Något som plågat honom länge

Lovade ju dig att berätta något som jag tycker är så spännande men Tony kanske inte riktigt lika mycket! Grejen är att detta är så oerhört känsligt för honom men något som jag fått lov att berätta om här på bloggen.

Under många år så har vi märkt att hans tänder har blivit sämre och sämre. Från att ha haft vanliga hål till att tänderna typ krackelerat. I början gick det att hålla i schack med tandläkarbesök men till slut så bara trasades hans tänder sönder. Han har dessutom till och från haft sån oerhörd värk så jag faktiskt varit förtvivlad över hur vi ska göra med allt?

När tänder bara fortsatte krackelera så kände jag att herregud, vi måste göra nånting! Då kontaktade jag Aqua Dental. Skrev som det var och frågade rakt ut om vi kanske kunde göra ett samarbete, jag gör sällan det då jag har min portal som sköter sånt. Men jag är verkligen desperat att hjälpa Tony!

Aqua Dental har specialister som de kan skicka till vid behov.

Idag hade då äntligen Tony tid hos Aqua Dental. Han var såklart jättenervös och skämdes så himla mycket över sina tänder. Han fick fylla i lite papper innan.

Häftigt akvarium hade dom som disk. Milo blev mäkta imponerad.

Nu har Tony fått ett första utlåtande. Tack och lov så går det att göra något åt hans tänder. Dock så är det så mycket mer omfattande än vad vi någonsin kunde ana. Det kommer behövas göra stora åtgärder på hela käkbenet och massor av jobb. MEN – det går att göra något åt det!!! Tony berättade att tandläkaren hade varit heeeeelt underbar.

Tony hade känt ett jätteförtroende för honom och kunde verkligen vara helt ärlig med allt. Att han t ex är beroende av Pepsi Max. Tandläkaren trodde inte att det bara var därför utan det kan också bero på magsaft som kommit upp i munnen. Det låter helt logiskt. När Tony var överviktig så hade han ju ständiga problem med sura uppstötningar och magsyra fräter hårt på tänder enligt tandläkaren.

Nu ska hans resa börja, mot en mun som han inte behöver skämmas över och tänder som bara krackelerar och trasas sönder. Ibland har det liksom lossnat stora bitar rakt ut. Så hemskt!

I november ska allt börja, då med lite lagning av ett par tänder. Sedan blir det de stora. Kommer nog ta lite tid men han är så glad att han äntligen vågade ta tag i det här. Han var lyrisk när han kom från tandläkaren. Så glad över hur han blivit bemött.

Han ska ju leva minst 50 år till tänker jag och då ska man väl ha tänder som funkar. Jag har tjatat länge och nu äntligen kände han ett förtroende för den här kliniken. Sånt är så viktigt! Har man förtroende så vågar man kanske visa något som är oerhört pinsamt för att de tas emot på ett proffsigt och snällt sätt. Inga pekpinnar utan mer…. ”nu ska vi hjälpa dig med dina tänder, det här kommer bli jättebra!”

Ni kommer såklart få hänga med i allt det här. Det kommer bli före och efter bilder sen, före får jag inte visa ännu och det har jag full respekt för. Är så glad för hans skull…. ÄNTLIGEN!

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stefan Stark
Stefan Stark
4 years ago

Så modigt och starkt av att han att ta tag i det, det är så lätt att skjuta upp sådana här saker (jag talar av egen erfarenhet). En duktig tandläkare är avgörande för förtroendet! Jag ser fram emot att följa med på den här resan. Lycka till! /Steffe

niinis
niinis
Reply to  Stefan Stark
4 years ago

Ja men precis så, det blir ju så att man skjutet på sånt som är jobbigt. Men nu jädrar är han äntligen igång, så otroligt skönt! Jag längtar verkligen till han får tänder som han känner sig mer normal och tillfreds med!

K
K
4 years ago

Men va?- har du fixat att han får sina tänder lagade mot att du gör reklam för Aquadental?
Funkar det så?

niinis
niinis
Reply to  K
4 years ago

Nej, så funkar det inte. Jag får en liten rabatt, det är allt. Men även om det är minsta lilla rabatt så måste jag märka det som reklam enligt reglerna.

Ulrica Hed
Ulrica Hed
4 years ago

Vad skönt att äntligen få påbörja den resan. Min man är typ 1 diabetiker och har tyvärr samma besvär. Jag hoppas att man kan få extra stöd från försäkringskassan men först gäller det att få honom att våga. Ska visa honom detta så kanske han får en knuff i ryggen.

niinis
niinis
Reply to  Ulrica Hed
4 years ago

Ja visa honom! Det är där det stora problemet ligger, att imma dit så man får hjälp. Dom är så tillmötesgående och hjälper till med försäkringskassan och allt! ❤️ Lycka till!

Pernilla
Pernilla
4 years ago

Men ååå så bra! Önskar att jag var så modig… Jag har inte varit hos tandläkaren på 27 år. Jo jag skäms Men jag har haft väldigt bra tänder och en sjuhelvettes tandläkarskräck. Tiden har liksom dragit iväg och nu känns det fruktansvärt jobbigt att ta steget… mina tänder faller isär och jag är livrädd för att det inte ska gå att göra nåt, att jag blir tandlös. Och galet dyrt… Det är ju liksom inte gratis att fixa munnen.
Ska bli spännande att få följa den ”resan”.

niinis
niinis
Reply to  Pernilla
4 years ago

Vet du, detta är den största anledningen till varför Tony valt att gå ut offentligt med det här. OM det finns EN ENDA chans att hjälpa någon annan att våga ta steget att fixa sina tänder så är det värt allt! Är det så att detta medfört mycket psykiskt lidande osv så kan tandläkaren hjälpa dig att få det mesta av det genom försäkringskassan och så behöver det inte ens bli dyrt. Jag hoppas så att du vågar ta tag i det, för din egen skull. Kram till dig!

Nästa inlägg

Jättegod helstekt fläskytterfilé

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x