Gratinerad och Karamelliserad Brieost

Brieost, ja säger man det till mig så blir jag en emoji med hjärtögon…. den här . Jag har alltid älskar brieost i alla former. Denna krämiga härliga skapelse.

Brieost går att äta på många olika sätt. Här ska du få tips på ett par sätt.

GRATINERAD BRIEOST

En hel brietårta

1/2 dl honung

Färska fikon

(valfritt: nötter av olika slag)

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader.

2) Häll på honungen på brieosten.

3) (Vill du ha nötter på har du på det nu).

4) Skjuts in i ugnen i ca 10 min.

5) På med färska fikon. Servera.

KARAMELLISERAD BRIEOST

1 hel brietårta

2 dl ljus sirap

1 dl torkade aprikoser

0,5 dl valnötter

0,5 dl mandlar

1 msk vetemjöl

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Skär aprikoserna, mandlar och valnötter i mindre bitar. Häll i en kastrull. Häll i sirap och mjöl i kastrullen. Koka på medelvärme tills blandningen tjocknar.

2) Lägg brietårtan på bakplåtpappersklädd plåt. Häll allt på brietårtan. Skjuts in i ugnen i 15 min.

FYLLD BRIEOST

1 brietårta

1 dl russin

4 st torkade aprikoser

100 g nötter (blanda hur du vill)

3 msk flytande honung

Gör såhär:

1) Dela brietårtan på mitten, alltså en över och underdel.

2) Hacka aprikoserna och nötterna i mindre bitar.

3) Strö på russin, aprikoser och nötter på underdelen. Ringla på honungen. Lägg på överdelen. Paketera in brieosten i bakplåtspapper.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..