Lyxig Champagnekväll

Godmorgon raringar!

Lördag och gissa hur länge jag sov? Till 9!!!! What? Alltså den här sellerijuicen verkar göra underverk på så många olika sätt. Jag ska skriva om det mer imorgon, har massor att berätta.

Igår åkte jag till Stadsmissionen för att inhandla lite rekvisita till mina bak & matbilder. Alltid lite roligare när man har lite nytt till det.

Milo hann med att hoppa lite på Yoump också, så jäkla bra med motion samtidigt som de får hoppa av sig lite energi.

Han dröp av svett efteråt, tur man hade ombyte med sig!

Igår kväll var vi inbjudna till våra vänner som är proffs på Champagne! Vi har försökt få ihop en middag i en hel evighet och igår fick vi äntligen ihop det. Dom har Sveriges största champagnesamling, det finns liksom inte en enda sort kvar att samla, bara mängden då!

Vi brassade förbi bästa blomaffären och köpte en stor härlig höstbukett med oss. Med andan i halsen kom vi sen fram till deras helt fantastiskt hus. Det är ett drömhus alltså, inte blev det sämre av deras kylda champagnerum.

Nellie, Magnus och Nilla är de som bor i detta fantastiska hus. Evelina bor också här men hade redan brassat till jobbet när bilden togs. Ser ni rummet i bakgrunden? Det ska ni får kika lite närmare på nu!

Detta kylda rum har plats för 2500 flaskor. Allt finns här som är av värde att samla på! Det är inglasat så man kan njuta av vyn utifrån. Jag som nästan bara föredrar att dricka champagne var ju nästan i himlen här alltså….

Vi fick som välkomstskål börja med att smaka på denna Champagne, den har fått utmärkelsen världens bästa Champagne och Nilla och Magnus är dom enda i Sverige som säljer den. Så häftigt ju!

Roger Brun, Dom Perignon, Cristal, Krug var några av alla mängden flaskor som fanns. Vintage till helt nya. Alltså jag har då aldrig sett något liknande. Gick runt med hakan i backen typ! Så imponerad av allt verkligen.

T.o.m denna fantastiskt unika flaska som fiskats upp på havets botten i ett båtvrak, den har legat i perfekt läge (alltså liggande för att korken inte ska torka) i 2 gradigt vatten. Därför har det klarat sig. Flaskan är från 1907. Va? Hur häftigt!

Inte blev det sämre av att vi fick sätta oss i det här rummet med lite dov musik, massa ljus tända och äta en fantastiskt god middag. Nilla och Magnus hade verkligen tänkt på allt. Jag kunde äta gott och inte behöva avstå något, så otroligt gulligt så jag blev alldeles rörd. Hur fint gjort? Ja ni vet ju hur jobbig jag tycker att jag är nu när jag äter antiinflammatoriskt men det var inga problem alls enligt dom….. så fint. Snyft…

Grillad lamm och kyckling, olika grönsaksblandningar som var så sjukt goda, jag kunde t.o.m smaka av rödvinssåsen. Top notch!

Sedan var det dags för nästa höjdpunkt. Det var dags för champagneprovning. Jag kan ju egentligen ingenting om champagne. Jag har några sorter som jag har som favorit men inser ju att det finns en miljard gånger bättre sorter att tråna efter. Nilla & Magnus och t.o.m deras dotter (bara genom att dofta) kan så mycket om champagne så jag blir tokimpad. Det jag fick lära mig igår är 100 ggr mer än jag lärt mig på hela min livsstid

Sedan var det dags för det roliga testet. Vi fick börja med ett blindtest. 3 likadana glas med 2 olika sorters champagne och 1 cava. Obs, man dricker inte allt….då hade jag rullat ut därifrån, haha. Man smakar bara lite. Sedan fick vi lära oss hur man kan leta efter smaker och minnen i dryckerna. Jag och Tony var fasen bättre än vi trodde. Jag satte smakerna klockrent enligt Nilla & Magnus. Det trodde jag ju aldrig…. så kul och få höra att man är duktig på något man inte trodde att man var duktig på. Jag gissa inte helt rätt på sorterna, dock så satte jag cavan och kunde skilja den från champagnen. Min favorit av dessa fantastiska sorter blev Cristal. Alltså den var så god så smaklökarna krullade sig. Dom Perignon blev godare ju varmare den blev. Så häftigt!

Det var så himla himla roligt att få göra en sån här champagneprovning, vi hade aldrig gjort det så det blev verkligen en helt ny upplevelse. Nu har vi verkligen en helt annan känsla för denna ädla bubbliga dryck. En annan rolig grej är att jag fick smaka på en champagne som påminner jättemycket om rödvin. Helt otroligt, den var så god och tänk om jag (som är allergisk mot rödvin) kan njuta av något som är som rödvin men ändå inte är det.

Här har du den!

Vill verkligen tipsa dig om en sån här champagneprovning som du kan göra hos våra vänner. >>HÄR<< kan du läsa om priser och hur det går till! Ta med tjejkompisarna, jobbarkompisarna eller nåt annat härligt gäng. Dom är väldans fullbokade vet jag, hela Sverige åker hit och gör provningar men kika in och se hur det ser ut om du är sugen.

Tack Nilla & Magnus för en supermysig kväll med massa skratt och god mat. Nästa gång är det bi som bjuder hem er! ❤️

Nu ska vi fixa lite här hemma. Sedan blir det till att åka iväg och köpa pumpor, hann inte igår. Ska förbi kyrkogården och lämna några ljus och ikväll är det Halloweenfest med alla barnen hemma hos Tonys bror. Vi ska klä ut oss hela högen.

Vi hörs sen!

Kram Nina

16
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Hovmästarsås

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x