Minnas de döda och Halloweenfest

Hej igen!

Idag har vi hittills haft en lugn hemmadag. Jag lagade mat tidigare, en pasta med pastasås helt gjord från grunden och helt plantbaserad. Så häftigt detta att ha ändrat kosten och få lära sig så mycket nytt om hur man kan äta mer vegetariskt och veganskt.

Igår var vi och la ljus på några gravar. Magnus, min klasskamrat som dog när han var 11 år och Linda, min innebandykollega bl a. En kille som ”Mellan” kände till gick bort för drygt ett år sedan hade ett otroligt hav av blommor och ljus på sin grav, helt otroligt.

Vi gick in i kyrkan en stund och satte oss. Så otroligt lugn och varm atmosfär där inne, vi bara satt tysta och njöt en stund. Kände att jag behövde gå in där i annat ärende än bara begravningar som det varit de senaste gångerna. Dom bjöd på fika och så köpte vi några ljus som vi tände för nära och kära. Vår fina Toxy fick ett ljus också. Honom glömmer vi aldrig. Gick tillbaka i bloggen och det där >>inlägget<< och läste om honom och den där dagen när vi fick ta bort honom. Åh, en sån otroligt sorgsen dag.

Milo tyckte det var lite obehagligt innan vi åkte iväg, begravningsplatser är otäckt tycker han. Men medan vi gick där och han fick se alla människor som var där och gjorde fint så tyckte han till slut om det. Tyckte det var mysigt att gå runt och kika. Döden är obehaglig men det är ju som det är med den. Så för mig är det viktigt att våga nudda vid den också och försöka hitta ett sätt att se på den.

Sedan var det dags att åka hem och förbereda efterrätten som vi skulle stå för. Igår kväll var det nämligen dags för Halloweenkalas hos Tonys bror med familj. Jag gjorde chokladmousse med oreotäcke och kattlåda med ”kattbajs”.

Sedan var det dags att klä ut sig, jag blev kissekatt.

Alla var utklädda, gammal som ung! Milos mask fick inte vara på så länge då han såg så dåligt med den tyckte han.

Svärföräldrarna!

Så kul att alla går all-in! Älskar att alla verkligen klär ut sig.

Mitt mexikanska monster och jag. ❤️

En mysig kväll blev det. Ungarna skrämdes och lekte hela kvällen, när vi tog bilen hem vid 10 så stupade Milo 2 minuter efter vi åkt. Det var skapligt skönt att komma hem och tvätta ansiktet kan jag säga. Hade sån bedrövlig hosta också så det var skönt att få bädda ned sig. Fick min specialare i sängen. Pet-flaskor med tokvarmt vatten i. Älskar det!

Nu ska jag fortsätta mysa här under filten vid TV:n. Så skön dag!

Kram Nina

9
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sunny
Sunny
4 years ago

Följer din konstresa med glädje och något som verkligen intresserar mig. Så starkt jobbat! Dock hängde jag inte med här, men äter du vanlig pasta? För det är ju inflammatorisk kost och inte antiinflammatorisk… blev lite förvirrad här 🙂

niinis
niinis
Reply to  Sunny
4 years ago

Jo, jag äter pasta som är gjord på linser.

Nästa inlägg

Lärande spel

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x