Uppdatering SELLERIJUICE 8 veckor

Hejsan raringar!

Det är måndag och jag har hostat som tusan, inatt blev det lite hackig sömn tack vare det. Min snälla man gick dock upp mitt i natten och fixade ett fat med skalad skuren lök i kokande vatten och honungs- och citron te till mig. Antar att han tyckte synd om mig.

Det där med lök mot hosta, säger bara….. TESTA! Det funkar klockrent. Löken ska alltså skalas och skäras i mindre bitar. Lägg i en skål. Koka vatten som du häller över, dock inte så du täcker hela löken, den ska sticka upp lite här och där. Sedan ställer du den bredvid sängen och så andas du in ångorna. Inom 5 minuter slutar man hosta. Precis så blev det inatt, så otroligt skönt när man hittat något som funkar.

Lök är fantastisk, den har många läkande egenskaper. Här är några:

Hög halt av c-vitamin, krom, biotin och kalcium.

• Har hög halt antioxidanter som sänker kolesterol och blodtryck, hjälper mot förkylning, hosta, bakteriella infektioner, halsfluss och astma.

• Stärker immunförsvar, hjärnan och nervsystemet.

• Driver ut tungmetaller ur kroppen.

Redan idag tycker jag hostan är mycket bättre så nog fasen har den läkande egenskaper! Hurra!

Anledningen till att jag fick den här hostan tros nog vara att jag inte ätit tillräckligt. Det har varit några stressiga dagar för oss med mycket att göra och då har jag slarvat med att få i mig mat. Det gör att immunförsvaret går ner och man blir mer mottaglig. Grejen är ju att jag äter ”perfekt” annars. Jag äter toknyttigt och slarvar ingenting alls, så då borde man ju vara rätt resistent mot virus men slarvar man med energin så går man ner sig, så enkelt är det.

Tänkte passa på att uppdatera er angående min hälsoresa som jag befinner mig på med ändrad kost och sellerijuice drickande.

Nu är det 8 veckor, nästan 2 månader sedan som jag började med detta. Jag trodde kanske på en förändring men inte en sån stor förändring som detta inneburit för mig kroppsligt på bara 8 veckor!

Några grejer som förbättrats:

IBS:en – är mycket bättre, får nästan aldrig ont av saker jag inte borde kunna äta, sväller typ aldrig upp längre. Magen har minskat massor.

• PMS:en – denna omgång hade jag en, kanske två dagar som var lite jobbigare – vi pratar 2 veckor förut.

• Omeprazolintaget – tar omeprazol var 7-10 dag nu. Började med att ta bort varannan dag och utökade hela tiden. Har inte kunnat vara utan alls tidigare. Hoppas bli helt fri så småningom.

• Sömnen – helt annan sömn. Sover bra de flesta nätter och somnar om mycket lättare om jag vaknar på natten.

• Viktminskning – har gått ned 11 kilo på 8 veckor. Kan knappt tro det då min ämnesomsättning varit lika med noll tidigare. Nu känns det i hela kroppen att ämnesomsättningen är en helt annan.

• Oro/Ångest – mycket bättre. Inte alls samma intensiva oro och ångestkänslor som jag kunnat få ibland.

• Bäcken/Rygg – runt pms har jag alltid så extremt ont i bäcken och rygg, kunde få extrema hugg i båda emellanåt. Alltid lite ont efter promenad. Känner knappt av varken rygg eller bäcken nu.

Det här var den 9/9 som jag tog dessa bilder. Då satt skjortklänningen precis, den rynkade sig inte alls runt om.

Idag är den stor på mig, men jag älskar den fortfarande. Det gör inget att den inte sitter åt.

11 kilo gör mycket på kläder har jag märkt. Jag kommer i byxor som jag inte kommit i på länge, har sparat några som jag tyckt för mycket om. Obs: Viktigt att säga i dagens vikthetsande samhälle var att detta aldrig var menat som en viktresa ifrån början, jag hade liksom gett upp det. Dels för att jag jojobantat i stort hela mitt vuxna liv, och för att min kropp inte var typen som gick ned i vikt. Jag jobbade mer på att tycka om mig själv som jag var och som jag såg ut.

Det som nu bara skulle läka min mage blev också något som påverkade min vikt en hel del. Jag var inte beredd på det alls, tänkte att det nog kommer bli som med allt annat, jag kommer inte gå ned i vikt av detta heller. Men det har fullkomligen rasat av mig. Nu har det stannat upp lite märker jag och det gör inget alls. Om inte annat så blir det dyrt för jag måste köpa mycket nytt då mina kläder blivit så stora. 10 kilo sägs ju vara 2 storlekar och det stämmer ungefär på mig som gått ned 11 kilo.

Även fast jag har lite svårt att erkänna det så känner jag mig mycket smidigare och lättare nu. Hade glömt hur det kändes. Känslan inne i kroppen är så annorlunda mot förr. Jag kände mig alltid lite mätt och nästan aldrig hungrig förr. Nu känner jag mig tömd och hungrig på ett helt annat sätt.

För att uppdatera er så dricker jag alltså en hel klase stjälkselleri som jag pressar i en råsaftcentrifug varje morgon. Den ska vara ekologisk och ge ca 4,5 dl.

Sedan äter jag en antiinflammatorisk kost. Väldigt lite animalier och mest frukt och grönsaker. Jag har helt uteslutit alla mjölkprodukter, gluten, ägg, vitt socker, matolja och transfetter. Jag äter alltså inget godis, snacks och sånt. Jag äter heller inte glutenfritt som är gjort av majs. Jag försöker äta så mycket jag kan som är plantbaserat.

Vill du veta mer om kosten och få recept på det jag äter så får du gärna klicka i hjärtat nedanför inlägget.

Nu ska jag äta dagens lunch som blir den här! Rotfrukter i ugn med min citronkräm till, så gott!

Vi hörs lite senare, måste jobba.

Kram Nina

66
Subscribe
Notify of
guest

29 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Husbandet
Husbandet
4 years ago

Du har varit så sjuuukt duktig ❤️❤️

niinis
niinis
Reply to  Husbandet
4 years ago

Tack min älskling! ❤️

Liiisa
Liiisa
4 years ago

Men tror du inte de positiva effekterna beror på din diet/kost ?
Hur kan du vara så säker på sellerin?
’Vi ses senare , måste jobba’ ??? 😉 att blogga är väl ditt jobb!?

niinis
niinis
Reply to  Liiisa
4 years ago

Självklart, men sellerijuicen har satt igång ämnesomsättningen. Har ätit såhär förut och inget hände.

Jo precis, 2 samarbeten ska in som jag måste skriva, fota till och få godkända.

Margareta
Margareta
4 years ago

När man ser bilder på dig nu. Så strålar du. Du köpte nån kokosgrädde På Willys. Men jag kommer inte på vad du blanda med.

niinis
niinis
Reply to  Margareta
4 years ago

Men åh tack! Så härligt att höra. Jag köper Willys kokosgrädde och blandar med citronzest, lite havssalt och honung. Några droppar citron i blir också gott!

Lotta
Lotta
4 years ago

Recept på selleri juicen

niinis
niinis
Reply to  Lotta
4 years ago

Inget recept. En knippe med selleri, kör i råsaftcentrifug och drick saften. Inget vatten ingenting.

Isabelle
Isabelle
4 years ago

Citronkräm va är det för gott?

niinis
niinis
Reply to  Isabelle
4 years ago

Här bland kommentarerna hittar du receptet.

Camilla
Camilla
4 years ago

Intressant… kost eller selleri eller kombon?

niinis
niinis
Reply to  Camilla
4 years ago

Kombon!

Caroline
Caroline
4 years ago

Vad häftigt! Min IBS driver mig till vansinne, försöker ”göra rätt” men gör tydligen fel ändå..?! Ska köpa mig en råsaftcentrifug (tips på bra och billig) och hoppas du lägger upp kostförslag på bloggen. Heeelt galet lost och är i stort behov av förslag på allt ifrån frukost, mellis, lunch och middagar som kan fungera!
(Och stort tack i övrigt för en fin blogg, uppskattar mycket..!)

Ella
Ella
4 years ago

Hej
Jag skulle behöva tips på massa recept med antiinflammatoriska rätter. Har Fått SLE och skulle vilja prova ny kost.
Tack för din inspiration ♥️

Sophia
Sophia
4 years ago

Åh helt underbart.. är sugen på att testa detta men jag är GBP opererad och får inte i mig 4.5 dl… kanske kan testa med en mindre mängd för effekten är lockande, känner igen mig i många av dina tidigare kroppsliga problem..

niinis
niinis
Reply to  Sophia
4 years ago

Ja för tusan, minsta lilla är bra så drick så mycket du orkar!

Anna
Anna
4 years ago

Man blir ju sjukt nyfiken på det där m selleri, min kropp behöver en kick, visst ska man trappa upp det i början? Har för mig jag har läst om riktiga magras (snabb exit bakvägen så att säga) om man börjar med ett helt knippe.
Vet du om man kan juica o spara i termos eller måste den vara helt nygjord?
Vilken råsaftcentrifug kör du?
O kring kosten, kanske bara denna lunchen, känns lite proteinfattigt, vad kör du för huvudproteinkälla?
Sjukt imponerad o glad för din skull att du hittat en nyckelknippa som funkar
Som nån annan skrev, du strålar verkligen
Stor kram Anna

Helene
Helene
4 years ago

Har läst mycket gott om sellerijuice men det blir dyrt varje dag. Nyfiken dock att prova.

Suzan
Suzan
4 years ago

Tack för en super blogg och för bra tips.
När det gäller selleri juicen kan man göra en stor sats och sedan spara den i några dagar?
Har lite svårt att göra den varje morgon utan att väcka hela familjen 🙂
Ha en super bra dag!

niinis
niinis
Reply to  Suzan
4 years ago

Kruxet är att så fort en selleristjälk juicats börjar den förlora sin effekt. Juicen håller i 24 timmar i kylen, men effekten av den minskas hela tiden. Jag gör så att jag tar med mig juicern in i ett ensamt rum och stänger dörren, då hörs det inte så det väcker dom andra.

Anna Christina Westman
Anna Christina Westman
4 years ago

Recept på din sellerijuice.

niinis
niinis
Reply to  Anna Christina Westman
4 years ago

En knippe selleri, kör i råsaftcentrifug. Inget vatten, bara juicen från sellerin.

Susanne
Susanne
4 years ago

Så spännande, vi u vår familjs ska sakteliga lägga om till en plantbaserad kost. Skulle uppskatta jätte mycket om du lägger ut lite tips och trix om vad du äter och lägger upp dina måltider. Grattis till stora hälsovinster på så kort tid ❤

niinis
niinis
Reply to  Susanne
4 years ago

Tack! ❤️ Ska absolut lägga upp lite mer sånt.

Inger Tjellander
Inger Tjellander
4 years ago

Har slutat äta sådant som innehåller vete och råg. Havregryn som är glutenfria går bra men funderar på riskakorna jag äter till frukost det känns som om magen putar och gasvarning utfärdas. Åt sesamkakor och det fungerar betydligt bättre. Önskar recept och förslag på frukostmat.

Eva-Lena Rydelius
Eva-Lena Rydelius
4 years ago

Varför juice? Kan man inte lika gärna äta selleri som den är eller blir det för mycket fibrer då?

niinis
niinis
Reply to  Eva-Lena Rydelius
4 years ago

Det saltet som finns i sellerijuice och det som har alla dessa läkande egenskaper (mineralsalt) utsändas inte bara av att äta det.

Anette
Anette
4 years ago

Tar du sellerijuicen på fastande mage? 😉

niinis
niinis
Reply to  Anette
4 years ago

Japp!

Nästa inlägg

Minnas de döda och Halloweenfest

29
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x