ANNONS

Kladdkakebollar med kanelbullesmak doppade i mjölkchoklad

/

Halloj bloggisar!

Idag är det kladdkakans dag, detta är nog den tredje största dagen bland oss bakisar tänker jag. Kanelbullarna och semlorna är väl det enda som slår det. Jag har slängt ihop 2 recept denna morgon, kände mig lite stressad att få ihop det så jag säger slängde. Tack och lov så blev det riktigt bra ändå, man kanske börjar bli lite rutinerad? Haha…. efter många års bakande kanske man ändå börjar få ihop någon form av rutin. Sån rutin är trevligt, det kan jag gärna ha.

Ett utav recepten tänkte jag faktiskt bjuda dig på redan nu. En härlig liten boll som kommer göra så tungan krullar sig må du tro. Vad säger du om Kladdkakebollar med kanelbullesmak doppad i mjölkchoklad? Ja men det kan väl knappast bli bättre än så va? 🙂

KLADDKAKEBOLLAR MED SMAK AV KANELBULLAR, CA 12-15 ST

2 ägg
1,5 dl strösocker

1,25 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
75 g smör
1 krm salt

Doppa i:

200 g mjölkchoklad

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Knäck i äggen i en bunke, häll i sockret. Vispa runt till allt blandats.

2) Häll i mjöl, vaniljsocker, kanel, salt och kardemumma. Vispa runt tills du har en jämn smet.

3) Smält smöret och häll i det och blanda tills du har en jämn smet.

4) Lägg i bakplåtspapper i en brödform och häll sedan i smeten i den. Grädda långt ned i ugnen i ca 15-20 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.

5) Låt svalna helt. Ta sedan ur bollar ur kakan som du formar med händerna. Smält chokladen och doppa bollarna i dem. Toppa med lite strössel om du vill. Låt chokladen stelna helt.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00