7 härliga tips för FarsDag

Godmorgon älsklingar!

Uppe långt innan tuppen, nu är jag mitt i det där ”somna tidigt – vakna tidigt” träsket. Har vi några fler morgonpigga här eller är jag den enda?

Enligt Google Analytics var det 9 personer inne kl 04.09. Så nog är vi några fler som är morgonpigga. Kan ju vara så att någon också jobbar natt.

På söndag är det farsdag. Jag älskar alla dagar där det finns något att fira. Vi har ju såå många dagar som vi inte firar så hur härligt att det dyker upp något att fira med jämna mellanrum? (Skickar en extra tanke till dig som inte har en pappa i livet. ❤️ Man får fira pappor i himlen också.)

Vi brukar fira alla pappor. Först pappan i vår familj, sen Tonys och min pappa. Så hela dagen brukar handla om att fira. I år har jag faktiskt inget speciellt planerat så det står lite öppet men jag tänker att jag gör en liten lista på olika sätt att fira pappor på.

FRUKOST PÅ SÄNGEN

Ett enkelt och mysigt sätt att starta dagen med. Vi brukar ligga länge i sängen och faktiskt ta med allas frukost till sängen. Det får vara så att det blir lite smuligt och spill, man får helt enkelt byta sängkläder sen. Men detta är en riktig mysig start på dagen och viktigt är nog att inte stressa, mys länge i sängen och duka upp en stor bricka med massa gott. (IKEA har en >>sängbricka<< för bara 99 spänn).

Skär upp frukt, kanske steka några pannkakor, kanske baka mina pannkaksmuffins eller göra pannkaksröra. Med lite sylt och grädde till blir det lite festligare än en vanlig frukost. Låter man pappa sova länge så kan man ju äta massa härlig brunch istället.

PRESENT

Till pappor som redan har allt kan det vara lite krångligt att köpa presenter till. I alla fall till min. Min pappa är intresserad av matlagning men äger inte en enda kokbok. Mamma har några men pappa har nog aldrig bläddrat i dem ens. Ett år köpte jag en prenumeration på ett Matmagasin. Ett annat ett presentkort på Teknikmagasinet.

Presenttips skulle vara att man får klura på vad deras intressen är? Gillar dom gamla bilar? Matlagning? Resor? Jakt? Cykling? Sedan kan man utgå från intressena för att hitta en lagom present.

GÖRA NÅGOT TILLSAMMANS

Det bästa firandet kan många gånger vara att bara få umgås och göra saker tillsammans. Ett år tog vi med oss korv, pannkakor och fika och gick till skogen och grillade. Hur mysigt som helst.

LUNCHA IHOP

Äta en god hemlagad lunch ihop kommer man också långt på! Jag älskar att umgås med mina föräldrar. Är glad att vi har den relationen, man vet att de finns dem som aldrig träffar sina föräldrar eller aldrig ens umgås av olika anledningar. Glad att vi har en fin relation.

UNNA DOM

Unna dom en härlig massage kanske? Här blev Tony masserad på stranden på Mallis. Vet ingen som njuter så mycket av massage som Tony. Massagen kan du ju stå för alldeles själv också. Slå på lite plingplong musik (finns massor på Spotify – sök bara på ”meditation” så kommer det fram massor). Tänd lite ljus och ge honom en skön massage.

Att unna någon något kan också betyda att ge honom egentid, kanske låta honom sova hur länge han vill. Eller att han kanske får bestämma hur dagen ska se ut?

RESTAURANGBESÖK

Besök favoritrestaurangen. Jag vet att Tony älskar att njuta av riktigt god mat t ex. Testa det där nya stället ni varit sugna på ett tag kanske? Ta en bilutflykt till en annan stad och prova utbudet där.

Skriv in önskad stad på Restaurangguiden så får du tips på ställen att besöka.

GÅ PÅ BIO

Vi älskar att gå på bio i vår familj. Tycker det är riktigt mysigt faktiskt. Man kan kanske planera in både restaurangbesök och en bio så får man flera timmars mys. Popcorn, dricka och kanske lite snask (frukt till mig ). Sitta tillsammans i biomörkret och bara få uppleva, älskar’t!

Hoppas ni blev inspirerade med lite tips på saker att göra på FarsDag.

Kram Nina

18
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elin
4 years ago

Vi kommer fira redan imorgon med brunch på dryck och mat i Uppsala. Min pappa, barnens bonuspappa samt min svåger som ska bli pappa. Det ska bli jättemysigt! Jag gillar det där med att göra saker tillsammans. Så mycket mera värt än att köpa en sak.

Nästa inlägg

Kladdkakebollar med kanelbullesmak doppade i mjölkchoklad

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x