SAFFRANSKAKA I LÅNGPANNA

Vill du njuta av en riktigt god och lite kladdig kaka med ett ljuvligt toscatäcke med smak av saffran så ska du testa denna nygamla goding.

SAFFRANSTOSCAKAKA

200 g smör
4 st ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
4 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR:

1) Sätt på ugnen på 200°C. Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25×35 cm med bakplåtspapper.

2) Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp eller köksmaskin.

Blanda vaniljsocker och vetemjöl och ha i det.

3) Blanda sist i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.

4) Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10-15 minuter. Gör under tiden saffranstoscaglasyren i en kastrull.

Saffranstosca:

1,5 pkt saffran
2 dl kokosflingor
1 dl mandelflarn
3 dl havregryn
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör

Gör såhär:

1) Häll kokosflingor, mandelflarn, havregryn, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet.

2) Låt koka upp, därefter har du i saffran och låter det sjuda ca 5 minuter.

3) När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg. När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass varm blöt kniv.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

  1. Lisa L skriver:

    Åååååh så gott!
    Nu närmar sig den största utmaningen i vardagen – december….. Äter LCHF-kost och det är så lätt att trilla dit under december. Men jag ska stå emot! Blir så ”rasslig” i magen 😀
    Men den här måste jag nog baka och lukta lite på.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..