Saffranspaj med äpple och apelsin

Idag har jag haft en riktig bakdag här hemma. Eller mer ”bak & laga mat” dag. Ibland tar jag såna dagar när jag känner att det är många recept som jag vill prova.

Denna paj får du bara inte missa! En magisk lite krämig saffranspaj med skal av smördeg och fyllning av en saffranssmakande krämsmet. Det är som att hela julen hamnat i den här pajen. Haha….

SAFFRANSPAJ MED ÄPPLE & APELSIN

Botten:

Smördeg på rulle

Fyllning:

2 ägg

1,5 dl socker

1 pkt saffran

1 tsk vaniljsocker

0,5 dl vispgrädde

1 msk vetemjöl

1 apelsin

2 äpplen

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 180 grader. Fördela smördegen i en pajform. Skär bort kanterna och nagga botten med gaffel. Förgrädda i 10 min.

2) Tvätta apelsinen och riv skalet med rivjärn. Skala äpplena och skär i mindre tärningar.

3) Vispa ägg, saffran, vaniljsocker och socker till en fluffig smet.

4) Häll i vispgrädde, apelsinskalet och vetemjöl. Pressa gärna i lite saft från apelsinen också. Vänd runt med slickepott tills du har en jämn smet.

5) Tryck till smördegsbotten med en handduk om den är fluffig. Häll smeten över smördegen.

6) Ha i äpplena och grädda i ca 35-40 min. Håll koll så den inte blir för mörk. Smeten ska ha ”stannat” innan den är helt klar.

7) Servera gärna med en klick lösvispad grädde. Pudra över florsocker.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

LOADING..