NUBBERÖRA

Helgen bjöd ju på massor av bakning och matlagning, jag trivdes som fisken. Julmusik i högtalarna, sköna tofflor att stå i så man inte får platta hälar och ryggont…då kan man stå hur länge som helst. Fantastiskt härligt! Jag älskar att stå i mitt kök och prova recept. Då trivs jag verkligen och mår riktigt bra. Sen när recepten går åt skogen är det kanske inte lika roligt, då gormar jag lite för mig själv och så får man ta nya tag.

Här ska du få ett juligt recept som kommer vara toppen på julbordet, minglet, lucia- och adventsminglet. Jag älskar plock. Jag skulle själv kunna leva på plock för det är så himla trevligt. Detta kallas för nubberöra och är så otroligt trevligt så det är inte klokt. I det här receptet så tryckte jag ur rundlar ur kavring och smackade sedan på denna röra. Det blev verkligen toppenbra och så himla gott.

NUBBERÖRA

2 ägg
1 burk inlagd sill
1 liten lök
1 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs

1 dl finhackad dill
vitpeppar
kavring

Gör såhär:

1) Koka äggen. De ska vara hårdkokta. Orkar du inte vänta på hårdkokta ägg kan du knäcka i äggen i en djup tallrik och brassa på dem i micron i ca 2 minuter. Det går lika bra.

2) Låt sillen rinna av ordentligt, jag brukar lägga mina i en sil.

3) Hacka sillen smått. Hacka äggen smått och detsamma med dillen. Häll i allt i en skål. Häll i creme fraiche och majonnäs och blanda runt. Ha i lite peppar efter smak.

4) Servera på en bit kavring. Dekorera med det du vill. Jag skar bara några tunna lökringar och lite dill.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Instagram för mer inspo, recept och annat från livet. Följ gärna bloggen på Bloglovinså du inte missar några inlägg.

Kika gärna på dessa recept:

Gubbröra

Toast Skagen

287
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Fynda julfint

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x