ANNONS

Teskedskakor – Lusikkaleipiä

/

Nu ska jag presentera ett av mina favoritrecept ifrån Finland. Dessa kakor är helt galet goda, jag associerar dessa till julen varför det är perfekt att bjuda på dessa nu. Dom smälter i munnen och är sådär härligt möra och goda.

Marmeladen i kakan kan du välja efter smak men i originalreceptet är det alltid apelsinmarmelad. I just dessa är det körsbärsmarmelad.

TESKEDSKAKOR, ca 25 st

200 g smör

1 1/2 dl strösocker

4 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bikarbonat

Fyllning:

1 1/2 dl marmelad eller sylt

Garnering:

1/2 dl strösocker

Gör såhär:

1) Lägg smör i en kastrull och smält det. Koka upp smöret och låt det sedan sjuda på svag värme tills du har brynt det. Tar ca 5-10 min.

2) Häll i strösocker och låt det stå så tills det svalnat. Blanda sedan ut sockret när det svalnat.

3) Blanda de torra ingredienserna och ha i det i smörblandningen. Rör runt ordentligt tills du har en jämn deg.

4) Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Måtta sedan ur små äggformade kakor med en tesked. Runda lite avlånga ska dom bli. Botten som ligger mot bakplåtspappret ska vara platt. Grädda på 175 grader i ca 12 min.

5) Låt svalna. Fyll sedan kakorna med marmelad och platta ihop 2 och 2.

6) Rulla i strösocker. Dessa kakor går fint att frysa innan man har på sockret om man vill. Annars kan du fylla på med mer socker efter du tinat dem.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Kika gärna på dessa recept:

10 minuters havrekakor

Kolafluffar

S-kakor

Kanelhavrekakor

7
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00