Magiskt god SMÖRDEGSPIZZA

Denna smördegspizza får du göra på egen risk. Haha… nä men alltså, kan man få något så gott? Galet god är den och smälter fullkomligen i munnen. Kombon med smakrik ost, fetaost och grönkål med havssalt och så balsamicon uppepå gör den nästan för bra för att vara sann. Nä, alltså…du måste testa! Denna pizza passar utmärkt på julbordet förstår ni och kommer nog vara väldigt uppskattad. Sooom sagt, testa!

SMÖRDEGSPIZZA MED FETA OCH GRÖNKÅL

1 smördegsplatta på rulle
0,5 dl färskost (typ Philadelphia)

3 dl hackad grönkål
1 pkt fetaost
3 dl smakrik riven ost
havssalt
balsamico

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader.

2) Rulla ut smördegsplattan på en ugnsplåt, det brukar finnas smörpapper på den men om det inte gör det så brer du ut ett bakplåtspapper under. Bred på färskost uppepå.

3) Hacka och skölj grönkålen och strö på den på plattan. Strö på en liten näve med havssalt.

4) Strö på hackad fetaost och den rivna osten.

5) Skjuts in i ugnen i ca 15-20 min. Pizzan ska få fin färg och osten ska ha smält ordentligt.

6) När du tar ut den ringlar du över balsamico. Slicea upp och servera.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin (så missar du aldrig några inlägg) HÄR

Kika gärna på dessa recept: 

Piroger

Västerbottenpaj

Pizzadeg utan jäst

Ost & skinkpaj

 Kram Nina

  1. Hejsan, tack för alla dina fina recept, undrar om man ta något annat istället för grönkål?gott nytt år, Marie

    1. niinis skriver:

      Ruccola blir också jättegott och så kan du testa färsk spenat!

  2. Annett skriver:

    Måste testas!!
    Vilken ”smakrik ost” använder du?

    1. niinis skriver:

      Antingen så använder jag en långlagrad prästost eller Västerbottens ost.

  3. Helena skriver:

    Den där lät ju jättegod! Tror du den är god även ”nästa dag”, så att säga? Vi blir nog inte så många på julafton utan fler på juldagen men den skulle vara kul att ha med redan på julafton. Tack för recept! Förresten; om du vill ha lite roliga veganska recept rekommenderar jag verkligen youtubekanalen avantgardevegan (finns så klart på instagram också). Skitduktig kille!

    1. niinis skriver:

      Den blir toppengod även dagen efter! Värm den i ugnen bara så behåller den lite frasighet! Tack för tips! ❤️

  4. Natalie skriver:

    Wow den ska jag göra som förrättsplock på nyårsafton

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..