Mysig Afternoon Tea

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Godmorgon vänner!

Igår hann jag inte in till dig. Hade fullt upp från tidig morgon då det var lite bageri och matlagningsstuga här hemma. Många recept testas nu och jag är inne i ett riktigt flow när det kommer till att skapa på matfronten. Sedan finns det ju så sjukt mycket recept jag hittat som jag bara MÅSTE hinna testa innan jul. Tur att Mellan hade kompisar över natten till igår så dem fick vara mina försökskaniner. Hos oss tvingas man smaka på diverse mat och bakverk förstår ni. 🙂

Hörni, igår hade vi vår inbokade afternoon tea på Näsby Slott. Det hade vi verkligen sett fram emot då vi fick veta att det skulle vara julinspirerat. Det var verkligen fantastiskt och när vi bokade så sa jag att jag äter typ veganskt och glutenfritt. Det var absolut inga problem. Jag hade verkligen inte förväntat mig att det skulle gå att ordna så mycket till mig men herreminjee så överraskad jag blev. Tjejen som serverade oss berättade att dom brukar kunna ta fram det mesta bara man säger till vid bokningen så det var ju tur att jag gjorde det.

Trots regn och rusk stod slottet och tog emot oss med öppna armar. Jag gillar ju det här slottet lite extra då jag hade min tavelutställning här. Sedan dess har vi sagt att vi ska komma hit på en afternoon tea och ett år senare så var vi här.

Ja som ni ser så var både julkänslan och mysfaktorn högt i tak på slottet. Som vanligt får jag känslan av att jag kommer ”hem” när jag kommer till ett slott. Det är så himla obehagligt ibland för den känslan är så kraftig hos mig så det blir liksom otäckt. Var kommer känslan ens ifrån? Min förklaring är att jag måste levt på ett slott i ett tidigare liv eller liknande, varför skulle jag annars känna så? Ni som inte tror på reinkarnation tycker ju såklart att detta inte låter klokt, men vi som gör det förstår precis tror jag. 🙂

Bordet var proppfullt av allt du kan tänka dig. Jansson, köttbulle&rödbetssallad hamburgare, massor med olika snittar, olika bröd, massor med bakverk och godsaker, frukt ja men åh…. hur mycket gott som helst. Man kan omöjligt komma ut hungrig därifrån.

Här har ni mitt veganska fat med glutefritt bröd. Jag har inte ätit bröd på drygt 3 månader så gissa om jag njöt?! Anledningen till att jag väljer veganskt på restauranger är ju att jag inte äter mjölkprodukter längre, då vet man att man får mat som är fritt från det. Gluten äter jag ju inte heller så det var perfekt det här fatet. Så gott var det! Tony fick smaka av det och det slutade med att han åt upp en del av min tallrik. Haha…..

Vi satt länge och bara njöt av allt och ville typ inte åka därifrån. Varmt och mysigt, sen att man får sitta och småäta hela tiden gör ju inte saken sämre.

Fick lov att ta lite bilder från toaletten också. Dels för att det kändes så himla fräscht och mysigt där inne också, men också för denna fiffiga idé! Har ni sett så himla bra?! Du kan t.o.m överraskas utav att få mens mitt i alltihopa utan att det gör något! Den här idén borde alla ta efter!

En liten toaselfie hann jag också med! Hade på mig en ny >>topp<<…. spets igen, vad trodde ni? Sååå insnöad på spets nu och jag bara älskar det! Den här toppen är den mjukaste ever också. Jag har stl 38 och jag skulle säga att den är normal i stl. Ni brukar nämligen fråga om sånt. Såg förresten att de hade 50% rabatt på massor av festkläder nu, du hittar allt >>HÄR!<<

Innan vi lämnade Näsby Slott gick vi runt och kikade lite. Älskar målningen i taket som jag tror ingen mindre än den uberkända konstnären Anders Zorn målat. Det finns mer konst på väggarna av bl a Carl Milles och Bruno Liljefors. Så häftigt! Blev en väldigt mysig lördag trots regnet. Dit kommer vi åka fler ggr på Afternoon Tea. Såg att de redan släppt nya datum för nästa år.

Jaha, nu ska jag börja laga lite mat och baka här. Familjen sover än så det blir till att slamra tyst här hemma. Får se om vi får ihop något tredje advents mys här hemma? Vi hörs lite senare hörni! Hoppas att ni får en riktigt mysig advent.

Kram Nina

14
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Teskedskakor – Lusikkaleipiä

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x