Listor ska göras

Gokväll i stugorna!

Torsdag imorgon redan. Denna sista veckan innan jul bara forsade fram. Det visste jag iofs redan, det gör den alltid. Skrev på min Instagram om stressen och jag var inte ensam. Många som känner sig stressade, men vi hjälps åt att försöka stressa ned och njuta av julen istället.

Imorgon skriver jag listor! Det är bra om något. Då får man koll och en översikt. Att ha allt uppe i skallen gör bara att man blir desto mer stressad.

Jag kommer att ha 5 olika listor som ska betas av!

Mathandlingslista: Ska gå igenom exakt allt jag ska laga. Sen är det bara till att beta av. Funderar på att göra en sån beställning i affären som man bara åker och hämtar. Den enda affären som hade hemkörning hit ut på landet har slutat.

Matlagningslista: Vi firar jul med Tonys familj i år och då har vi fördelat maten på oss alla. Dock så äter jag väldigt annorlunda i år så jag ska göra med mig mycket eget! Så en lista på allt som ska lagas blir bra.

Julklappslista: Har faktiskt full koll här – ja till alla utom en – och han läser här så jag nämner inga namn.

Städlista: Den listan ligger lägst i prioritet. Vi kommer vara här hemma för lite annandagsmys så tills dess räcker det om jag åtminstone städat.

Skönhetsfix: Ju äldre gran, desto mera pynt som jag brukar säga. Haha…. Mitt i allt jobb idag tog jag en avstickare till bästa Evelina för att fixa fransarna. Tog bara 45 min, älskar när det går snabbt. Då är det avprickat på listan. På måndag gör jag naglarna. Den tiden känns lite rörig men det fick bli så, sen är det gjort för en hel månad framåt. Sen är det de där med julklänning. Det får vi eventuellt hitta i helgen då.

Ska nog byta ut min lilla ledlampa jag har hänger i den lilla lyktan nu och lägga mig. Jag tycker nämligen inte om när det är helt mörkt i sovrummet på nätterna. Har alltid varit sån.

Natti natti!

Kram Nina

2
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
4 years ago

Åh jag ÄLSKAR listor!! Bästa sättet att få koll på det mesta. Har några få julklappar kvar att köpa och städa gör jag på lördag. Ska släpa fram två sängar och försöka inreda min lägenhet så att julfrämmandet har någonstans att sova. Mysigt att syrran med familj kommer och är det någon som har svart bälte i listor så är det hon 🙂 Mathandling och matlagning kommer att gå som en dans!
Mysigt med ett litet ljus i sovrummet…det har jag med 🙂

niinis
niinis
Reply to  Berit
4 years ago

Ja listor är det bästa! Vad mysigt det låter att syster med familj kommer. ❤️ Hoppas ni får en mysig jul! ⭐️

Agneta
Agneta
4 years ago

Hej,min fråga har inget med listor att göra.Men allt är ju inte jul i december,bara nästan. Jag bara undrar hur det känns att gått ner så mycket i vikt då fort.Typ mer än 10 kg på bara en höst. Kram

niinis
niinis
Reply to  Agneta
4 years ago

Det känns faktiskt fantastiskt ska jag vara ärlig och säga och något jag absolut inte förväntade mig.

Jag mår så himla bra i min stackars mage, ja faktiskt i allt i min kropp och själ ska jag säga, men magen i sig och hur den mår idag är den stora lyckan i allt detta. Så mycket som jag lidit med ständiga magproblem sedan mer än 7 år tillbaka och knappt behöver göra det mer är lycka på riktigt! Tacksam varje dag för det!

Kram

Anna
Anna
4 years ago

Ett litet perspektiv till ”julstressen”… För bara några dagar sen fick min mamma väldigt oväntat och chockartat reda på att hon har cancer. En cancer som redan har spridit sig till flera organ. Chock. Och allt liksom stannade…och mycket blev plötsligt väldigt mycket mindre viktigt. Julplaner fick läggas på is, mamma ska opereras och orkar inte fira jul eller ha besök. Vi kommer fira jul på vårt sätt men nu blev maten, städningen osv inte så viktig. Att få hålla om mina barn och ge dem några julklappar och dela deras julglädje är det jag ser fram emot.

niinis
niinis
Reply to  Anna
4 years ago

Så otroligt ledsamt att höra. Håller alla mina tummar för din mamma och hoppas verkligen allt blir bra. Stora kramar till dig och din familj. ❤️

ÅsaS
ÅsaS
Reply to  Anna
4 years ago

Anna, vad ledsen jag blir.. Kan relatera till din händelse och dina känslor till 100%, för här har vi precis fått samma besked.. En liten skillnad, mamma orkar och vill just nu inget hellre än att få fira jul hemma, med oss (barn och barnbarn) och det ska hon förhoppningsvis få.
Det blir jul även i år, även om den inte blir som vi hoppats på.
Varm kram till dig och dina kära! ❤️

Nästa inlägg

5 goda hemmagjorda snaps till jul

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x