ANNONS

VÅFFELSNITTAR

/

Nu ska du få ett snabbt supertips inför nyårsafton! Vem gillar inte snabba tips som är goda tänker jag? Jag gör det i alla fall.

Dessa små ”snittar” blev verkligen en superhöjdare och bland det godaste jag ätit i snittväg, du bara måste testa.

VÅFFELSNITTAR, 4 port (8 st våfflor)

Våffelsmet:

3 1/2 dl mjöl

2 tsk bakpulver

2 ägg

4 dl mjölk

100 g smält smör

Topping:

4 dl creme fraiche

1 msk citronsaft

250 g rökt lax

2 burkar röd löjrom (eller kaviar)

1 knippe salladslök

Gör såhär:

1) Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.

2) Häll i mjölken och vispa runt tills det är helt klumpfritt. Knäck i äggen och blanda ut dem också.

3) Smält smöret och häll i det. Blanda runt.

4) Stek i ett våffeljärn.

5) Låt våfflorna svalna, dela sedan upp varje i 4 delar.

6) Häll creme fraiche i en bunke. Ta fram elvispen och vispa den kraftigt. Till en början kommer den bli lösare men fortsätt tills du har något som liknar kraftigt vispad grädde.

7) Klicka på vispad creme fraiche, en bit rökt lax, löjrom och hackad salladslök på varje. Sååå gott!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Rårakor som förrätt

Bruschetta

Grön ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk

Morotssoppa med apelsin

Kram Nina

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00