Härlig dag i backen!

Godmorgon raringar.

Vilken alldeles underbar dag vi fick igår. Det var 2 plusgrader och sol hela dagen för oss i backen. Ok, det var sjukt mycket folk men det gick faktiskt bra ändå. Liftkön var aplång men vi hade faktiskt tålamod då den ju hela tiden sniglar sig framåt.

Igår morse ställde vi klockan sådär supertidigt för att komma iväg i tid och slippa köer när vi väl kom fram. Det visade sig vara ett genidrag för vi slapp alla köer till uthyrningen (Milo hade vuxit ur sina pjäxor), till liftkorten och att vi fick parkering precis intill. Prick kl 09.00 när liftarna öppnade stod vi liksom tokredo!

Kön var lång redan då så hade vi varit ännu mer ”skillade” hade vi gått ut och ställt oss innan 9. Haha….

Det såg ut att vara fina backar på vägen upp, det visade sig vara det också när vi åkte nedåt sen. Förmiddagen var det toppenåkning i backarna, dock så var det lite uppåkt på sina ställen på eftermiddagen.

Vi hade med oss matsäck som jag packade tidigt på morgonen. Varm choklad, massa frukt som jag skalat och delat, smörgåsar och te. Det var gött att njuta av det efter några åk i backen.

Efter ytterligare några åk var det dags för lunch. Kön till Toppstugans a la carte restaurang var rätt trevlig med tanke på vyn.

Det blev både gulaschsoppa och hamburgare som åkte ned i magarna. Man har en otrolig aptit av all frisk luft och motion måste jag säga.

Utanför Toppstugan var det nästintill magiskt! Många satt ute och åt sin lunch, en del tog något gott att dricka, en del satt och solade mot husväggen.

Det var så härligt när man fick se solen där uppe på fjälltoppen. Det värmde våra själar ordentligt. Milo och Tony var alldeles svettiga av åkningen medan jag är en fryslort och mer fryser än svettas.

Efter några ytterligare åk kände jag att jag fasen var helt slut och lämnade gänget i backen för lite egentid på cafét. Jag brukar alltid fota fikamontrar, det ger mig alltid idéer att prova lite nytt när jag bakar. Den här gången blev jag sugen på att göra en liknande hallon & vaniljkaka. Hade faktiskt riktigt mysigt i min ensamhet där på caféet och hann och sitta drygt en timma innan de andra kom.

Dom fikade också och jag fick se innanmätet på denna bakelse. Rommebakelse heter den och innehöll vaniljkräm och en slags citronfyllning. Absolut något jag också måste prova.

Det var ett trött gäng som åkte hemåt vid 3 tiden. Det blev 6 härliga timmar i backen och Milo var lyrisk, han hade kunnat åka hela natten.

Som vanligt så var man hungrig igen så det var tur jag hade bunkrat upp med favoritsmoothien. Älskar den här!

Ja, i slutet av Januari planerar vi att åka igen. Men då lite längre bort och i flera dagar. Ska bli grymt härligt! Vi älskar verkligen utförsåkning och fjällen allihopa.

Nu ska jag gå upp och göra frys/kyl rensning. Ska laga mat på allt som är kvar och sen åka och hämta min beställning som kommit till posten från Matsmart. Blev lite mycket den här gången….

Vi hörs senare! Du ska få ett toppentips på en snabb tårta som du kan baka.

Kram Nina

14
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annika K
Annika K
4 years ago

Ser härligt ut i backen 🙂
Men djäääävlars vilka priser på fikat

Nästa inlägg

Underbart!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x