Wienerbrödstårta

Blev så himla inspirerad att provbaka en tårta som jag såg inne på Jennys blogg. Jag ändrade om receptet lite då jag ville testa hur det skulle bli om man smörade bottnarna innan. Det blev ju riktig succé måste jag säga, jag bjöd denna tårta till Tonys familj och alla tyckte den var supergod. Så glad man blir när man lyckas sådär härligt bra med saker. Den här tårtan är inte så söt som många andra tårtor är så gillar man inte alltför sött så är denna en riktig höjdare att testa. Om man vill kan man pudra på florsocker när den är klar, det är både vackert och blir lite sötare…. men min svärfar har diabetes så jag ville hålla den lite mer osötad.

WIENERBRÖDSTÅRTA

1 stort ark smördeg (finns i kyldisken)
50 g äkta smör
1 lime
3 tsk vaniljsocker
marsankräm (som du kallblandar)
3 dl vispgrädde
färska blåbär

Gör såhär:

1) Börja med att dela arket i 2 delar. Smält smöret, riv zesten på limen och ha i det i smöret, ha också i vaniljsockret. Blanda runt och pensla sedan arken med smörblandningen, du ska ha på rikligt. Skjuts in i ugnen på 200 grader (varmluft, annars 220 vanlig) i ca 10 min eller tills de fått lite färg.

2) Låt smördegen svalna helt. Blanda marsankräm. Jag hade ca 4 dl mjölk och ca 8 msk marsanpulver. Den ska bli krämig. Bred sedan på en utav plattorna.

3) Vispa grädden så den är sådär härligt lättvispad och följsam. Lägg först på platta nr 2 på vaniljkrämen, sedan har du på grädden på platta nr 2. Ha på blåbär. Voila!

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

5 minuters tårta

Falska wienerbröd i långpanna

Kolakrämstårta

Rulltårtsbakelser

Kram Nina

497
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
4 years ago

Gud vilka bra recept du har har precis hittat hit och här finns ju massor med gott som väntar på att lagas hos mig nu

Karin
Karin
4 years ago

Säljer du fortfarande dina målade möbler och på vilken sida?

niinis
niinis
Reply to  Karin
4 years ago

Säljer inte aktivt men har lite kvar. Är det något speciellt du tänker på?

Kerstin Jonsson
Kerstin Jonsson
4 years ago

Tack för Alla superbra recept

niinis
niinis
Reply to  Kerstin Jonsson
4 years ago

Vad roligt att du gillar!

Gertrud Palmer
Gertrud Palmer
4 years ago

Åh såå mycke lättgjorda och GODA recept du bjuder på

Rose-marie Mattsson
Rose-marie Mattsson
4 years ago

Hej! Jag undrar hur många personer tårtan räcker till? Låter ju väldigt gott, och verkar enkelt att göra, få ingredienser 😋

niiinis
niiinis
Reply to  Rose-marie Mattsson
4 years ago

Hej! Jag skulle säga ca 6-8 personer.

Nästa inlägg

Härlig dag i backen!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x