ANNONS

Marinerade Haricot Verts

/

Nu ska du få tips på ett tillbehör till maten som är sååå gott så det är inte klokt. Passar perfekt till både kyckling och kött. Jag hade inga förväntningar alls egentligen utan tänkte att ja ja, det blir väl ett tillbehör med tråkiga haricot verts och inget annat. Men wow, hur kan jag ha missat detta??? Hur gott som helst.

MARINERADE HARICOT VERTS

250 g haricot verts
1/2 lök
2 tsk grovkornig senap
1/2 msk balamsvinäger
1/2 tsk havssalt
3 msk olivolja
salt till kokvattnet

Gör såhär: 

1) Häll upp vatten i en kastrull, lägg i de frysta haricot vertsen i kastrullen. Salta lite lätt. Koka upp och låt sjuda på ganska så svag värme i ca 3-4 minuter.

2) Häll dem i ett durkslag och skölj med iskallt vatten, detta för att de ska hålla den gröna färgen.

3) Blanda en dressing på hackad lök, senap, balsamvinäger, havssalt och olivolja. Lägg harcit vertsen i en skål och häll dressingen över. Låt gärna stå och dra i ca 10-15 minuter innan servering.

Följ mig gärna på min Facebooksida och så du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Baguette med ägg och creme fraicheröra

Ruccolaröra

Helstekt fläskfilé med supergod marinad

Matsemlor med kycklingröra

Kram Nina

1
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00