VECKOMATSEDEL

Detta nya året så ska jag införa veckomatsedeln regelbundet igen, varje söndag ska det komma en härlig göttig veckomatsedel att inspireras av. Idag blev det måndag men nu är man ju så dagvill med dessa lediga dagar så man vet knappt vad det ens är för dag? Ni är många som uppskattat de små matsedlarna då det underlättat massor. Många har svårt att få vardagen att gå ihop bara som det är, ska man då behöva tänka på vad man ska äta varendaste dag så är ju det ytterligare en belastning. Så då mina vänner ska jag komma som en ”vardagsmats-frälsare” och se till att livet blir lite enklare. När jag hittar något bra på nätet så brukar jag spara ned det som en app i telefonen. Det är busenkelt. Jag ska förklara hur du gör:

 

När du är inne på t ex min blogg och veckomatsedeln så ska du först klicka på rubriken i mitt inlägg. När du gjort det så kommer du in på själva inlägget så att säga. Längst ned på din telefon (ja de allra flesta besöker bloggen ifrån sina telefoner) så har du en fyrkant med en pil uppåt.

Tryck på den…. då kommer det upp olika ikoner, scrollar du till höger på ikonerna som är längst ned kommer du till slut fram till en som heter ”LÄGG TILL PÅ HEMSKÄRMEN”.

Klicka på den så lägger den sig som en ”app” i telefonen. Det kommer alltså att se ut såhär:

Så ser det alltså ut, perfekt sen när du snabbt vill hitta recepten t ex när du står där i affären. Så gör jag och det är mitt bästa sätt att spara ned recept jag vill testa eller andra sidor jag vill komma ihåg och besöka igen.

Så, nu när du vet det (om du inte redan visste) så ska vi gå vidare till VECKOMATSEDELN för denna veckan. Det blir en veckomatsedel som innehåller mycket gott och också enkelt att laga. Det är min melodi för veckorna. Det ska vara enkelt och gott. I min familj så uppskattas det enkla väldigt mycket. När jag stått i köket i timmar och lagat värsta gourmetmiddagen så ska jag vara ärlig och säga att hurra-ropen för maten är mer rungande för en enkel gratäng. Hahaha…. ja så kan det vara.

 

MÅNDAG: Vegetarisk lasagne med hemmagjord pizzasallad
TISDAG: Brieostbakad torskrygg
ONSDAG: Krämig korvgryta
TORSDAG: Krämig broccolisoppa och våfflor med äppelgrädde till efterrätt
FREDAG: 

KYCKLINGPANNA, 3 PERS

3 kycklingfiléer
1 burk krossade tomater
1 burk kokosgrädde
1 msk grön currypasta
salt och peppar

Gör såhär:

1) Stek kycklingfiléerna i olivolja. Salta och peppra dom lite lätt. De ska vara helt genomstekta och få lite färg på ytan.

2) Häll i 1 burk krossade tomater, grön currypasta och lite salt och peppar och låt puttra i ca 15 minuter.

3) Häll i kokosgrädden och blanda runt tills den är helt omrörd. Lått puttra ytterligare i 5 minuter. Servera gärna med ris eller nudlar och en asiatisk sallad.

VECKANS GOTTA

Snabba bärkakan

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

30
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
4 years ago

Härligt men jag efterfrågar lite mer av den maten du äter i veckomenyn också?

niinis
niinis
Reply to  Berit
4 years ago

Jag bjuder på ”vanliga” recept i mina Veckomatsedlar. Recept på mat som jag äter kommer lite då och då. Ett tips till dig är att googla Medical mediums böcker på svenska, han har skrivit 4 st. I dom finns alla recept man kan tänka sig och det är lite så jag äter idag.

Maria
Maria
4 years ago

Tack Toppen att få detta tips och gillar verkligen att du vill dela med dej av veckomatsedel ✌️❣️

niinis
niinis
Reply to  Maria
4 years ago

Kul att du uppskattar!

Nästa inlägg

Fyllt skåpen igen

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x