Kaxig VS mes

Halloj på er!

Ännu en matlagningsdag går till ända. Jag startade dock dagen med att ge mig ut till mamma och pappa för att få sällis på min promenad.

Såg den här kompisen på promenaden. Den var så söt så jag ville ta med den i fickan. Men, så gör man ju inte med vilda djur. Fast jag tror att den här bestämda lilla sötisen skulle få Majlis att lyda minsta lilla nick. Majlis är en riktig mes så hon skulle säkert kunna bli hunsad av en stenhård liten skogssork. Haha….

Det fanns en tid då mamma och pappa sa ”Lägg ned den där jäkla telefonen nu och umgås istället”. Det var innan jag introducerade dem Instagram och Facebook och allt annat fiffigt man kan göra med en smartphone. Nu ser det ut såhär istället…. haha! Närå, mig slår dom inte ännu som jobbar mycket ifrån telefonen men visst är det kul att se förändringen och utvecklingen. Att även femtiotalisterna blir moderna och hänger med i utveckligen. Sen kan vi nog alla jobba på att ha mindre skärmtid, men jag slog mamma med hästlängder när vi jämförde tid i telefonen. Kanske jag behöver jobba mer från datorn så jag inte får min skärmtid kastad i ansiktet. Mycket är ju jobb såklart och då känns det nästan missvisande, men dock så arbetar jag ju vid en skärm hela tiden.

Jag lagade lunch till mamma och pappa idag, behövde testa ett recept och dom fick vara mina försökskaniner. Det var gott och jag fick gärna komma och göra en repris. Recept kommer, det blir ett gött fredagstips på det.

Minstingen har gjort sin första dag i skolan efter jullovet. Det hade varit skoj att träffa kompisarna. I morse var det lite jobbigt att kliva upp även om vi jobbat på att vända tillbaka dygnet de senaste dagarna. Men upp kom han och iväg också. Får se om han däckar tidigare i säng ikväll? Hoppas det…. en annan vill ju snarka vid 4 tiden. Typ nu… för mig är det natt nu. Ja fifasen så konstig man är.

Pratade med min morbror i telefonen idag, dom bor ju i norra Finland och där är det ju natt nu förutom 2 timmar mitt på dagen. Han är precis som jag och mamma och vill somna vid 4 tiden och vaknar mitt i natten och har sovit klart. Hans biologiska klocka går också efter ljuset. Jag tycker det är roligt och prata med likadana knäppisar som jag är, då känner jag mig inte som värsta weirdot! Helt plötsligt så finns det fler som vet hur jobbigt detta kan vara och hur totalt osocial man är de flesta kvällar.

Aja, snart mars… då börjar det vända för mig. Det gäller att börja tänka positivt.

Dags att ta tag i lite kvällsmatsplaner, du får hemskt gärna tipsa mig om vardagsrätter som ni brukar laga hemma. Vi kan tipsa varandra! Ha en fin kväll.

Kram Nina

22
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie Jibbefors
Marie Jibbefors
4 years ago

Imorgon ska jag göra Enchiladas med het köttfärsfyllning, det är snabbt och gott tycker alla i familjen.

niinis
niinis
Reply to  Marie Jibbefors
4 years ago

Gott! Det lät jättegott!

Katarina Svensson
Katarina Svensson
4 years ago

Bakade precis din glutenfria morotskaka till barnbarnets dop på lördag, jäklarns vilket bra recept det bra
Tack Tack.
/Katarina

niinis
niinis
Reply to  Katarina Svensson
4 years ago

Så kul att höra, det är verkligen superbra!

Fru P
Fru P
4 years ago

Funderar lite, äter du alls den mat som du publicerar? Tänker mer på din ändring av kost. Kan du inte lägga upp lite mer av det som du äter så man får lite mer sådana tips. Vore toppen ju!

niinis
niinis
Reply to  Fru P
4 years ago

Det har kommit och kommer såna tips också

Nästa inlägg

Tacosoppa med kyckling

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x