Herren på täppan

Godmorgon!

Oj oj så krattigt jag sovit inatt, tror jag fått ihop 3 timmar och det blir man inte tuff på. Idag får man vara extra snäll mot sig själv kanske? Gå upp och tända ljus med lite pling plong musik kanske? Det brukar i alla fall göra så allt känns lite bättre.

Välkomstkomitten igår kväll.

Igår eftermiddag åkte vi över till mamma och pappa med massa bakverk som jag bakat. Mamma skulle ta med till jobbet, så kul att det går åt. Här hemma kan vi omöjligt få i oss allt jag levererar i receptväg till bloggen, så att ge till nära och kära är självklart.

Hon den här katten alltså. Vi var borta i några timmar igår kväll och när vi kommer hem stod hon och väntade såhär. T.o.m så hon följde med mig in på toa och skulle sitta i knät när jag skulle kissa. Alltså, hon är en sort för sig den där.

Fått lite frågor om hon aldrig går ut? Nä, hon går inte ut. Hon har varit innekatt sen hon föddes och är lite ängslig av sig. Hon är köpt på ”Hitta Katten” och hade blivit lämnad där inte mindre än 2 ggr fast hon bara var 5 månader när vi fick hem henne. Så vad hon gått igenom har vi ingen aning om?

Hon är rädd för allt som är ute. Förr förra sommaren skulle jag försöka vänja henne vid att vara ute och det slutade i stora stressutslag runt hela hennes huvud som vi höll på att försöka få bort i månader. Det blev tratt, specialsalvor och hela patrasket. Jag fick rådet av veterinär att låta henne vara innekatt om det var där hon kände sig trygg.

Så ja, hon är mest inomhus och jag tror hon stortrivs med alla våra trappräcken och högt i tak. Känns som allt är en enda stor klätterställning för henne.

Precis ovanför tavlan på den lilla plana delen på trappräcket sitter hon ofta och spanar på oss.

Hon älskar att strosa runt på trappräcket där uppe och sitter också där som en lite ”herre” på täppan.

Jahapp, nu ska jag gå upp och förbereda lite i köket. I eftermiddag hoppas jag få såsa lite i soffan med någon serie. Ha nu en fin Lill-Lördag! Vi hörs lite senare.

Kram Nina

41
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marita
Marita
4 years ago

Min katt är också så där, orolig och rädd. Men han tycker om att vara ute och ett tips kan vara en katthage. Jag kan inte snickra själv men jag köpte en.
Där har han sin lilla korg så han sitter och spanar runt.
Om jag själv sitter med honom, med en kopp kaffe och en bok så är lyckan total.

niiinis
niiinis
Reply to  Marita
4 years ago

Åh vad mysigt det låter. Grejen är att jag gjorde typ så när vi skulle vänja henne vid att vara ute, men det blev total kaos. Stackaren! 😢❤️

2d5b23c1216c47fbb68a364ee738cac1.jpg

Nästa inlägg

Chokladbiskvier i långpanna

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x