Chokladbiskvier i långpanna

Dreglar….

Mmm….mmmm…..mmmm…. vad i hela fridens namn?! Alltså, tänk att jag undvikit att baka chokladbiskvier för allt meck som blir med det. Jag bakade det några ggr innan Hela Sverige bakar och det var väl en jädra tur det för vi fick det som utmaning. Men efter Hela Sverige bakar har jag inte bakat det en enda gång. Förrän nu, chokladbiskvier i långpanna visade sig blir succé på alla sätt. Man behåller allt det goda men böket försvinner när man inte gör dem styckvis. Detta måste ni testa! 🥰

Jag har några härliga bakverk med choklad på sidan här, dessa är populära och omtyckta. Klicka på länkarna nedan för att komma till recepten:

Chokladrutor med cheesecakefyllning

Farligt god kladdkaka med kokostosca

Lakrits & chokladkladdkaka

Chokladmuffins med chokladfyllning

CHOKLADBISKVIER I LÅNGPANNA, 20 bitar

Missa inte mitt bästa recept på chokladbollstårta och lyxbrownies.

400 g mandelmassa

2 äggvitor

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker 

rivet skal av 1 citron 

Fyllning:

300 g rumsvarmt smör

3 dl florsocker 

2 äggulor 

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker 

2 msk starkt kallt kaffe

nypa salt

Garnering:

200 g mörk choklad  
1 msk kokosolja 

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Börja med botten. Riv mandelmassa på den grova sidan på rivjärnet. Jag såg till att den var rumsvarm innan också. Blanda sedan alla ingredienser.

3) Bred ut på bakplåtpappersklädd långpanna, min var ca 25 x 30 cm.

4) Grädda botten mitt i ugnen i ca 20 min eller tills det börjar få lite färg. Ta ut och låt botten svalna helt.

5) Vänd upp botten på ett nytt bakplåtspapper och dra bort det som sitter fast under. Det gör att undersidan på biskvierna inte fastnar.

6) Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen, det ska bli fluffig smörkräm. Bred den ovanpå, ställ sedan kallt.

7) Smält choklad i vattenbad, ha i oljan (chokladen är lättare att skära upp då), bred den sedan ovanpå kakan. Låt stelna och skär i rutor, låt den bara inte stelna för mycket spå den inte blir så svår att skära upp. Värm kniven under varmt vatten varje gång ska skära i kakan, då blir det fina kanter.

 

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

 

 GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

 KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

 MIDDAGSTIPS

 

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.


Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

594
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
Sandra
4 years ago

Men så himla smart! Har du provat att frysa den, funkar det?

niiinis
niiinis
Reply to  Sandra
4 years ago

Har inte provat att frysa men hört att det går fint att göra det. 😍👍🏼

Madelene
Madelene
1 year ago

Godmorgon! Jag får inte länken till chokladmuffins att fungera.. 🤗

niiinis
niiinis
Reply to  Madelene
1 year ago

Nu har jag fixat den, ge det några minuter så ska länken ligga där. ☺️ Om inte så har du den här; https://www.niiinis.se/2016/05/15/saftiga-chokladmuffins-med-chokladfyllning/

Eva Larsson
8 months ago

Jag har alltid mörk choklad i krämen också. Blir så mycket godare.

maria Zeffer Johnsson
maria Zeffer Johnsson
7 days ago

Går det att byta mandelmassan mot något annat? Jag har i hela mitt liv velat smaka chokladbiskvier, men är super allergisk mot mandel och nötter…

Niiinis Kitchenlife
Reply to  maria Zeffer Johnsson
7 days ago

Har du testat att göra denna ”mandelmassa”? Det är mandelmassa utan mandel, smakar exakt som det. 😍 https://www.niiinis.se/2018/01/10/semla-med-mandelmassa-utan-mandel/

Nästa inlägg

Kyckling med krämigt skink och parmesantäcke

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x