Kyckling med krämigt skink och parmesantäcke

Sportlovar ni för fullt eller ska ni ha lov i nästa vecka? Här sportlovas det för fullt, fast han är lite förkyld så är det ändå ledigt och en massa mysbyxemys hemmavid bara. Idag gjorde jag mig till och gjorde en god lunch åt den lille fisen. Han utbrast ”This was a really good chicken”… jag fick t.o.m utlåtandet på engelska! Haha… han är ljuvlig den lille pojken! Fråga mig igen när han sätter igång och tjatar om ditten och datten, då kan jag ha ändrat mig en smula. Hehe…

IMG_4452

IMG_4453
KYCKLING MED KRÄMIGT SKINK OCH PARMESANTÄCKE, 4 port

 4 kycklingfiléer
salt och peppar
300 g färskost (Philadelphia ost)
1 liten burk creme fraiche
200 g rökt skinka
2 dl parmesanost
salt och peppar

Gör såhär:

1) Dela varje kycklingfilé i 4 delar, tänk dig att du delar dem på längden. Salta och peppra dem och ställ i ugnen i en ugnsfast form på 225 grader i ca 20 min.

2) Strimla skinkan i mindre bitar. Riv parmesanost om du inte köpt färdigriven. Blanda färskost, creme fraiche, rökt skinka och parmesan. Salta och peppra. Blanda runt ordentligt.

3) Ta ut kycklingen och bred på ost och skinkröran över kycklingbitarna. Skjuts in i ugnen i ca 10- 15 min till. Servera med kokt potatis eller som jag gjorde med rotfrukter i ugn.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Magisk kycklinggryta a la Nina

Kyckling i basilika och dijonsås

Baconinlindade kycklingrullader

Kram Nina 

LOADING..