Kyckling med krämigt skink och parmesantäcke

Sportlovar ni för fullt eller ska ni ha lov i nästa vecka? Här sportlovas det för fullt, fast han är lite förkyld så är det ändå ledigt och en massa mysbyxemys hemmavid bara. Idag gjorde jag mig till och gjorde en god lunch åt den lille fisen. Han utbrast ”This was a really good chicken”… jag fick t.o.m utlåtandet på engelska! Haha… han är ljuvlig den lille pojken! Fråga mig igen när han sätter igång och tjatar om ditten och datten, då kan jag ha ändrat mig en smula. Hehe…

KYCKLING MED KRÄMIGT SKINK OCH PARMESANTÄCKE, 4 port

 4 kycklingfiléer
salt och peppar
300 g färskost (Philadelphia ost)
1 liten burk creme fraiche
200 g rökt skinka
2 dl parmesanost
salt och peppar

Gör såhär:

1) Dela varje kycklingfilé i 4 delar, tänk dig att du delar dem på längden. Salta och peppra dem och ställ i ugnen i en ugnsfast form på 225 grader i ca 20 min.

2) Strimla skinkan i mindre bitar. Riv parmesanost om du inte köpt färdigriven. Blanda färskost, creme fraiche, rökt skinka och parmesan. Salta och peppra. Blanda runt ordentligt.

3) Ta ut kycklingen och bred på ost och skinkröran över kycklingbitarna. Skjuts in i ugnen i ca 10- 15 min till. Servera med kokt potatis eller som jag gjorde med rotfrukter i ugn.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Magisk kycklinggryta a la Nina

Kyckling i basilika och dijonsås

Baconinlindade kycklingrullader

Kram Nina 

0
29

Storm!

Innehåller annonslänkar för Lyko

Godmorgon!

Nej men godmorgon är det ju inte, snart lunch. Jag känner mig lite vilse med tiden nu när vi har ledighetskommitén hemma. Mellan jobbar ju på skola så han är också ledig nu…. jag tycker det är såååå sköööönt med att slippa upp och stressa på morgonen med allt. Så skönt verkligen!

Copyright 2020. All rights reserved.

Copyright 2020. All rights reserved.

Copyright 2020. All rights reserved.

Här har det stormat så sjukt mycket sen igår. Vågade mig dock ut på en promenad även om jag nästan blåste bort nere vid stranden idag.

Tänk, jag kommer ihåg hur man busringde som liten. Då tog vi fram telefonkatalogen och ringde till olika som hette ”Storm”. Så sa vi…. ”Är det Storm i Västerås!?”

”Ja” svarade herr Storm.

Håll i hatten då” skrek vi och slängde på luren och skrattade så vi nästan gick sönder.

Ja man var lättroad som liten, det kan inte varit roligt att ha hetat Storm under den här perioden. 🙈

Copyright 2020. All rights reserved.

Copyright 2020. All rights reserved.

Copyright 2020. All rights reserved.

Veet Beauty Styler (< länk)

Nu ska jag strax köra en liten rekond. Ska raka ben, raka näsborrar (🙈) och så ska jag nog också göra ett fotbad. Då kan jag sitta och jobba samtidigt. Har just tagit fram världens bästa lilla mackapär, den här lilla maskinen från Veet går på batteri och är hur grym som helst.

Med den här håller jag rent inne i näsan och ska man inte duscha men vill snabbt raka sig under armar, bikinilinje eller faktiskt också benen så är den PERFEKT! Jag vet att en del underhåller ögonbrynen med den också. Ja men hur smidig som helst, en av mina bästa apparater.

Jo just ja! Har ett till tips! Den här har ni säkert hört talas om tidigare?

Copyright 2020. All rights reserved.

Bio-Oil Hudvårdsolja (<länk)

Har du torra och trötta fötter så är den här oljan helt fantastisk. Nu efter mitt fotbad ska jag ha på den, sen på med strumpor och låta den mysa in sig i fötterna. Den är ju bra för så många olika saker och ytterligare en är att få härliga mjuka fötter. Ja läs på flaskan så ser du alla användningsområden, en allt i allo olja.

Nu är det dags att börja rekonden 😀. Vi hörs lite senare.

Kram Nina

0
31

Vaniljkrämsfylld toscakaka i långpanna

Vill du äta något himmelskt?

Idag bakade jag en kaka som jag haft i tankarna länge. Det är vaniljsås i som blandas in i själva smeten, den gör kakan så otroligt krämig och saftig. Uppepå har vi en kokostosca som gifter sig magiskt bra med vaniljen. Ja men detta är en tiopoängskaka, denna bara måste du testa! Alla jag bjudit denna vaniljkrämsfyllda toscakaka har velat ha recept, jag förstå dem för det är verkligen en otrolig kaka.

Det är ju nästan så man ser hur god den är bara man tittar på den här biten kaka. Du behöver ingenting till, den är supergod som den är. Men skulle du ha något till så skulle jag, om den var varm äta den med glass. Är den avsvalnad så skulle jag äta den med råkräm (eller rårörd vaniljsås) – det hittar du recept på HÄR. Den är fenomenalt god, mycket godare än vanlig.

Tänkte att jag skulle tipsa dig om vilka kakor den råkrämen är så god till, klicka på recepten nedan:

Snabb luftig rabarberkaka (byt rabarber mot blåbär, äpplen eller hallon)

Världens godaste rabarberkaka med mandelmassa och brynt smör (byt mot bär eller annan frukt)

Himmelskt god äppelkaka

Världens godaste blåbärspaj

VANILJKRÄMSFYLLD TOSCAKAKA I LÅNGPANNA

Kika gärna in min superpopulära långpannekakavaniljhjärtan i långpanna (<klicka) och chokladrutor med cheesecakefyllning (<klicka)

200 g smör
3 dl socker
3 ägg
3,75 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,5 msk bakpulver

Vaniljkräm:

0,75 dl snabbmarsanpulver
2 dl mjölk

Kokostosca:

75 g smör
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
150 g kokosflingor

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman vaniljkrämen och ställ den kallt.

2) Vispa samman rumsvarmt smör och socker. Knäck i ett ägg i taget och vispa mellan varje.

3) Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Ha ned det i smeten och vänd om det ordentligt med slickepott. Ta fram vaniljkrämen och blanda i den i smeten.

4) Klä en långpanna (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper. Bred ut smeten i den. Grädda ca 25 min (nedre delen).

5) Kokostosca: Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt koka på medelvärme i ca 10 min. Rör om nästan hela tiden.

6) Ta ut kakan från ugnen och bred på kokostoscan. Ställ i ugnen i ytterligare 10-15 min tills toscan fått fin färg. Ät och njut!

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak på denna sida, enkla goda recept som alla kan laga och baka. Klicka på länkarna nedan för ett smakprov på allt som finns.

VECKOMATSEDEL

POTATISRÄTTER

PASTARÄTTER

MJUKA KAKOR

MIDDAGSTIPS

KÖTTRÄTTER

Du hittar alla kategorier HÄR (<klicka)

Ännu mer inspo:

Toscakladdkaka

Hallonpaj med brynt smör

Turbosnabb hallon och bananpaj med gräddglass

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.


Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

30
1207