ANNONS
Integritet på Tailsweep

Citronmarängkaka i långpanna

Igår bakade jag en sån där perfekt kaka. En sötsyrlig citronkaka med maräng uppepå, ja men du hör ju så gott. Den här smakar verkligen citron ordentligt. Ljuvlig kaka i långpanna.

CITRONMARÄNGKAKA I LÅNGPANNA

3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl pressad citron
1/2 dl mjölk
zesten av en hel citron
50 g smör

Marängtäcke:

3 äggvitor
2 dl strösocker

Gör såhär:

1) Börja med att vispa ägg och strösocker ljust gult och fluffigt.

2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Ha i det i äggfluffet. Häll i citron och mjölk och rör runt med slickepott. Ha i zesten också.

3) Smält smöret och ha i det i smeten.

4) Häll smeten i en ugnfast långpanna med bakplåtspapper, min långpanna är 25×35 cm. Grädda på 175 grader i ca 35 min eller tills kakan känns nästan helt torr.

5) Under tiden kakan är i ugnen vispar du samman äggvitorna och strösocker. Börja med att vispa bara äggvitorna tills det bildas lite skum, häll sedan i strösocker…lite i taget medan du vispar. Marängen är klar när det bildas toppar när du drar ur visparna ur smeten.

6) Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna. Ha på marängen och ställ in i ugnen för att bränna på marängen lite. Sätt ugnen på 225 grader, låt kakan stå i ca 10 min eller tills marängen får fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Citronkaka i långpanna

Guldkaka med citronglasyr

Glutenfri citronkaka med blåbär

Kram Nina

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00