ANNONS
Integritet på Tailsweep

Något har väckts

/

Innehåller annonslänk genom reklam för Nextory

Godmorgon vänner!

Påbörjade detta inlägg igår kväll men lyckades somna ifrån. 🙈 Vaknade med telefonen under ena tutten inatt. 😂

Copyright 2020. All rights reserved.

Igår morse startade jag med en promenad igen. Är inne i ett skönt flow när det kommer till promenader nu och det som aldrig slår fel är att efter att jag gått i en halvtimma, raskt, så är det som om lyckan kommer till mig. Det här är svårt att förklara utan att det låter flummigt, men ansträngning i sig hjälper endorfinerna att flöda i kroppen och dem i sin tur är vårt lyckohormon. Det brukar infalla just här där jag tog den här mysiga bilden på vattnet.

Känner mig lättare och gladare, som om något liksom släpper i kroppen. Har märkt att dessa promenader är ännu viktigare när jag har pms. Då märker jag skillnaden ännu mer.

Den här boken lyssnade jag på under några av mina promenader och nu förstår jag varför de där promenaderna är så viktiga och varför de får mig att må bra. Jag kan rekommendera alla människor på hela jorden att läsa/lyssna på den boken. Så mycket som det hjälpt mot både oro, ångest och stress är fasen inte klokt. Den här boken har helt förändrat mitt tankesätt kring promenader som motion för all framtid. Så länge jag kan ska jag gå på mina promenader. Så är det!

Just nu har jag ett litet samarbete med Nextory där jag får erbjuda dig som läser min blogg att lyssna gratis i 30 dagar. Det finns 1000 och åter 1000 tals böcker att läsa/lyssna på. Idag tankade jag hem en receptbok också…. Ämen såå bra!

Du klickar dig in HÄR så kan du läsa mer om erbjudandet! Erbjudandekoden NINA är redan automatiskt ifylld.

Copyright 2020. All rights reserved.

Fröken Skräckslagen

Efter promenaden igår blev jag lite kall så jag kröp i ett varmt bad. Synd bara att jag glömde sätta i ploppen de 10 första minutrarna, tyckte väl det tog tid att fylla badkaret. Haha….

Men hon den här hårbollen är väl rolig. Hon var fram flera gånger och nosade skräckslaget på badkaret. Hon pep och ojade sig över att jag satt i det. Fjantskallen alltså.

Copyright 2020. All rights reserved.

Mot kvällningen så åkte vi förbi mamma och pappa och hämtade en kasse med korv. Drack te i dessa ljuvliga gigantiska muggar där, är från Indiska om det är någon som undrar.

Mamma jobbar med finska matvaror ett par dagar i veckan och de korvpaket som förlorat sitt vakuum under frakten får inte levereras till butik. De paketen får personalen ta med hem, men mamma och pappa drunknar i korv så då ”hjälper” vi till lite. Finsk korv är ju sjuuuuukt god! Har du t ex hört talas om bastulänk? Oftast både laktos och glutenfri och smakar helt annorlunda mot svensk korv. Så god som sagt!

Copyright 2020. All rights reserved.

Copyright 2020. All rights reserved.

Copyright 2020. All rights reserved.

Väl hemma hade jag denna lilla goding vid min sida igen. Hon släpper inte mig i första taget. Hon är min lilla ”hund”. Apropå hund, helt plötsligt, från ingenstans, så har jag gått och blivit så sugen på en hund. Jag googlar, läser hos olika uppfödare, tittar på bilder och drömmer om en liten vovve.

Vi är absolut inte på väg att skaffa någon nu men jag kan ärligt säga att jag blivit sugen. Men jag förstår att det är helt annat mot katt, att det är som att ha en bebis i början och att hundar kräver helt annan vård och ”underhållning”. Jag har kikat på en Yorkshireterrier, den har jag fastnat för mest.

Såhär ser den ut! Så fin, och blir oftast inte så stor. En familjehund som är perfekt i en familj med lite större barn. En pigg, alert och orädd hund som gärna hänger med på det mesta. Gillar lagom motion och också mysa i soffan. Behöver lite uppfostran och blir uppemot 12-15 år gammal.

Ja…. så söt som socker. Lilla sötisen! Men som sagt, inte alls där än men något i mig har väckts. Å jag vet inte vad och varför? Vi får se vart det leder? Kanske blir det en vovve i framtiden eller så blir det inte det. Jag vet ju att livet kommer att förändras till viss del och att detta förmodligen kommer vara en kompis som blir ens följeslagare på allvar. Det är ingen katt så satt säga. Men den skulle helt klart passa i en familj som vår. Jag jobbar mestadels hemifrån och på det kontoret jag hyrt får man ta med sig hund dessutom. Vi åker inte bort så att inte vovven kan följa med så ofta, men gör vi det så har jag två vuxna söner, mamma och pappa och svärföräldrar till hjälp. Men hittills så går tankarna kring detta både upp och ned. Ena stunden vill jag så himla gärna, andra känner jag att nej. Det hänger självklart på Majlis. Tänk om hon inte gillar? Att de inte kommer överens? Ja men du fattar. Så länge det känns så blir det ingen, man ska vara helt övertygad. Annars får det vara.

Berätta gärna om dina upplevelser om du har en hund?

Nu ska jag sätta igång min dag, klockan är ju redan snart sex. Haha…

Kram Nina

16
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00