Något har väckts

Innehåller annonslänk genom reklam för Nextory

Godmorgon vänner!

Påbörjade detta inlägg igår kväll men lyckades somna ifrån. 🙈 Vaknade med telefonen under ena tutten inatt. 😂

Igår morse startade jag med en promenad igen. Är inne i ett skönt flow när det kommer till promenader nu och det som aldrig slår fel är att efter att jag gått i en halvtimma, raskt, så är det som om lyckan kommer till mig. Det här är svårt att förklara utan att det låter flummigt, men ansträngning i sig hjälper endorfinerna att flöda i kroppen och dem i sin tur är vårt lyckohormon. Det brukar infalla just här där jag tog den här mysiga bilden på vattnet.

Känner mig lättare och gladare, som om något liksom släpper i kroppen. Har märkt att dessa promenader är ännu viktigare när jag har pms. Då märker jag skillnaden ännu mer.

Den här boken lyssnade jag på under några av mina promenader och nu förstår jag varför de där promenaderna är så viktiga och varför de får mig att må bra. Jag kan rekommendera alla människor på hela jorden att läsa/lyssna på den boken. Så mycket som det hjälpt mot både oro, ångest och stress är fasen inte klokt. Den här boken har helt förändrat mitt tankesätt kring promenader som motion för all framtid. Så länge jag kan ska jag gå på mina promenader. Så är det!

Just nu har jag ett litet samarbete med Nextory där jag får erbjuda dig som läser min blogg att lyssna gratis i 30 dagar. Det finns 1000 och åter 1000 tals böcker att läsa/lyssna på. Idag tankade jag hem en receptbok också…. Ämen såå bra!

Du klickar dig in HÄR så kan du läsa mer om erbjudandet! Erbjudandekoden NINA är redan automatiskt ifylld.

Fröken Skräckslagen

Efter promenaden igår blev jag lite kall så jag kröp i ett varmt bad. Synd bara att jag glömde sätta i ploppen de 10 första minutrarna, tyckte väl det tog tid att fylla badkaret. Haha….

Men hon den här hårbollen är väl rolig. Hon var fram flera gånger och nosade skräckslaget på badkaret. Hon pep och ojade sig över att jag satt i det. Fjantskallen alltså.

Mot kvällningen så åkte vi förbi mamma och pappa och hämtade en kasse med korv. Drack te i dessa ljuvliga gigantiska muggar där, är från Indiska om det är någon som undrar.

Mamma jobbar med finska matvaror ett par dagar i veckan och de korvpaket som förlorat sitt vakuum under frakten får inte levereras till butik. De paketen får personalen ta med hem, men mamma och pappa drunknar i korv så då ”hjälper” vi till lite. Finsk korv är ju sjuuuuukt god! Har du t ex hört talas om bastulänk? Oftast både laktos och glutenfri och smakar helt annorlunda mot svensk korv. Så god som sagt!

Väl hemma hade jag denna lilla goding vid min sida igen. Hon släpper inte mig i första taget. Hon är min lilla ”hund”. Apropå hund, helt plötsligt, från ingenstans, så har jag gått och blivit så sugen på en hund. Jag googlar, läser hos olika uppfödare, tittar på bilder och drömmer om en liten vovve.

Vi är absolut inte på väg att skaffa någon nu men jag kan ärligt säga att jag blivit sugen. Men jag förstår att det är helt annat mot katt, att det är som att ha en bebis i början och att hundar kräver helt annan vård och ”underhållning”. Jag har kikat på en Yorkshireterrier, den har jag fastnat för mest.

Såhär ser den ut! Så fin, och blir oftast inte så stor. En familjehund som är perfekt i en familj med lite större barn. En pigg, alert och orädd hund som gärna hänger med på det mesta. Gillar lagom motion och också mysa i soffan. Behöver lite uppfostran och blir uppemot 12-15 år gammal.

Ja…. så söt som socker. Lilla sötisen! Men som sagt, inte alls där än men något i mig har väckts. Å jag vet inte vad och varför? Vi får se vart det leder? Kanske blir det en vovve i framtiden eller så blir det inte det. Jag vet ju att livet kommer att förändras till viss del och att detta förmodligen kommer vara en kompis som blir ens följeslagare på allvar. Det är ingen katt så satt säga. Men den skulle helt klart passa i en familj som vår. Jag jobbar mestadels hemifrån och på det kontoret jag hyrt får man ta med sig hund dessutom. Vi åker inte bort så att inte vovven kan följa med så ofta, men gör vi det så har jag två vuxna söner, mamma och pappa och svärföräldrar till hjälp. Men hittills så går tankarna kring detta både upp och ned. Ena stunden vill jag så himla gärna, andra känner jag att nej. Det hänger självklart på Majlis. Tänk om hon inte gillar? Att de inte kommer överens? Ja men du fattar. Så länge det känns så blir det ingen, man ska vara helt övertygad. Annars får det vara.

Berätta gärna om dina upplevelser om du har en hund?

Nu ska jag sätta igång min dag, klockan är ju redan snart sex. Haha…

Kram Nina

63
Subscribe
Notify of
guest

16 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
Lena
4 years ago

Köpte vår Selma 2014…..bästa vi gjort❤️❤️❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
4 years ago

Vad är Selma för sort?

Maria
Maria
4 years ago

Vi har en yorkshireterrier! Pigg liten hund att promenera med. Lättlärd för lydnad och trix😍 6 år i augusti. Gillar katter, vi har ingen egen men hälsar gärna på grannens. Hade en stallkatt förut som han gosade och lekte med. Fäller ingen päls. Vi trimmar honom var tredje månad. Mycket trevlig hundras❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
4 years ago

Åh vad roligt att höra! Det är så jag uppfattat den också. ❤️

Nettan
Nettan
4 years ago

Efter 20 års längtan och väntan lyckades jag äntligen förra sommaren tjata sönder sambon så att jag fick min efterlängtade hund!
Vi har två katter sen tidigare, en hane och en hona. Hanen var det inga bekymmer med, han gillade hunden från början. För honan tog det ungefär tre månader innan hon slutade planera hundens mystiska död och försvinnande.. Nu funkar det hur bra som helst mellan alla tre. 🙂
Do it säger jag!

niiinis
niiinis
Reply to  Nettan
4 years ago

Hahaha! Planerade hundens mystiska död. Haha…. 😂😂😂 Låter ljuvligt! ❤️👏🏻🥰

Ulrika Rodin
4 years ago

Två labradorer o två katter fungerar mycket bra.
Katterna ”regerar” kan man säga härligt o se kommunikationen och hur stort sällskap dom har av varandra. Skaffa hund när det är rätt läge i livet ångrar du inte🙂 (det enda vi ångrar är att vi inte gjorde det tidigare!)

Viola
Viola
4 years ago

Vår förra katt var väldig fokuserad på mig, jag var utan tvekan den ”som gällde” i familjen. När sen hund kom in i familjen så kom protesterna från katten med kissande i möbler, ja överallt – hon markerade revir helt enkelt. Kan vara bra att ha i bakhuvudet ifall en lite vovve kommer in i er familj..

Annica
Annica
4 years ago

Efter åratal av prat om hund, köpte vi en Cavalier King Charles för 3 år sen. Alla hade sagt att vi skulle vara beredda på att allt förändrades, men nä det tycker inte jag. Vi fick hem honom i slutet av maj, ensamtränades och blev rumsren under sommaren. Vi har 2 barn 9 och 13, de tar stort ansvar.
Vi har inte ens nåt stort nätverk men på semestrar/weekends borta bor han på pensionat.
Han är en familjemedlem och vi har aldrig ångrat att vi tog steget.

Amanda
Amanda
4 years ago

Har en labrador. Redan haft henne hos oss i 4 år, man förstår inte var tiden tar vägen! Kan inte komma ihåg hur livet var utan henne. Det är ju så självklart att hon ska vara med för att familjen ska kännas komplett <3 Hon är inte bara en hund, utan känns verkligen som en familjemedlem.Tror att många hundägare känner så. Hade inget djur innan henne, men det funkar faktiskt väldigt bra med grannens katt. De är väldigt nyfikna på varandra, katten går ifrån när han tycker att hunden är för på.

Hunden behöver ju uppfostras ordentligt, men det är bra att träna redan tidigt så att den kan vara hemma själv i några timmar. Man behöver inte bli så begränsad som man tror. För dig låter det ju också som att du lätt skulle kunna ta med den till kontoret. När man väl behöver lämna bort den så finns det ju många bra hundpensionat också. Så jag tycker absolut inte att man ska skrämmas av att det verkar mer krävande att ha en hund, men självklart ska man ju tänka igenom det noga som du gör eftersom den inte är lika självständig som en katt.

Åsa
Åsa
4 years ago

Om du är intresserad av Yorkshire Terrier så tycker jag även att du ska kolla in den lite mer ovanliga hundrasen Silky Terrier. Det är en ras som man tror är en korsning mellan Australisk terrier och Yorkshire terrier. En helt underbar liten hund.

Anna
Anna
4 years ago

Hej Nina,

Vad roligt att du skriver om just Yorkshireterrier. Vi har precis skaffat oss en liten hundvalp som är en blandning av yorkshireterrier och chihuahua. Det är mycket jobb i början med att få honom rumsren mm, men det är det helt klart värt. Vi fastnade för rasen yorkshireterrier efter att ha varit hundvakt till just 2 yorkar. Det är en helt fantastisk ras! Hoppas det blir ett hundköp för er i framtiden.
/Anna

Maggda
Maggda
4 years ago

Vi har 3 st dobermanns, sånt härligt sällskap och ger mkt glädje. Speciellt nu när min man kämpar igenom cancerbehandlingar så ger dom honom mkt kärlek och skratt.

E
E
4 years ago

Vi skaffade en Cavalier King Charles Spaniel för tre år sedan, en underbar liten tjej som ger så mycket kärlek. För att hon skulle slippa känna sig ensam när vi jobbar på förmiddagarna fick hon en lillasyster för ett år sedan. De är två helt olika individer och ger så mycket kärlek och vi får massa frisk luft och motion. Är förvånad över hur starka känslor man får för sin hund, älskar dom innerligt. Ångrar oss inte, klart att det är jobb bakom men det ger mer energi än de tar. De är med oss överallt, en väldigt vänlig och lätthanterlig ras 😊

AnsoAnna
AnsoAnna
Reply to  E
4 years ago

Vi har två Cavalierhanar på 6 och 3 år. Och jag håller med i det du skriver.
Underbara hundar som är lätthanterliga.
Det knepiga är ju att det blir mycket planering om man ska iväg o inte kan ta med dom.

Annika
Annika
4 years ago

Många tror att det bara är att skaffa en hund.
Men man får vara beredd på att det krävs en del jobb. Uppfostra hunden tar tid o kraft.
En hund som får leva utan uppfostran blir odräglig att ha.

Nästa inlägg

Bacon, ost och mango chutney pasta

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x