ANNONS

Bacon, ost och mango chutney pasta

Vill du ha tips på ett superenkelt och gott pastarecept så kommer det här. Pasta är perfekt för alla kan äta det. Vegyaner, glutenintoleranta (glutenfria då såklart), vegetarianer osv… pasta är grymt. Numera finns det ju olika varianter och helt plantbaserade. Jag själv älskar linspasta. Mmmm, så gott!

IMG_4554
IMG_4558
IMG_4560
IMG_4562
IMG_4563
IMG_4564

BACON, OST OCH MANGOCHUTNEY PASTA, 4 PORT

2 paket bacon
1 lök
1,5 dl vitt vin (köper alkoholfri på ICA -godare än matlagningsvin)
3 msk tomatpuré
3 msk mango chutney
salt och svartpeppar

1 dl grädde
2 dl mjölk
10 skivor ost (gärna en lagrad)
pasta
parmesan till topping

Gör såhär:

1) Börja med att strimla bacon och hacka löken smått. Stek baconen och löken. Löken ska mjukna ordentligt.

2) Ha i tomatpuré, låt det gärna bränna lite mot botten av stekpannan. Den avger så god smak då. Häll i vinet och låt det puttra med och reducera (koka in).

3) Häll i mango chutney, grädde och mjölk. (Vill du ha den riktigt krämig byter du ut mjölken mot grädde också). Låt puttra i ca 10-15 min, var noga med att röra om lite då och då så det inte bränner i botten.

4) Ta av från värmen och ha i osten, låt den smälta med i pastasåsen. Koka pastan enligt anvisningarna och blanda i den och lite av pastavattnet i såsen. Rör om och toppa med lite torkade örter (ta vad som helst) och riven parmesan.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Krämig Kycklingpasta med parmesan och honung

Linspasta med citron och vitlök

Milos pasta med skinksås

Kram Nina

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00