ANNONS
Integritet på Tailsweep

NINAS KRÄMIGA LINSPASTA MED SMAK AV CITRON OCH VITLÖK

/

Här är min ”go to” pasta. Vet inte om du såg när jag gjorde denna på min instastory, det var i alla fall många som frågade efter receptet. Detta är världens enklaste pasta att svänga ihop och den misslyckas aldrig och gott som fasen blir det också. Jag älskar den, ätter den jätteofta! Jag äter den med linsspaghetti.

NINAS KRÄMIGA LINSPASTA MED SMAK AV VITLÖK OCH CITRON, 2 PORT (vegansk)

2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja

10-15 champinjoner
1 tetra gröna linser
2 msk tomatpuré

1/2 burk krossade tomater
1 citron
salt och peppar
basilika
spaghetti för 2 pers

1/2 burk kokosgrädde

Gör såhär:

1) Skala och skiva vitlöksklyftorna. Ha i olivolja i en stekpanna och rosta vitlöksklyftorna där i. Skiva ned champinjonerna i mindre bitar och lägg i dem. Se till att ha rätt hög värme i pannan nu så att champinjonerna får lite färg och inte börjar vätska av sig. Rör om hela tiden.

2) Ha i tomatpurén och rör runt den en liten stund också.

3) Häll i linser och låt dem fräsa med en stund. Häll i krossade tomater, salt och peppar. Ha i lite vatten, ca 1,5 dl vatten och låt nu linsröran stå och puttra på medelvärme i ca 5-7 minuter.

4) Tvätta av citronen (använd gärna ekologisk när du ska använda skalet på den), riv skalet smått på hela citronen med rivjärn. Ha i skalen i röran och också kokosgrädde och låt koka upp och puttra i ett par minuter.

5) Koka pasta enligt anvisningarna och ha i den i röran. Blanda runt och toppa med basilikablad.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Krämig kycklingpasta med parmesan

Salami Carbonara

Makaronilåda med bacon

Kram Nina

14

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00