Ninas krämiga linspasta med citron och vitlök

Innehåller Annonslänk

”Go to” pasta

Här är min ”go to” pasta. Krämig linspasta med citron och vitlök är oväntat gott, har du inte testat att laga mat på baljväxter är detta ditt tecken att du ska. Gjorde denna på min instastory och det var många som frågade efter receptet. Krämig linspasta med citron och vitlök är världens enklaste pasta att svänga ihop och den misslyckas aldrig och gott som fasen blir det också. Jag älskar den, äter den jätteofta! Jag äter den med linsspaghetti eller glutenfri spaghetti.

Mina linser köper jag alltid på Matsmart. Så bra pris och fraktar alltid fram till dörren, så jag brukar fylla skafferiet minst en gång i månaden med produkter därifrån. Förhindra matsvinn och fynda till bättre pris, 2 flugor i en smäll! HÄR (<klicka) hittar du linserna.

Jag har många goda olika pastarätter som är populära och omtyckta som jag tänkte jag skulle tipsa dig om. Klicka på länkarna nedan för att komma till recept:

Pasta italiano (galet god)

Bacon och Västerbottenpasta

Supergod köttfärsgratäng på 30 min

Krämig kycklingpasta

IMG_4289NINAS KRÄMIGA LINSPASTA MED SMAK AV VITLÖK OCH CITRON, 2 PORT (vegansk)

2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja

10-15 champinjoner
1 tetra gröna linser
2 msk tomatpuré

1/2 burk krossade tomater
1 citron
salt och peppar
basilika
spaghetti för 2 pers

1/2 burk kokosgrädde

Gör såhär:

1) Skala och skiva vitlöksklyftorna. Ha i olivolja i en stekpanna och rosta vitlöksklyftorna där i. Skiva ned champinjonerna i mindre bitar och lägg i dem. Se till att ha rätt hög värme i pannan nu så att champinjonerna får lite färg och inte börjar vätska av sig. Rör om hela tiden.

2) Ha i tomatpurén och rör runt den en liten stund också.

3) Häll i linser och låt dem fräsa med en stund. Häll i krossade tomater, salt och peppar. Ha i lite vatten, ca 1,5 dl vatten och låt nu linsröran stå och puttra på medelvärme i ca 5-7 minuter.

4) Tvätta av citronen (använd gärna ekologisk när du ska använda skalet på den), riv skalet smått på hela citronen med rivjärn. Ha i skalen i röran och också kokosgrädde och låt koka upp och puttra i ett par minuter.

5) Koka pasta enligt anvisningarna och ha i den i röran. Blanda runt och toppa med basilikablad.

Här på sidan finns det massor med enkla och goda recept på mat och bak som alla kan laga, nedan får du smakprov på kategorier som finns, klicka på varje länk för flera recept på varje.

BRÖD

CUPCAKES & MUFFINS

EFTERRÄTTER

KORVRÄTTER

KÖTTRÄTTER

KYCKLINGRÄTTER

 

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Mer inspiration:

Krämig kycklingpasta med parmesan

Salami Carbonara

Makaronilåda med bacon

Kram Nina

51
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Britt-Mari Rosenblad
Britt-Mari Rosenblad
4 years ago

Hejsan, när jag ser ett recept på FB så tänker jag, detta ska jag göra ikväll. Sen hittar jag det inte mer. Nu skuöle jag laga kyclling med bacon o creme fraiche, ost o dionne senap. Hitttar det inte mer? Följer dig alltid. Mvh Britt-Mari

niiinis
niiinis
Reply to  Britt-Mari Rosenblad
4 years ago

Då är mitt tips att du söker upp det här på bloggen. Högt upp till vänster här på bloggen så ser du 3 vågräta streck, klicka där så kommer en sökruta upp. 👍🏼

Carola Hammarberg
Carola Hammarberg
4 years ago

Har provat den, så himla god.
Tyckte även mannen❤️
Tack vännen
Kramar carola ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Carola Hammarberg
4 years ago

Åh vad roligt att höra att ni gillade! Kraaaam ❤️❤️❤️

Sandra
Sandra
4 years ago

Toppen. Tack för lägligt recept då jag sitter och skriver varningslista 🙏

niiinis
niiinis
Reply to  Sandra
4 years ago

Varningslista? 😂 Varsågod! ❤️

Sandra
Sandra
Reply to  niiinis
4 years ago

😂😂😂 asså autokorr… Handlingslista skulle det stå

niiinis
niiinis
Reply to  Sandra
4 years ago

Hahah! 😂😂😂

Nilla
Nilla
4 years ago

Hej!
Nu måste det snart vara dags för en uppdatering om selleri och kost och hälsan! Så nyfiken på hur det går och vilka resultat du fått så här långt!! 😍 Ha en fortsatt fin kväll! Kramar 🤗

niiinis
niiinis
Reply to  Nilla
4 years ago

Ja det kanske kommer, vi får se? Har bara känt att det blev lite uttjatat för förändringen och det bättre måendet är ungefär densamma som det var då bara att jag nu gått ned 21 kilo i vikt. Har stannat av lite där nu. Jag äter så som jag berättat i de inläggen som du hittar om du söker på Sellerijuice med undantag för lite mer ”vanlig mat” på helgerna ibland.

Mår toppen i kroppen! Inte helt läkt i min IBS men verkligen 100 ggr bättre, så skönt! Äter ingen omeprazol eller andra läkemedel. Också jätteskönt att slippa det! Dricker sellerijuice varje morgon och kommer nog fortsätta med det också. Det är så jädrans bra! 🙌🏻🥰👌🏻 Kommer fortsätta dela med mig av dessa recept som är ”mina” också.

Kram ❤️

Hanna
Hanna
4 years ago

Fullkomligt älskar att du har lagt ut så många recept den sista tiden! Heja!👏🏻😊

niiinis
niiinis
Reply to  Hanna
4 years ago

Åh tack! ❤️ Ja jag försöker ligga på 2 per dag nu, förr var det ca 1 per dag. Så tack! Det är mer jobb men väldigt roligt! ❤️❤️❤️

Berit
Berit
4 years ago

Åh jag älskar dina vegetariska recept!!! Nu måste jag bara prova laga dom också 😉
Jag är hopplös på att ta mig i kragen och handla in till allt!!
Tack för att du jobbar på så bra 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Berit
4 years ago

Tack fina du! Ja ut och handla nu så du kan testa nya recept. 😅❤️

Nästa inlägg

Krämig Köttfärsgratäng

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x