ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Ninas krämiga linspasta med citron och vitlök

/

”Go to” pasta

Här är min ”go to” pasta. Krämig linspasta med citron och vitlök är oväntat gott, har du inte testat att laga mat på baljväxter är detta ditt tecken att du ska. Gjorde denna på min instastory och det var många som frågade efter receptet. Krämig linspasta med citron och vitlök är världens enklaste pasta att svänga ihop och den misslyckas aldrig och gott som fasen blir det också. Jag älskar den, äter den jätteofta! Jag äter den med linsspaghetti eller glutenfri spaghetti.

Mina linser köper jag alltid på Matsmart. Så bra pris och fraktar alltid fram till dörren, så jag brukar fylla skafferiet minst en gång i månaden med produkter därifrån. Förhindra matsvinn och fynda till bättre pris, 2 flugor i en smäll! HÄR (<klicka) hittar du linserna.

Jag har många goda olika pastarätter som är populära och omtyckta som jag tänkte jag skulle tipsa dig om. Klicka på länkarna nedan för att komma till recept:

Pasta italiano (galet god)

Bacon och Västerbottenpasta

Supergod köttfärsgratäng på 30 min

Krämig kycklingpasta

NINAS KRÄMIGA LINSPASTA MED SMAK AV VITLÖK OCH CITRON, 2 PORT (vegansk)

2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja

10-15 champinjoner
1 tetra gröna linser
2 msk tomatpuré

1/2 burk krossade tomater
1 citron
salt och peppar
basilika
spaghetti för 2 pers

1/2 burk kokosgrädde

Gör såhär:

1) Skala och skiva vitlöksklyftorna. Ha i olivolja i en stekpanna och rosta vitlöksklyftorna där i. Skiva ned champinjonerna i mindre bitar och lägg i dem. Se till att ha rätt hög värme i pannan nu så att champinjonerna får lite färg och inte börjar vätska av sig. Rör om hela tiden.

2) Ha i tomatpurén och rör runt den en liten stund också.

3) Häll i linser och låt dem fräsa med en stund. Häll i krossade tomater, salt och peppar. Ha i lite vatten, ca 1,5 dl vatten och låt nu linsröran stå och puttra på medelvärme i ca 5-7 minuter.

4) Tvätta av citronen (använd gärna ekologisk när du ska använda skalet på den), riv skalet smått på hela citronen med rivjärn. Ha i skalen i röran och också kokosgrädde och låt koka upp och puttra i ett par minuter.

5) Koka pasta enligt anvisningarna och ha i den i röran. Blanda runt och toppa med basilikablad.

Här på sidan finns det massor med enkla och goda recept på mat och bak som alla kan laga, nedan får du smakprov på kategorier som finns, klicka på varje länk för flera recept på varje.

BRÖD

CUPCAKES & MUFFINS

EFTERRÄTTER

KORVRÄTTER

KÖTTRÄTTER

KYCKLINGRÄTTER

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Mer inspiration:

Krämig kycklingpasta med parmesan

Salami Carbonara

Makaronilåda med bacon

Kram Nina

14

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00