ANNONS

Makaronilåda med bacon

/

I helgen gjorde jag makaronilåda med lite ny tappning. Alltså, har du t ex ont om tid och inte har tid att stå och laga mat så är denna rätt helt perfekt. Har du ungar som är kinkiga att äta rekommenderar jag det också. Vi hade en liten fyraåring till bordet som tog om 3 ggr. Det var tydligen väldigt ovanligt att något kunde vara så gott. Bra betyg!

IMG_4381
IMG_4382
IMG_4383

MAKARONILÅDA MED BACON, 4 port

4 portioner makaroner eller annan pasta
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 dl riven ost
1/2 knippe salladslök

cocktailtomater
2 pkt bacon

1) Börja med att koka makaronerna (pastan) enligt anvisningarna. Häll i dem i en ugnsfast form. Jag hade en på ca 25-35 cm. Blanda i strimlad salladslök och blanda runt allt.

2) Knäck i äggen i en bunke, ha i mjölk, salt och peppar också. Vispa runt tills äggen löst sig helt. Häll allt över makaronerna.

3) Bred ut osten över. Toppa med tunt strimlad bacon. Dela cocktailtomater och ha på dem också. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills äggstanningen stannat av och osten smält. Ät med en grönsallad, jättegott!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Kyckling & bacongratäng

Krämig köttfärslåda

Kram Nina

10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00