ANNONS

Bacon och västerbottenpasta

/

Igår till lunch lagade jag en himmelsk pastarätt. Enkel som tusan och såååå fasligt god, den här bara måste du testa. Passar till vardags men faktiskt också skön fredag med ett glas rött till. MUMS säger jag bara!

IMG_5923

IMG_5924

IMG_5925

BACON OCH VÄSTERBOTTENPASTA, ca 4 port

HÄR hittar du en jättegod Kyckling & Bacongratäng
HÄR hittar du en underbar Blomkål och bacongratäng

2 paket bacon
1 lök
2 klyftor vitlök
2 msk tomatpure
2 msk kalvfond
2,5 dl creme fraiche
1/2 tsk paprikapulver
1 dl riven västerbottenost
2 dl riven prästost (du kan ta bara västerbotten också om du vill)
salt och peppar
400 g pasta av valfri sort

Gör såhär:

1) Börja med att strimla baconet i tunna strimlor. Jag brukar klippa min med sax, perfekt blir det då. Stek den en stund, den ska inte bli knaprig men precis så att den ska börja till att bli, då är det perfekt.

2) Pressa i vitlöksklyftorna och hacka i löken, hacka den gärna smått. Låt steka med en stund med baconen tills löken liksom börjar svettas.

3) Ha i tomatpure, paprikapulver, salt och peppar och låt det steka med under några minuter. Häll på creme fraiche och låt sedan puttra i ca 5 minuter, rör om lite då och då.

4) Ha i den rivna osten och ta av den från plattan. Rör om tills all ost har smältit.

5) Koka pastan enligt anvisningarna och häll i den i pannan, rör om. Toppa med några stjälkar timjan eller någon annan ört du gillar. Servera genast!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

7
59

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00