ANNONS

Blomkål och bacongratäng

/

Nu ska du få ett middagstips som du enkelt och snabbt slänger ihop. Denna rätt är enkel att äta som den är eller så serverar du den t ex till stekt kassler, bacon eller korv. Detta är verkligen såå gott och enklare kan det verkligen inte bli. En perfekt gratäng att slänga ihop på vardagen, det mesta sköter sig i ugnen. 

BLOMKÅL OCH BACONGRATÄNG, 4 PERS (receptet uträknat på att du serverar något till)

1 blomkålshuvud eller 1 påse blomkålsbuketter
1 pkt bacon
2 dl grädde
150 g riven ost
salt och vitpeppar

Gör såhär:

1) Skär blomkålshuvudet i små buketter. Stek dem i lite olja så de får lite färg.

2) Klipp eller skiva baconen i strimlor, stek med dem tills de stekts runt om. Salta pch peppra efter smak.

3) Häll allt i en ugnsfast form, häll på grädde och strö på osten.

4) Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter eller tills osten fått fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Kyckling & bacongratäng

Fläskfilégratäng

Lyxig korvstroganoff

Krämig broccolisoppa

Kram Nina

8
76

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00