ANNONS
Integritet på Tailsweep

Brie och gräddkokt broccoli med vitlök

Jag brukar ofta köpa hem färsk broccoli och ha i sallad eller bara koka och ha som tillbehör till maten. Sedan är ju broccoli rätt så härligt att göra sig till lite extra med. Det recept som jag nu ska bjuda på är ett typiskt sånt recept, att göra sig till lite extra. Något så enkelt som en grön grönsak blir verkligen så galet gott när man ger den lite extra kärlek. Detta tänker jag mig som ett tillbehör till en köttbit och klyftpotatis t ex. Du kan också ha bara detta till kött och kyckling. Ja du bestämmer själv, men testa att laga det. Så galet gott är det…..

BRIE & GRÄDDKOKT BROCCOLI MED VITLÖK

2 färska buketter broccoli
200 g brieost
1,5 dl grädde
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
olivolja

Gör såhär:

1) Skölj och skär av buketterna från broccoliskaftet. Häll i olja i stekpannan och ha i alla broccolibuketter där i. Se till att de börjar få lite lite färg.

2) Pressa i vitlöksklyftorna, rör om och låt dem fräsa med en liten stund.

3) Skär bort det vita skalet på brieosten, dela den i mindre bitar och låt den smälta med bland broccolin. Häll i grädden. Låt puttra på medelvärme i någon minut. Salta och peppra. Ät och njut!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Blomkål och bacongratäng

Lökmarinerade haricot verts

Kram Nina

8

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00