Sliders – Snabba hamburgerbröd med snabb hamburgerdressing

IgĂ„r var jag vĂ€rldens bĂ€sta mamma igen, jag lagade nĂ€mligen sliders…. eller sĂ„ kan man sĂ€ga minihamburgare ocksĂ„. Milo var lyrisk… ”Mamma, det hĂ€r smakar verkligen som riktiga hamburgare brukar göra. SĂ„Ă„Ă„ gott.” Det var ett fint betyg ju, att det smakade hamburgare ocksĂ„. 🙂

Grejen var att jag hade bara köttfÀrsen hemma, inget annat. Till hamburgare krÀvs ju lite annat ocksÄ, som typ bröd och dressing. Som tur var sÄ kan man ju göra bÄdadera alldeles sjÀlv, ja bÄde dressingen och brödet. Snabbt gÄr det ocksÄ, nu ska du fÄ recept pÄ hela hÀrligheten. NÀr du gjort bröden, hamburgaren och dressingen sÄ bygger du ihop en hamburgare med allt gott som du gillar.

IMG_4585

IMG_4586

HAMBURGARE, 6 st 

300 g köttfÀrs
1/2 tsk lökpulver
salt och peppar
smör till stekning

Gör sÄhÀr: 

1) SÄhÀr burkar jag göra nÀr jag gör hamburgare. LÀgg köttfÀrsen i en liten plastpÄse. HÀll i alla kryddor, knÄda pÄsen ordentligt sÄ att allt blandas. Ta ur 6 smÄ hamburgare. Stek i rikligt med smör

IMG_4577

IMG_4578

SNABBA HAMBRUGERBRÖD, 6 st

2 dl kallt vatten
2 msk olivolja
3 tsk bakpulver
4-5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
vatten
sesamfrön

Gör sÄhÀr:

1) Blanda vetemjöl och bakpulver.

2) Blanda sedan ihop alla ingredienser. Du ska fÄ ihop allt till en deg, den kommer att vara lite kladdig men du ska ha mjölade hÀnder och knÄda sÄ lite som möjligt pÄ degen, dÄ fastnar det inte pÄ hÀnderna. KnÄdar inte för mycket bara, dÄ blir bröden kompakta och torra.

3) LÀgg bröden pÄ bakplÄtpappersklÀdd plÄt. Pensla dem med vatten och ha pÄ sesamfrön. Skjuts in i ugnen pÄ 200 grader i ca 15 min. De ska börja fÄ lite lite fÀrg, dÄ Àr det klara.

IMG_4588

SNABB HAMBURGERDRESSING, 4 port

2 Àggulor
1/2 msk dijonsenap
1 msk ketchup
1 krm torkad dragon
nypa cayennepeppar
1 dl rapsolja
1 tsk lökpulver
2 msk hackad smörgÄsgurka
1/2 dl rhode island dressing
salt och peppar

Gör sÄhÀr:

1) Blanda Àggulor, senap, ketchup, örter, lökpulver och cayennepeppar.

2) TillsÀtt rapsoljan i en liten rinnande strÄle medan du vispar för hand. Ha i rhode island dressingen.

3) Rör i den hackade gurkan, smaka av med lite salt och peppar. klart!

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HÄR

80
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karla
Karla
3 years ago

Tack för recepten. Den funkade jĂ€ttebra. Jag behövde idag hamburgarebröd och hade inte tid att göra den med jĂ€st. Letade efter en recept med bakpulver och hittade den hĂ€r. Jag har hört att grĂ€dde och Ă€gg kan göra brödet mer fluffigt sĂ„ jag hade halva vatten och halva grĂ€dde och lagt till ett Ă€gg. Jag gjorde ett recept och halv dĂ„ jag behövde 8 bröd. Det blev 8 stora och fluffiga hamburgarebröd, vĂ€ldig goda och fina. Tack! 🙂

NÀsta inlÀgg

Fredag hÀr hemma

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x