ANNONS
Integritet på Tailsweep

5 sminkmissar som får dig att se äldre ut

/

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel

Det här med att sminka sig när man börjat få linjer och kanske känner att ansiktet tappat lyster, spänst och glow kan vara lite trixigt. Men var inte ledsna, det finns många fina värdefulla tips för oss, för visst vill väl vi också sminka oss och känna oss lite piffiga då och då. 😅 Med rätt produkter och lite bra tips så kommer vi vara lika fabulous som alla andra, vare sig vi har lite rynkor och livsränder!

Vad är det vanligaste ”felen” man gör med sin makeup när man har mogen hud då?

1) För mycket foundation.

Ja, problemet med för mycket foundation är att det lägger sig i linjer och rynkor och fördjupar linjer och rynkor ännu mer. Ett tips är att använda lite lättare foundations, ett annat är att blanda ut sin foundation med sin dagkräm.

Tips på lättare foundations har du här nedan:

Lumene CC-cream

Ordinary serum foundation

Lumene Natural Glow

2) Matt foundation på en torr hud.

Ja, detta är ett stort problem om man tampas med torr hud. Torr hud har för det första en benägenhet att se mer rynkig ut än en återfuktad, lägger du då en matt foundation på en sån hud så blir det inte alls bra. Något som jag verkligen försöker vara noga med är att återfukta min hud. Jag har världens bästa fuktkräm!

Dermalogica intensive moisture balance

Den är dyr men den är galet dryg, räcker i en hel evighet. Den ligger på 100 ml dessutom så det är mycket i tuben. Den har förändrat min hy helt och hållet, jag blir aldrig torr på det sättet längre. Men använder jag den inte blir jag torr direkt så det är verkligen en produkt jag blivit beroende av.

3) Du skippar primer.

Jag har faktiskt börjat använda primer varje gång jag sminkar mig. Det blir en otrolig skillnad och gör så sminkningen blir mycket jämnare och finare.

Beauty Flash Balm klarar jag mig verkligen inte utan numera. Denna kallas ju också för askungekrämen, jag förstår verkligen det. Den slätar ut trötthetstecken och jämnar ut och gör så att sminkningen sitter mycket bättre!

4) Hård eyeliner under ögat.

Ja, detta gör att ögat ser mindre, tröttare och äldre ut. Det du kan göra istället är att ta en smalare pensel och ta din brunaktiga ögonskugga och dutta lite försiktigt under nedre fransraden med. Det är det skarpa man ska undvika och istället mjuka upp och använda snällare färg som brun och beige t ex.

Vill du absolut använda svart eyeliner där så är mitt tips att du tar en tops och suddar utan linjen så den inte blir så skarp.

5) Du glömmer ögonbrynen.

Jättevanligt är att man helt skippar att fylla i sina ögonbryn. Du ska tänka ögonbrynen som ansiktets ram. Det är ögonbrynen som ramar in våra ansikten. Med åren blir också våra bryn mycket glesare på hår, de kan behöva hjälp på vägen.

Mina ögonbryn utan färg skulle se ut som typiska smala 90 talsbryn, det vet ni ju säkert vid det här laget så jag ofta visar mig osminkad. Jag har dessutom glesa bryn och totalt söndernoppade tack vare det gamla goda 90-talet.

Just nu har jag denna ögonbrynsskugga från Freedom.Stortrivs med den, sitter bra och är lätt att applicera. Den är på REA just nu också. Viktigt är att använda en bra pensel när man applicerar, tipsar om denna.

Japp, det var lite makeuptips för oss med mognare hy. Jag får ofta frågor från er som har lite mognare hy så jag hoppas att det uppskattas. Jag kommer själv sminka mig tills jag inte längre andas här på jorden tror jag. Jag gillar smink och tycker det är trevligt att man med hjälp av lite smink kan se både piggare och fräschare ut. Många som INTE sminkar sig är dom som inte vågar. Som tror att man ”ser ut som man tittat i en kikare med svart färg på” som en sa en gång till mig. Haha….

Jag förstår att det kan vara svårt. Men om man övar lite försiktigt så kommer man till slut att få lite kläm på det. Jag lovar! Ett bra tips är att börja med väldigt lite, bara en liten mängd gör stor skillnad. Sen, när man börjar bli lite varm i kläderna så kommer man våga mer och mer.

Testa vetja!

Kram Nina

2

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00