Dåligt samvete….

Gokväll!

Det är fortfarande helt ljust ute, ändå är klockan över 7. Förlåt att jag tjatar men det är ju bara för härligt. Jag har just tagit ett varmt bad och blivit insmord med tigerbalsam på axlarna.

Vi var ute och gick förut, vi tog det lugnt och gick och strosade och pratade om allt. Riktigt mysigt! Om bara några veckor kommer det vara så mycket varmare på promenaderna, det kan man dock inte fatta nu på något vis. Har nog aldrig längtat så mycket till varm vår som jag gör nu….

När vi just höll på att lämna vårt område såg vi en fågel som flög in i ett fönster och typ tuppade av och landade på altanen nedanför. Vi stod länge och tittade om den skulle piggna till, den rörde sig lite då och då nämligen. Precis innan vi gick hade den lyft huvudet, men den ville inte resa sig och flyga iväg. Jag ville springa in på altanen och kolla till den. Kanske ge den lite HLR om det hade behövts. Men vågade inte gå in på någon främmande människas altan, de hade dessutom sina stora vardagsrumsfönster ut på altanen. Tänk om de blivit rädda eller arga?

Nu har jag så dåligt samvete, tänk om jag hade kunnat rädda den lille fågeln? Tony lugnade mig med att den behövde lite tid på sig för att pigga på sig och flyga iväg igen. Jag måste tänka så. Alltså att vara en HSP person är verkligen inte lätt, alla dessa känslor högt och lågt. Ibland önskar jag att jag kunde stänga av mig själv. Inte känna så mycket…undra hur det är?

Nåväl, ville bara kika in och säga hej till dig, ha en fin kväll nu.

Kram Nina

66
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Isabelle
Isabelle
4 years ago

Åhå det där känner jag igen… Vi hade en skadad skata här utanför oss som verkade satt i halsen eller nåt.. o jag försökte hjälpa honom men han vågade inte låta mig. Jag såg honom i flera dagar o han såg bara värre o värre ut. Mådde så dåligt av att se honom lida o inte kunna göra nåt åt det. Jag mår fortfarande dåligt av det. Nä det är inte lätt att va hsp..

Eva
Eva
4 years ago

Du kunde väl knackat på bara och sagt till!
Dom brukar ju nästan alltid kvickna till efter en stund.

niiinis
niiinis
Reply to  Eva
4 years ago

Tänkte att dom skulle bli rädda då också…. 🙈 Jag tror att den kvicknade till, hade den varit död hade den ju inte luft huvudet som den gjorde. Nu när jag sovit på saken känns det bättre. 🙏🏻

anne
anne
4 years ago

Förstår precis vad du talar om….
När jag var ung” på väg hem från en kompis…prasslade d till i gräset i diket…(fattar mig kort nu)
Tog med lilla fågeln hem..vingen var skadad el nåt.kommer inte ihåg.
Välte oppåner på en papperskorg..med hål i (plastkorg på den tiden)
Gav vatten…frön med pinsett..
Flugor som låg döda i fönstret..provade få den att flyga…men det tog tid….
När jag förstod att det var dags..gick jag ut på balkongen å kupade händerna över Pippi” sa högt….flyg vännen flyg…öppnade händerna å smutsade ut den i luften..å hon flög..å flög.högt
Sen har jag alltid haft en liten fågel som kommer å sitter nära å kvittrar..
Detta var ca 40 år sen…glömmer aldrig.

niiinis
niiinis
Reply to  anne
4 years ago

Men åh, vilken fin berättelse. ❤️

Nästa inlägg

Rädda mig!

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x