Solbullar i långpanna

Reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus.

Igår bakade jag lite olika sorters bullar. Ville prova lite nytt och det passade ju perfekt till påsken som stormar emot oss. De här vaniljbullarna blev fantastiskt goda, nästan lite för goda som Tony sa. Inte perfekta, jag är ju mycket för att det ska se fint ut också. Men vet du, jag struntar fullkomligt i det den här gången, huvudsaken att de blev goda! 😅

Solbullar i långpanna, 16 bitar

1/2 pkt jäst (25 g)

2,5 dl mjölk

0,75 dl socker

1/2 tsk salt

75 g mjukt smör

6-7,5 dl vetemjöl (kan skilja men degen ska släppa från kanterna i bunken) 

Fyllning: 

Ca 2 dl Marsankräm (gör enligt anvisningar och gör den till vaniljkräm)

Garnering:

Pärlsocker

Florsocker 

1 ägg

Gör såhär: 

1) Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den med den ljumna mjölken.

2) Häll i strösocker och salt. Häll också i en del av mjölet. Blanda i det mjuka smöret och lite av mjölet i taget tills du har en smidig deg som släpper kanterna i bunken.

3) Jäs i 45-60 min, gärna i bunken med plastfolie på. Fin jäsning.

4) Kavla ut degen på en bakplåtpappersklädd plåt. Jag brukar lägga bakplåtspappret på bordet först och kavla.

5) Låt jäsa i 30 min under bakduk. Dela sedan degen i 16 bitar med pizzaslice eller kniv. Pressa med en kork i mitten på varje så du får en grop. Ha i marsankräm i hålen.

6) Vispa ägget och pensla hela med det. Strö över pärlsocker. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.

Förhandsboka gärna signerade ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”  – du hittar den HÄR

Img 1810.jpg

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

 

183
Subscribe
Notify of
guest

22 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helena
Helena
4 years ago

Hej ☀️ Vart i ugnen? Mitten, uppe eller nere? Vänligen Helena

niiinis
niiinis
Reply to  Helena
4 years ago

Kör nedre delen. 👍🏼

carina
carina
4 years ago

Jag fattar inte vad du menar med inte perfekta,haha. Jag tycker dom ser alldeles underbart goda ut och (perfekta). Ha en underbar påsk trots den konstiga värld vi lever i just nu,kram:-)

niiinis
niiinis
Reply to  carina
4 years ago

Haha…. i mina ögon var dom inte det, men jag är knäpp på alla sätt så inte alls konstigt.

Ha en fin påsk du med. Kram 🐣💛

Louise
Louise
4 years ago

Kan jag ha i lite vaniljsocker i degen?

niiinis
niiinis
Reply to  Louise
4 years ago

Absolut! 👍🏼

'Janette' Lilian
'Janette' Lilian
4 years ago

Menar Du att man ska ”pudra” med Florsockret som står med som garnering?

niiinis
niiinis
Reply to  'Janette' Lilian
4 years ago

Precis 👍🏼

Annelie Eriksson
Annelie Eriksson
3 years ago

Vilken fals???

niiinis
niiinis
Reply to  Annelie Eriksson
3 years ago

Lite längre ned blir bra! 👍🏼

Doris Persson
Doris Persson
3 years ago

Är det i en vanlig ungslåda?

niiinis
niiinis
Reply to  Doris Persson
3 years ago

Ja precis.

Rose-marie Mattsson
Rose-marie Mattsson
3 years ago

Jag tycker dom ser helt underbart goda ut, det vattnas i munnen när man ser dom 😋

niiinis
niiinis
Reply to  Rose-marie Mattsson
3 years ago

Härligt! ❤️

Hanna Arvidsson
Hanna Arvidsson
3 years ago

Vad är dina mått på plåten?

niiinis
niiinis
Reply to  Hanna Arvidsson
3 years ago

Den stora plåten i ugnen. 😀

CinaF
CinaF
3 years ago

Tack för alla fina recept! Har testat flera och är fantastiskt nöjd!

niiinis
niiinis
Reply to  CinaF
3 years ago

TACK snälla! Blir så himla glad.

Rosie Johansson
Rosie Johansson
3 years ago

Kan man frysa dom?

niiinis
niiinis
Reply to  Rosie Johansson
3 years ago

Går jättebra! 💖

Ann Frostin
Ann Frostin
1 year ago

Testa detta recept igår och jag blev så nöjd!! Enklare och godare bullar får man leta efter., 🙂 så luftig deg och jättegoda!!

niiinis
niiinis
Reply to  Ann Frostin
1 year ago

Vad glad jag blir! Härligt att höra.

Nästa inlägg

Kan inte tro det?!

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x