ANNONS
Integritet på Tailsweep

Grekisk fetaostpaj

Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus 

Eftersom det är påsktider så får du här ytterligare ett recept idag, denna grekiska paj blev sååååå god. Jag har då aldrig varit med om maken, så perfekt i smakerna och perfekt krämig. Ja men åh, du måste prova.

GREKISK FETAOSTPAJ, ca 6-8 bitar

1 pajskal (eller så gör du egen deg, recept hittar du HÄR)

1 pkt (150 g) fetaost

1 burk (ca 1,5 dl) soltorkade tomater

1 dl kalamataoliver

Äggstanning:

4 ägg

2 dl vispgrädde

2 tsk paprikapulver

2 tsk lökpulver (du kan också ha i 1 lök istället)

Salt och svartpeppar

Garnering

:

1,5 dl riven vanlig ost

1,5 dl riven parmesanost

spar lite av degen och skär ur små löv

Gör såhär:

1) Lägg pajskalet i en pajform. Picka botten med en gaffel. Förgrädda i ca 15 min på 200 grader.

2) Vispa samman ägg och grädde. Ha i alla kryddor, salta och peppra.

3) Skär soltorkade tomater i mindre bitar, dela också oliverna. Ha i allt i äggstanningen. Häll det över pajen.

4) Toppa med ost och de små löven. In i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Håll koll så den inte blir bränd uppepå, täck med folie om det börjar bli för mörkt.

Förboka gärna signerade ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER” – finns i begränsad upplaga. Förboka ➡️ HÄR.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00