Vilken fantastisk dag!

Innehåller annonslänkar genom reklam för Åhlens

Godmorgon vänner!

Hur har ni det där ute? Påsken håller på för fullt, idag är det redan påskafton och här hemma startar årets skattjakt så fort minstingen vaknar! 🙏🏻🐣🐥 Påskens höjdpunkt om du frågar honom?! Jag ska strax ut och gömma ägget, det är gigantiskt så det behöver hitta en bra plats.

Jag gömde mig i arbetsrummet och packade äggen så han inte skulle se. Det känns lite som på julafton ju. Tony hade köpt lite väl mycket godis, hälften fick inte ens plats. Haha….

Jag har i alla fall förberett en smått seriös skattkarta. Eldat kanterna och allt för att verkligen få till känslan. Den kartan ska han först få hitta små ledtrådar till som jag ska förbereda efter jag skrivit klart till dig. Mycket leta innan man hittar skatten!

Hörni! Igår hade vi en träsgårdsdag som heter duga. Jag jobbade i köket på förmiddagen och sedan blev det trädgården ända till kvällen sen. Wow vad vi fick mycket gjort. Min karl kan vara så jädra segstartad men när han väl kommer igång är han en maskin! Då plöjer han fullkomligen allt. Igår krattade han fint ööööööverallt, sågade ned grenar, klippte buskar, fick bort förra årets växter som dött och ja alltihopa. Blev sån skillnad och så himla fint!

Så härligt när man hjälps åt, hela familjen var ute och påtade igår.

Här fick vi till en bredare gång till baksidan, här har man fått slagits med en galet vass rosenbuske t ex men nu jädrar fick vi till en fin gång.

Kolla in den söta nyckelpigan som åkte snålskjuts på Milo. 🐞

Milo hjälpte till att sopa och få bort ogräs och gammalt från förra sommaren. Så duktig kille! Blev lite jobbigare att borsta utan piassavakvast dock men det gick ändå. Måste komma ihåg att köpa en ny! Härligt att kunna engagera ungar i jobb hemma också.

Jag meckade ihop de nya möblerna till altanen. Alltså, woooooow så himla fint det blev. Jag är sååååå nöjd! Dessa två stolar och de två borden passar som handsken och ger mycket mer plats än de plastfåtöljerna vi haft där. Borden hittar du >>HÄR<<, stolarna hittar du >>HÄR<<. Finns också en jättefin liten soffa till >>HÄR<<. Jag fick inte plats med den, annars hade jag beställt den också.

Fick lov och sätta mig och mysa en stund när jag skruvat klart. Man måste ju få känna känslan direkt ju. Haha…. 😂

Sen var det dags att ställa i ordning en liten mysig plats ute på gräsmattan också. Vi har grillen står precis runt knuten på altanen så då passar det perfekt med lite stolar och bord bredvid. Där kan man sitta och ta en öl medan grillen gör sitt och njuta av kvällssolen. Vi har en helt galet fantastisk kvällssol just där.

Började med att göra rent bänken som börjar få några år på nacken nu. Den har jag byggt själv för många år sen, men den hänger med. Snacka om tillfredsställelse när man ser hur något blir rent och snyggt! 🙏🏻🥰👍🏼

Blev såå mysigt där. Nu ska jag köpa dynor till både bänk och stolar så man kan sitta skönt också.

Många brukar fråga mig om sånt här inte är jobbigt att plocka bort när man ska klippa gräset och så. Självklart är det alltid lite mer meck med att ställa undan, men tar det 2 minuter extra liksom? Vad är det när man får mysa en hel sommar i möbler rakt på en gräsmatta På ett av trädgårdens mysigaste ställena med kvällssol. Är man dessutom många finns det platser att sitta på.

Fixade med lite penséer och påskliljor så vi har lite mys på altanen nu över påsk. Snacka om att blommor ger liv! Det blir en helt annan känsla direkt när man får in lite levande. Längtar till man slå på stora trumman. Ställa ut palmer och annat mys. Längtar också till vi kan hänga upp vår hängstol som vi köpt, det ska bli så spännande att se hur den blir. Där ska jag sitta sen på kvällen och zippa på ett iskallt glas vin. Hur mys?! Hur mycket längtar man inte till värmen nu?

Kvällen avslutades hemmavid med Africanagryta framför TV:n. Vilken skön känsla man hade i kroppen. Bara av att titta ut och se allt fint man fixat gav en sån skön känsla i hjärtat. Själen mår bra av att göra fint i sin trädgård. Både att man är ute men också att vara i och hålla på med växter. Så härligt ju. Plantera står på tur nu. Våra pallkragar ska vara fulla med massa gott den här sommaren, ska inte behöva köpa en endaste färsk krydda på hela sommaren. Ska finnas fullt av mynta så jag får göra min goda melonsallad. Jordgubbar och massa annat gött.

Aja, nu ska jag sätta igång dagen. I eftermiddag kommer kidsen, då ska vi äta lite påskmiddag ihop. Ska bli såååå mysigt! Ska nog gömma deras påskägg också. 😂

Hörs sen! Önskar dig en riktigt god och trevlig påsk, tack för du läser här hos mig och extra tack till era avtryck på lilla hjärtat och kommentarer.

Kram Nina

177
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
BMW
BMW
4 years ago

Vilken fin uteplats ni har. Blir inspirerad. Underbart att kunna sitta ute o mysa.🤗 Önskar er en riktigt Glad o trevlig påsk! 🐣☀️

niiinis
niiinis
Reply to  BMW
4 years ago

Tack! ❤️ Ja den blev väldigt fin! Älskar den själv.

Glad påsk! 🐣🐥

MariLouis
MariLouis
4 years ago

Vad fint ni gjort. Var har ni köpt soffan på altanen?
Glad påsk!

Lena
Lena
4 years ago

Så fint och mysigt ni har! Glad Påsk🐣🤗

Natalie
Natalie
4 years ago

Mysigt! Tips är att INTE sätta myntan i pallkragen, då har du snart inget annat än just mynta, jag har satt min (jordgubbsmynta) i en zink-hink med lecakulor i botten och gjort hål i kanten ca 4 cm från botten=vattenmagasin o så platerat min mynta däri. Det gjorde jag förra året o den lever o frodas fint redan. Likadant med citronmeliss den sprider sig åxå helt galet! Tipsar om kinesisk gräslök/vitlöksgräslök det är så vansinnigt gott i tex pastasallad o potatissallad o dyl.
Glad påsk

01ac0f200f0541b9a1c4c3846a734419.jpg

Nästa inlägg

Grekisk fetaostpaj

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x