Uppdatering sellerijuice

Innehåller annonslänkar för Bokus

Godmorgon!

Tisdag redan, måndagen var ju ledig så denna veckan kickar igång med en tisdag istället. Man kommer vara dagvill hela veckan gissar jag.

Lovade er ju ett inlägg om Sellerijuice och hur jag lever idag. Ni är sååå många som undrat och jag har faktiskt inte berättat så mycket de senaste månaderna om det. Tappade sugen lite när det var några följare som inte gillade att jag hade gått ned i vikt och gärna skrev om det på mina kanaler.

Jag var för mager tyckte många, alldeles för mager. Det var t.o.m läskigt hur smal jag blivit.

Var det inte så att jag var sjuk och att det var därför jag gått ned i vikt?

Någon tyckte att jag var en fegis som inte vågade stå för att vara rund. Att jag nu var som alla andra och att det var bedrövligt.

Ja, det är helt sant. Såhär kan det alltså vara att ha kanaler med många följare. Jag orkade helt enkelt inte hålla på och förklara att vikten faktiskt helt totalt i detta fallet var sekundär. Jag är dessutom 47 år gammal. Att vilja vara något för någon annans skull är liksom över och förbi. Sånt trams orkar man verkligen inte syssla med längre, det har man gjort alldeles för mycket i livet. Vill jag vara rund och mår bra i det så är jag det, mår jag inte bra försöker jag göra något åt det. Jag är inte i en speciell kroppsform för att bli extra omtyckt. Vad fasen är det för dumheter?

Som sagt, vikten var inte anledningen till min vilja till förändring, inte alls. Jag höll däremot på att förintas av en mage som var totalt kaos. Nu ska jag vara helt ärlig och öppen. I juni förra året fick jag ont under vänster bröst, typ under revbenet. Vissa dagar hade jag så ont att jag knappt stod ut. Jag grät nästan varje dag, av oro. Jag var livrädd för vad detta kunde vara? Min historia med hypokondri blommade upp igen och svarta tankar uppehöll mig flera ggr per dag. Det enda som höll hoppet vid liv var att detta inte kunde vara dödligt var att det vissa dagar släppte. Dessutom hade jag ändå kommit långt i min hypokondrierna så jag logiskt kunde tänka att är det farligt så kommer försämras hela tiden.

Efter 3 månader hade det inte släppt, jag hade lika ont. Vissa dagar bättre, andra sämre. Till detta hade jag dessutom varje dag ont någonstans i tarmarna, VARJE DAG. Jag hade bröstbränna, svid ibland som kändes som en hjärtinfarkt. Ont i mellangärdet, uppblåst så jag såg gravid ut, jag kunde absolut inte äta det som IBS-människor oftast inte kan äta. Då blev allt detta 1000 ggr värre.

Det här var min dagliga dos för att kunna fungera normalt. Omeprazol varje dag i 5 år. Jag kombinerade med samarin och silicea för att slippa det ondaste med bröstbrännan. Ibland hjälpte inte ens det. Då blev jag irriterad, ledsen, sov dåligt, oroade mig och var så förtvivlad.

Jag fick höra talas om att människor med enorma mag och tarmproblem blivit hjälpta genom att följa Anthony Williams rekommendationer. Tipset fick jag när jag var på Mall of Scandinavia och hälsokostbutiken Holland & Barrett.

Bilden ovan lånad HÄR.

Där inne arbetade det en kvinna som gav mig tipset. Jag berättade lite snabbt om min mage och hon kunde berätta att såå många hon kände blivit hjälpta genom att ha följt hans rekommendationer. Jag reflekterade inte så mycket till en början. Kände att ja ja….

…. tills jag morgonen efter sprang på boken han skrivit. Då kände jag att jag MÅSTE köpa den, det var ju förfasen ett tecken. Köpte den, läste den och köpte sen resten av de tre som finns översatt till svenska.

Den första jag köpte var den här, läste ut den på ett par dagar. (Finns att köpa HÄR.)

Sen köpte jag också Kostguiden, Leverns okända kraft och Sköldkörtelns hemlighet.

Läste som besatt nästan, det var så mycket som stämde in på mig och mitt mående. Grät gjorde jag också för att det kändes som en enda människa ändå fattade och kunde förklara alla mina symtom och den trasiga magen.

Jag tog ett beslut. Antingen så ger jag detta en chans eller så går jag till doktorn med min mage. Sen satte jag igång! Jag åt, drack och andades dessa böcker till en början för att komma in i det. Där står allt utförligt om hur man ska äta, hur man ska tänka och vad du absolut ska undvika. På detta sätt läker man sedan kroppen successivt. På den här länken hittar du alla inlägg som jag skrivit, om mat och vad jag undvek.

2 första veckorna var kaos med magen och det som kallas utdrivningssymtom. Det är mycket gift som ska ut så för mig var detta svåra 2 veckor. Jag svällde upp massor, magen var kaos. Fick svettattacker, mådde illa, var yr, sömnproblem, ont i magen. Ja men kaos! Sen sprang jag på toa hela tiden. Men jag visste att det kunde ge detta i början så jag hade tålamod och bara fortsatte. Den tredje veckan vände det. Magen plattades till, svullnaden försvann, svettningarna också. Jag började känna mig klarare i huvudet. Gladare också. Det var som att vända på en hand. Jag kände mig också så himla pigg.

Så, till den stora frågan? Hur lever jag idag?

Jag har slutat helt med Omeprazol. Efter 3 månader med detta leverne kunde jag sluta. Det var helt omöjligt tidigare, då hade jag dött av bröstbränna.

Mina extra hjärtslag är nästan helt borta. Jag har förmodligen fått lite för lågt blodtryck nu, tidigare hade jag högt. Blir snurrig om jag reser mig för fort.

Jag tar heller inga andra mediciner, ingen samarin, ingen silicea eller något annat. Har slutat med all medicinering.

Min mage är läkt. Någongång ibland när jag ätit stark mat eller för mycket lök kan jag känna att jag får lite lite ont. Men det går över fort.

Jag tål saker jag tidigare inte tålde. Äpplen och vindruvor t ex. Jag känner inte av någon allergi ännu, ska bli spännande att se hur det är med pollenallergin?

Jag kan äta så mycket nu som jag inte kunde förut. Min IBS tog kål på mig om jag t ex råkade få i mig minsta lilla lök. Så många produkter som jag absolut inte kunde äta. Nu kan jag äta nästan allt utan att känna av något. Det är liksom ett skämt!

Det onda under revbenet är borta. Kan som sagt känna av det lite om jag äter stark mat men det händer typ en gång i månaden kanske, om ens det? IBS-magen är nästan borta, kan känna av lite ibland men inte alls som förr. Känns nästan löjligt att ta upp i jämförelse. Bröstbränna vet jag inte när jag hade sist?

Jag har gått ned 22 kilo. Sjukt mycket och det gick fort. Från 78 kilo till 56 kilo tog ett halvår. Det är i snitt 1 kilo i veckan. Idag har jag stl 36-38 eller Small så jag har fått byta ut min garderob. Jag blev tvungen att börja äta mer för jag vill inte gå ner mer. Det bara fortsatte gå nedåt och då kände jag att jag behövde fylla på mer.

Det här har inte ens varit jobbigt. Men det tror jag beror på för att jag var så dålig innan, jag hade liksom inget val. Jag var tvungen att följa det tokstrikt för att läka. Kan säga att det säkerligen inte varit lika motiverande om det handlat om att man mådde toppen men ville testa ändå. Då hade det inte funkat för mig, det vet jag. Men min motivering växte när jag kände att det här var bra för mig. Att magen mådde bättre och bättre. Att svullnaden sjönk och att min kropp mådde fint av förändringen.

Jag äter fortfarande strikt men svävar ut ibland. Jag har druckit min sellerijuice varje dag sen den 13:e september förra året, inte missat en endaste dag. Jag är försiktig med att sväva ut med maten för jag vill aldrig mer må som jag gjorde. Enligt Anthony Williams ska man kunna leva på som vanligt när man är läkt men vem vill det när man inte mådde bra av det förut? Inte jag. Dock så känner jag att jag sväva ut nu utan att det skadar mig. Magen blir inte kaos, det är så befriande för förut var det som att äta med skräck. Skulle det bli ont och panik av det?

Klickar ni på länken där uppe så ser ni lite hur jag äter. Jag äter mycket veganskt men inte med soyaprodukter och sånt utan rent veganskt. Jag har dock börjat äta mer kyckling nu för att jag tycker det är så gott. Jag har också tagit in lite havreprodukter även om de innehåller rapsolja (lagar mat med lite havrefraiche osv ibland). Kött äter jag dock aldrig, inte heller mjölkprodukter. Det har jag helt uteslutit. Inget gluten, inte ägg, inte majs men däremot massor med grönsaker och frukt. Kan köpa lite bönsnacks ibland och dricka läsk som är sötad med agavesirap. Men inget godis eller traditionella snacks och läskedrycker. Jag smakar allt jag bakar och lagar, självklart. Annars kan jag inte säga om det är gott. 😅 Drack min första koffeinfria kaffe på 7 månader häromdagen. 🙏🏻

Åh gud, nu har jag skrivit på det här inlägget i en hel evighet. Men hoppas ni som undrat får svar nu. Jag kan varmt rekommendera er som har liknande problem som jag hade att testa det här. Det är den bästa och finaste investeringen jag gjort för mig själv någonsin.

Kram Nina

261
Subscribe
Notify of
guest

49 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carina H
Carina H
4 years ago

Hej
Så skönt att du mår bättre🥰 Känner igen en hel del i mig själv…
Jag har försökt att dricka Sellerijuice men kräker upp den direkt varje gång…ingen skillnad på tom eller icke tom mage…kan man utesluta den?

niiinis
niiinis
Reply to  Carina H
4 years ago

Nej, det kan du inte. Tyvärr. Men jag kräktes nästan i typ en vecka av den men sen började jag vänja mig. Bara dricka rakt av och sen tänka på annat är mitt tips. 👌🏻💚

Sofia
Sofia
Reply to  niiinis
4 years ago

Wow, det kallar jag beslutsamhet. Både Tony och du har urstarka pannben! Heja er 🤩

niiinis
niiinis
Reply to  Sofia
4 years ago

Tack fina! ❤️❤️❤️

Karolin
Karolin
4 years ago

Woow så underbart att få följa din resa.. skulle dock vilja ha mer recept på mat du äter. Älskar hela din blogg .
Du är en powerkvinna!!!
Mvh

niiinis
niiinis
Reply to  Karolin
4 years ago

Kolla länken, där står allt jag äter. Du kan också kolla kategorin Veganskt. 👍🏼 Sen delar jag många recept som jag äter. Bl a min citronpasta, kyckling med citrondressing, kycklingsoppa för att nämna några. Tack! ❤️

NinaKatarina
NinaKatarina
4 years ago

Måste köpa hans böcker, för allt du skrivit är precis som det vore jag.
Började du med Kostguiden ?
Tack för att du skrev detta inlägg <3 <3 <3

niiinis
niiinis
Reply to  NinaKatarina
4 years ago

Ja, jag utgick ifrån allt i böckerna kan man säga. Sen försöka hitta ett sätt som passar för mig, lite joxigt i början men när jag väl hittade mitt sätt att äta på blev det som en egen väg. Jag började med Medial Läkning (finns lite recept i den med har jag för mig) sen kostguiden. 🙌🏻😋

Wilma
Wilma
4 years ago

Ser precis ut som min frukost emellanåt…fast mitt sitter på höger sida…sååå många nätter som jag traskat runt i huset då jag inte kunnat ligga av smärta. Tycker du ser frisk ut 👍

niiinis
niiinis
Reply to  Wilma
4 years ago

Tack! Testa det här, det kan sitta på andra sidan också. ❤️

al68
al68
Reply to  Wilma
4 years ago

Wilma, har du smärta på högersida och inte kan ligga stilla kan det vara gallstensanfall, det har jag haft massor och opererade bort min galla i höstas. Nu mår jag toppen igen ❤️

Malin
Malin
4 years ago

Att göra det för måendet är det enda som funkar för mig med! Känner igen mig i det mesta du skriver, vilken resa du gör för ditt mående. Inte bara för dig själv, jag tror din familj har en gladare och piggare mamma/fru nu också!
Du är grym och jag är imponerad!
Kram kram

niiinis
niiinis
Reply to  Malin
4 years ago

Men åh tack! ❤️ Ja, min man ser en otrolig skillnad på i stort sett allt. En ny fru helt enkelt. Jag har ju fått en ny man oxkså så det var väl inte mer än rätt. 😅 Kram

Sara
Sara
4 years ago

Vilken resa du har gjort! Du är en riktig powerkvinna! Synd att många ska ha åsikter om andras kroppar och vikt. Jag tror att det sticker i ögonen på folk när någon lyckas gå ner i vikt, vi i Sverige är ätstörda allihop på det sättet, vi vill alla gå ner lite eller mycket i vikt och blir avundsjuka när någon annan lyckas. Vi har väl helt enkelt inte så mycket annat för oss här i landet och smalhetsen pågår ju fortfarande. Nu var ju inte att gå ner i vikt som var ditt mission utan att må bra i magen och kroppen men det blir nog sekundärt för andra även om det är primärt för dig.
All cred till dig ♥️

niiinis
niiinis
Reply to  Sara
4 years ago

Så klokt skrivet. Det ligger nog mycket i det. Men jag blev verkligen jätteförvånad. Trodde aldrig någon skulle säga något elakt när jag kämpat så mycket med min mage. 🥺 Men jag hade fel…. tack och lov har jag byggt lite hård hud så jag klarar av den typen av skit och vet vad som är bäst för mig och de mina. Men, fortfarande förvånad…..

Tack fina! 😍

al68
al68
4 years ago

Så grym du är och vilken känsla att må så bra. Man ser på dig att du mår bra. Så är det alltid när man går ner i vikt då kommer de avundsjukas kommentator, så länge man själv mår bra så får man gå på det.

niiinis
niiinis
Reply to  al68
4 years ago

Ja så är det nog, men ska ärligt säga att jag blev jätteförvånad. Hade inte alls räknat med det, jag är så otroligt naiv sådär. Tror gott om alla! 😞 Men du ha helt rätt, man går på det som känns bra såklart! Kram

Maggan Widh
Maggan Widh
4 years ago

Snyggt Nina och tack för att du delar 🙏🏻

Jag har också köpt boken men inte läst den men funderar så starkt på detta att jag köper selleri som jag sen får slänga för att jag inte vågat starta 🙈😂.

Ska verkligen överväga detta 💖

niiinis
niiinis
Reply to  Maggan Widh
4 years ago

Tack Maggan! ❤️ Du MÅSTE testa, börja i mindre skala. Inte så mycket första veckan. Tänk dig ett snapsglas första 2 dagarna, ett dricksglas resten av veckan. Successivt tills du får i dig 4,5 dl åt gången. Heja dig, you can do it! 🙌🏻💚

Katrin
Katrin
4 years ago

Men herregud vilka tramskatter det finns där ute, har de verkligen inget bättre för sig? Det var jätteroligt att höra om din selleri och att du mådde allt bättre 😀 Det är väl som på mitt jobb, gör man nåt bra är det ingen som säger ett skvatt men gör man nåt dåligt så ältas det i tid och evighet och smackas ut på sociala medier vilken sopa man är.. Tänk om man kunde leva efter devisen som jag försöker pränta in i mina barn – har man inget snällt att säga så håller man klaffen. Kör på fina Nina och var som du vill och skriv om det du vill! ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Katrin
4 years ago

tack för kloka ord fina du! ❤️❤️❤️

Eva
Eva
4 years ago

Vad duktig du är! Usch tycker det är så svårt med mat och att ha koll på vad man får äta och inte och även kunna laga olika maträtter med det man får äta.
Vet själv när jag följt kostschema strikt i 2-3 veckor och gått ner 4-5 kilo att då försvinner min halsbränna direkt.
Då är det ju enklare när man får ett schema med recept och när det bara gäller några veckor. Sen hänger man kvar lite i det tänket ett tag.

niiinis
niiinis
Reply to  Eva
4 years ago

Jag tycker det gått förvånansvärt lätt nu, men jag gissar som jag skrev att det beror på att jag var så fasligt dålig innan. Det har varit min motivation. Så värt att försöka hålla i så man får må så bra som jag får göra nu! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Du klarar det också! ❤️

Mamma M
Mamma M
4 years ago

Känner igen vissa symptom som att tex få ont på vänster sida under revbenen. Har många gånger tänkt att det kan vara hjärtat. Bröstbränna, vad är det? Kan du inte förklara det lite bättre? Funderar på ifall det är det jag har….

niiinis
niiinis
Reply to  Mamma M
4 years ago

Bröstbränna är som en svidande brännande känsla mitt i bröstet. Som en halsbränna fast nere i bröstet. Kan göra ont över hela bröstet. 🥺

Anna
Anna
4 years ago

Grattis till livsstilsförändringen och att du mår så bra – jag tycker det är fantastiskt !! Kram Anna

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
4 years ago

Tack snälla du! ❤️

Tonyhermansen
Tonyhermansen
4 years ago

Du har varit så sjukt duktig. Och jag som stått dig nära hela resan kan verkligen skriva under på vilken skillnad det blivit. Och nej…inte viktmässigt. Men mentalt, själsligt och hur din kropp har läkt inifrån och ut.

Du är så sjukt duktig och att du verkligen har gjort detta för DIN skull till 100% .

Och det är enkelt för människor att trycka ner andra när dom själva inte mår bra!! Kan man inte vara glad över nån som kämpat så sjukt mycket för att bli friskare och lyckas med det… och se det motiverande istället för irriterande?

I love u!!! ❤️

/ T

niiinis
niiinis
Reply to  Tonyhermansen
4 years ago

Tack mitt hjärta! Du har varit det bästa stödet! ❤️❤️❤️

Kristin
Kristin
Reply to  Tonyhermansen
4 years ago

😍 vad fint skrivet! Det är kärlek det!

niiinis
niiinis
Reply to  Kristin
4 years ago

❤️

Helena
Helena
4 years ago

Tycker du är grym ❤️ och en fantastisk inspirationskälla!

Verkligen glad att du mår så mycket bättre!
Har också börjat ”juica” (kanske inte lika strikt) – tack vare din inspiration! Tycker du är härligt genuin & äkta. En sån influenser man VILL följa!

Håller med… vem i vår ålder gör det för någon annan? När det kommer till kritan lär vi oss att det bara handlar om os själva & vårt mående… inte något annat!

All lycka till dig Nina!
Kram ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Helena
4 years ago

Heja dig! ❤️ Ja, jag känner också att ju äldre jag blir desto mer mån om mitt eget mående borde jag vara. Synd bara att det tog så lång tid att komma dit. 🙈 Men än är det ju absolut inte försent, inte ens när man är 80. Det är ju aldrig försent.

Kram och tack för fina ord! ❤️

Karin
Karin
4 years ago

Skulle vara kul om du publicerade lite veganska recept. Har inte sett ett enda ännu eller är du inte så strikt så att du betecknat det som egentligen är vegetariskt som veganskt? Undrar även om du tidigare har fått någon diagnos på dina problem eller är du självdiagnosticerad?

niiinis
niiinis
Reply to  Karin
4 years ago

Har publicerat massor, kolla in under mina kategorier veganskt och vegetariskt. Försöker få ned dom under kategorierna så de är lätta att hitta.

Karin
Karin
Reply to  niiinis
4 years ago

Tack, hittade dock bara 6 veganska recept. Hade du fått medicinskt fastställd diagnos på dina tidigare mångåriga besvär?

niiinis
niiinis
Reply to  Karin
4 years ago

Bästa är om du skaffar dig boken, där får du massor med tips. Min blogg bjuder ju på alla sorters recept både på bakning och matlagning. Man lär sig till slut hur man använder ”vanliga” recept. T ex så gör jag potatisgratäng på kokosmjölk istället för mjölkprodukter med sen gör jag receptet som vanligt utöver. Jag gör lins och morotsbiffar istället för köttfärsbiffar men använder samma kryddning. Det här är ett exempel på hur jag tänker. Det tar lite tid att komma in i det, har inte varit jättelätt kan jag säga men nu efter sju månader så börjar jag kläm på hur jag ska laga mat till mig. Har du kollat de vegetariska recepten?

Jag är ju inte vegan så till vida att jag inte äter kött eftersom jag äter kyckling och fisk ibland. Men jag tycker att rent veganskt tänk funkar bra utöver det.

Ja jag har diagnos, varför undrar du det?

Karin
Karin
Reply to  niiinis
4 years ago

Jag har bra koll på vegansk kost men nya recept är alltid roliga och trodde det fanns ett gäng om du ätit vegansk kost. Det låter mer som mjölkfri kost.

Bittan
Bittan
4 years ago

WOW 😮 preciiiis så här har jag det..har funderat på om det är IBS eller gluten …känner ju verkligen att jag inte mår bra av bröd ..men äter massor av det ändå 😡 just den där smärta under vänster revben …så det här måste jag ge en chans men resterande av min familj kommer absolut INTE att haka på utan äta som vanligt …så snälla 🙏🏻 Skriva gärna mer om detta o gärna recept 🤗 , du är sååå inspirerande 👍🏻

Helena
Helena
4 years ago

Hej!
Så inspirerande! Det jag undrar över är kaffe, är det ett stort No No? Har man effekt av selleri juicen även om man inte ändrar sin kost i övrigt?
Kram!❤

niiinis
niiinis
Reply to  Helena
4 years ago

Big no no! Drack inte en endaste kaffe på 7 månader, men nu dricker jag en kaffe varje lördag morgon. 🙂 Bäst effekt får du ju av att du går all in. Kram

Lena Lundin
Lena Lundin
4 years ago

Hej, ja känner igen mig i allt du skriver, mat är förknippat med panik å kramper å akuta toabesök, mitt liv är begränsat så ja lär ju behöva pröva detta

niiinis
niiinis
Reply to  Lena Lundin
4 years ago

Testa! Världens bästa! ❤️

Camilla jonsson
Camilla jonsson
4 years ago

Wow, en vegetarian med samma problem mage ska verkligen testa detta koncept. Ska köpa boken direkt 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Camilla jonsson
4 years ago

Ja gör det, lycka till! ❤️

Helena Bäckman
Helena Bäckman
3 years ago

Taaaack för din uppdatering! För mig är du en otrolig inspirationskälla! Med eller utan sellerijuice…. Fantastiskt hur kroppen kan läka ❤️❤️

Iliana
Iliana
3 years ago

Wow vilken resa du gjort! Tack snälla för att du delar med dig. Har funderat göra detta länge nu och har nästan alla hans böcker. Jag upplever att det krävs mycket styrka och motivation för att genomföra detta och har kört in i diket flera gånger. Förstår verkligen att dina besvär varit en stark motivation. Önskar dig allt gott och så roligt att du mår bättre! Kram

Åsa
Åsa
2 years ago

Sä otroligt att höra om din resa, tack. Hittade hit när jag googlade runt lite om sellerijuice som jag ska börja med nu. Undrar om du fortfarande juicar varje dag och om du är lika strikt i fin kosthållning för att må bra?

niiinis
niiinis
Reply to  Åsa
2 years ago

Jag juicar varje dag men är inte alls lika strikt med kosten. Tyvärr ska jag säga för den fick mig att må otroligt bra. Dock så försöker jag vara mycket striktare i veckorna för att sväva ut på helgerna. ❤️

Nästa inlägg

Åk till Hårsbäcksdalen

49
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x