ANNONS

Spaghettilåda med mustig korv

/

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart


Hej vänner!

Igår bjöd jag på något så gott som spaghettilåda här hemma. Kallas också för bakad spaghetti om man vill. Vill du göra den lite nyttigare så ta fullkorns spaghetti, det gjorde jag. Denna bara måste du testa, perfekt vardagsmat!

Jag beställde en hel hög från Matsmart för någon vecka sedan. Fick fatt på Paolos produkter till reducerade priser.

6 pack med dessa finkrossade tomater. Dom var jättegoda, jag supergillar finkrossat för då får jag i Milo det också. Är det för stora bitar av tomat i maten så rynkar han på näsan.

Pasta, Olivolja och massa annat smarrigt! Passa på nu om du vill fynda lite Paolo produkter.

Nu åter till receptet. Det här gick riktigt snabbt att göra. Behövde bara koka spaghettin al dente, koka i ordning en tomatsås med finsk god korv och en lyxigare äggstanning till spaghettin att bli riktogt mojsig och god i.

A33245B2-667F-456D-AFB1-12DE43ADD318

SPAGHETTILÅDA MED KORV, 5-6 pers

Spaghetti för 5 pers

500 g valfri korv (jag tog finsk bastulänk, den är sååååå god)

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpure

1 tsk timjan

2 tsk soja

2 tsk dijonsenap

2 dl vatten

1 burk krossade tomater

2 dl creme fraiche

Salt & peppar

Äggstanning:

2 ägg

2 dl vispgrädde

Salt & peppar

Topping:

2 dl riven ost

Gör såhär:

1) Koka spaghettin enligt anvisningarna, den ska vara al dente så koka 2 minuter mindre än vad som står.

2) Skär korven i mindre bitar. Stek den i smör så den får färg. Pressa även i vitlöksklyftorna så de får steka med en stund. Krydda med salt, peppar, soja, dijon och timjan. Häll på vatten och låt det sedan reducera nästan helt. I med en burk krossade tomater och låt puttra ca 10 min, gärna lite längre om du inte är för hungrig. Krossade tomater som puttra på medelvärme länge blir jättegott.

3) Häll i creme fraiche och låt det puttra i ca 10 min.

4) Vispa ihop allt till äggstanningen.

5) Lägg spaghettin i botten på en ugnsform. Häll äggstanningen över. Häll sedan över korvgrytan och toppa med riven ost. Gratinera på 225 grader i ca 20 min eller tills osten fått fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

4
28

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00