Toppendag igår och hjälp av en proffskock

Godmorgon vänner!

Vaknat för en stund sen och är så glad för hur jag sover nu. Tacksam för att äntligen känna mig som en normal människa igen som sover normala tider. Finns mycket i livet att uppskatta. 😀

Vi hade en toppendag igår. Den innehöll typ nästan allt man kan tänkas vilja ha på en lördag.

Fick med mig Tony på min morgonpromenad. Älskar våra promenader för då får vi verkligen tid att prata, oftast hamnar vi i djupa diskussioner och det kan vara det bästa jag vet. Ibland önskar jag vi kunde promenera i 3 timmar och bara prata och prata. Konstigt det där för man skulle ju kunna prata hemma med men på något sätt så störs man av massa saker. På en promenad så är det bara framåt och bredvid varandra utan saker som stör och man får all tid i världen till att bara prata. Har du ont om tid med din partner, dra med den på promenad så ska du få se på tid att prata. 😀👍🏼

Igår drog vi till fotbollsplanen med Milo. Tanken var att vi skulle haft lite fika med och sen skulle lite kompisar till Milo komma och vi kunde sitta och fika under tiden. Eeeeh…. det var ju svinkallt! Precis toksvinkallt med huggormar i luften. Jag avskyr kyla mer än allt just nu. Vill bara att det ska bli varmt och skönt ute, så trött på kalla vindar som gör så man fryser ända in i märgen.

Kolla in den här ashäftiga väggmålningen? Det finns en vägg i småstaden som är till för dessa konstnärer och ibland åker vi förbi för att kika på vad de spraymålat för graffiti nu. Så imponerande!

Tony fotade mig där också, så häftig miljö att fotas i ju. Han lär sig hela tiden. ”Alldeles för mycket gräs” sa han när han var klar med bilderna. Haha…. så kul att jag lyckats få honom lite engagerad i att fota mig. Annars kan man ju nästan tycka lite synd om ens karl som får hänga med i mitt fotande liv som influenser. 😅

Sedan var det dags att bege sig hemåt för att förbereda för det där superhäftiga vi fick göra igår kväll. Nämligen att laga mat tillsammans med en kock och samtidigt ha champagneprovning till och allt detta skedde viralt med 4 andra sällskap. Aktiv matlagning heter det och det här är något som ska lanseras och vi fick äran att vara testgrupp. Så kul var det!

Innan allt så fick vi en lista på mat vi skulle inhandla. Vi fick också recepten och allt vi kunde förbereda innan. Så vi hade innan fixat picklad rödlök och skurit upp det man skulle och förberett med skålar och skärbrädor och kastruller.

Vår kock var Fredagskocken som många av er säkert hört talas om. Han gästade som Fredagskocken på Mix Megapol i fem år. Han har också skrivit fem kokböcker och gästspelat både i TV4 och andra på tillställningar. Han föreläser och driver idag något som heter Modern Gastronomi. Det var han och hans fru som höll i det igår och det visade sig vara såå trevliga människor och otroligt pedagogiska, fick massor med bra tips under matlagningens gång.

Champagneprovningen sen stod våra vänner Nilla och Magnus för, dom driver ju Champagne.se. Alldeles fantastiska champagnesorter som smakade så otroligt gott till maten. Vet du att man kan dricka champagne rakt av till alla rätter till en god middag? Det visste inte jag. Men det kan man! Det dom inte kan om Champagne är inte värt att veta, så mycket intressant att lära sig om dessa härliga bubblor.

Jag körde live på min Instagram i en timma igår där man kunde hänga med när Tony och jag lagade mat. Stressigt som fasen blev det men wow så gott allt blev. Jag kommer att ge er recepten på allt vi gjorde lite senare.

Efter vi lagat mat så fick man om man ville ”lägga på” men vi fortsatte att äta tillsammans och prata. Till saken hör att de enda vi träffat tidigare är Nilla och Magnus så de flesta var nya bekantskaper för oss och det slutade med att vi satt och pratade och hängde såhär till klockan 11 igår kväll. Haha…. i 5 timmar hängde vi viralt och håller nu på att planera en riktig dejt. Sååå trevligt! Jag skrattade så jag hade ont i kinderna igår – så galet härliga människor!

Alltså, detta var verkligen sååå kul och jag som inte hade några som helst förväntningar innan blev verkligen så positivt överraskad över hur kul det var att laga mat såhär – med värsta proffset till hjälp. Så kul att få testa helt nya smaker och helt nytt sätt att laga mat på. Jag vill verkligen tipsa dig att dra ihop kompisgänget, familjen eller grannarna och göra en sån här grej! Det var otroligt lärorikt och kul. Perfekt nu i dessa virustider när man inte kan hänga så mycket tillsammans också. Mejla till Mattias på mailto:mattias@moderngastronomi.se om du är intresserad eller har frågor angående detta.

Vi är inte sponsrade på något sätt eller får betalt för detta utan ingick bara i en testgrupp, jag tycker detta var så himla bra så jag tipsar gärna vidare ifall någon av er skulle vara intresserade.

Nu ska jag klä på mig och köra en repris på gårdagens morgon, en pratpromenad med min karl. Sen får vi se vad dagen bjuder på?

Ha nu en härlig dag, njut av Söndag och helg. Andas ner i magen och sänk axlarna och ta en promenad. Det ska jag göra! ❤️

Kram Nina

62
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mattias
Mattias
4 years ago

Så kul det var, tack för igår och tack för allt 🙏🏻

niiinis
niiinis
Reply to  Mattias
4 years ago

Tack själva! Härligt! 👏🏻😍

Christina
Christina
4 years ago

Hej!

Låter riktigt kul med ”distansmiddag” man kan hänga ändå i dissa tider!

Själv skulle jag önska jag kunde gå på en promenad, eller ta en fika med mina vänner. Men jag sitter i Lockdown på Kanarieöarna, och här får vi böter om vi går på promenad, än så länge! Skulle gärna se va ni kokade ihop igår, så man kan hitta på nåt här i dissa tider! 😉

Ha en underbar promenad, och söndag!

/Christina

niiinis
niiinis
Reply to  Christina
4 years ago

Men usch, stackars stackars dig! Tycker så synd om er som sitter helt låsta sådär. Receptet kommer, kram! ❤️

Christina
Christina
Reply to  niiinis
4 years ago

Tack snälla! <3

Ja, vi är några stycken nu som vill lämna ön och bara komma hem, men det går över detta oxå en dag! 😉
Man måste bara se positivt på saker, även i negativa stunder. 😉
Allt kommer bli bra igen! <3
Kram! <3

niiinis
niiinis
Reply to  Christina
4 years ago

Precis, livet kommer att bli som vanligt sen igen. Man måste bara orka kämpa vidare och låta tiden gå. Kram

Agneta
Agneta
4 years ago

Snygg jacka och snygg sminkning.

niiinis
niiinis
Reply to  Agneta
4 years ago

Tack snälla! ❤️

Tony Hermansen
Tony Hermansen
4 years ago

Var ju supernajs…. ❤️. Och så fick man tesra RIKTIG råbiff och göra sin livs första majjo. 💯💯💯

Victoria Geiborg
Victoria Geiborg
4 years ago

Hej
Har mailat dig men får felmeddelande. Använde mailen du angett under ”Om mig”

Tacksam om jag kunde kontakta dig lite men personligen 🤗

Maria
Maria
4 years ago

Hahahaaaaah! Fick ett skratt när jag såg dig i köket på sista bilden och trodde du hade en tofs på huvudet. MEN DET VAR TONY!!!!!😂😂😂
Kanske dags att skaffa glasögon🤭🤓🤣

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
4 years ago

Hahahaha! 😂😂👍🏼

Rosa
Rosa
4 years ago

Vilken rolig idé att laga mat tillsammans virtuellt! Undrar vad det blev för gott.
Har en fundering på vilket program ni använder er av när ni kan se o prata med varandra så många samtidigt. Skulle vilja koppla upp några i släkten och fira min mor som fyller år och som tyvärr inte får träffa oss andra fysiskt. Skulle vara mysigt att få ta en virtuell fika och ha lite gratulations-sång.

niiinis
niiinis
Reply to  Rosa
4 years ago

Måste fråga min man om det, kanske ska skriva ett inlägg så fler kan göra sånt. Återkommer! Kram

Rosa
Rosa
Reply to  niiinis
4 years ago

Tack, det vore jättesnällt. Det är säkert fler som skulle bli glada över ett sånt inlägg. Ha en fin dag och var rädd om er. Kram

Nästa inlägg

UNDERBAR ANANASPAJ

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x