ANNONS

UNDERBAR ANANASPAJ

/

Nu ska du få recept på en galet fantastisk paj som jag tipsar dig att baka nu i helgen. Den här blir såååå god så risken finns att man äter upp allt själv. Farligt god med andra ord. Den här bara måste du testa!

IMG_5285
IMG_5290
IMG_5291

ANANASPAJ, ca 8 bitar

150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:

1 liten burk krossad ananas (avrunnen)
2 dl creme fraiche
1 ägg
3 tsk vaniljsocker
1/2 dl strösocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. I en bunke blandar du ihop mjöl, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och salt.

2) Blanda i det smälta smöret och rör om det till en deg. Ha i bakplåtspapper i botten på en springform, min hade 24 cm i diameter. Tryck i degen försiktigt i botten på den, tryck upp den lite på kanterna också.

3) Blanda samman allt till fyllningen. Häll sedan i fyllningen i kakan. Grädda i ca 30-35 minuter. Röran ska ha satt sig ordentligt. Låt den gärna svalna lite innan du skär upp den i bitar. Ät som den är eller servera med grädde eller glass.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

19

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00