ANNONS

UNDERBAR ANANASPAJ

/

Nu ska du få recept på en galet fantastisk paj som jag tipsar dig att baka nu i helgen. Den här blir såååå god så risken finns att man äter upp allt själv. Farligt god med andra ord. Den här bara måste du testa!

IMG_5285
IMG_5290
IMG_5291

ANANASPAJ, ca 8 bitar

150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:

1 liten burk krossad ananas (avrunnen)
2 dl creme fraiche
1 ägg
3 tsk vaniljsocker
1/2 dl strösocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. I en bunke blandar du ihop mjöl, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och salt.

2) Blanda i det smälta smöret och rör om det till en deg. Ha i bakplåtspapper i botten på en springform, min hade 24 cm i diameter. Tryck i degen försiktigt i botten på den, tryck upp den lite på kanterna också.

3) Blanda samman allt till fyllningen. Häll sedan i fyllningen i kakan. Grädda i ca 30-35 minuter. Röran ska ha satt sig ordentligt. Låt den gärna svalna lite innan du skär upp den i bitar. Ät som den är eller servera med grädde eller glass.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

19

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00