UNDERBAR ANANASPAJ

Nu ska du få recept på en galet fantastisk ananaspaj som jag tipsar dig att baka nu i helgen. Den här blir såååå god så risken finns att man äter upp ananaspajen själv. Farligt god med andra ord. Den här bara måste du testa!

Missa inte denna DRÖMPAJ (<klicka för recept), den har en fantastisk ingrediens i sig som gör pajen så himla spröd och god! 

IMG_5285


Jag minns att jag hade craving på denna pajen när jag var höggravid med min mellan. Jag ville baka den varje dag och helst smälla i mig hela själv.

Med min minsting hade jag istället craving på äppelpaj, inte konstigt att jag gått upp så mycket i vikt vid varje graviditet när man vräker i sig paj varje dag. Haha…. Apropå äppelpaj (<klicka för recept) så har jag en himmelsk äppelpaj som serveras med glass och seg kolasås.

IMG_5290

Kolla gärna in min kategori med massor av olika söta och goda pajer, alltså paj är verkligen fantastiskt. Inte sant?

Klicka här: KATEGORI SÖTA PAJER

IMG_5291

ANANASPAJ, ca 8 bitar

Jag har ett par riktiga succépajer som du bara inte får missa: BANANKAKEPAJ och HALLONPAJ MED BRYNT SMÖR

150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:

1 liten burk krossad ananas (avrunnen)
2 dl creme fraiche
1 ägg
3 tsk vaniljsocker
1/2 dl strösocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. I en bunke blandar du ihop mjöl, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och salt.

2) Blanda i det smälta smöret och rör om det till en deg. Ha i bakplåtspapper i botten på en springform, min hade 24 cm i diameter. Tryck i degen försiktigt i botten på den, tryck upp den lite på kanterna också.

3) Blanda samman allt till fyllningen. Häll sedan i fyllningen i kakan. Grädda i ca 30-35 minuter. Röran ska ha satt sig ordentligt. Låt den gärna svalna lite innan du skär upp den i bitar. Ät som den är eller servera med grädde eller glass.

Fler pajer:


Missa för tusan inte: VÄRLDENS GODASTE BLÅBÄRSPAJ

Turbosnabb Hallon & Bananpaj med gräddglass

Mer recept:

• Över 120 goda recept på mjuka kakor 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 15 billiga & goda rätter

• 10 perfekta rätter för matlådan 

• Över 100 goda brödrecept 

• 8 underbara korvrätter 

• 10 enkla & extra goda vardagsrätter 

• 8 maträtter under 15 minuter 

• 20 lättlagade rätter under 30 min

• 38 goda grytor


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

412
Subscribe
Notify of
guest

19 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fia
Fia
4 years ago

Alltså, jag tror jag älskar dig. Bästa bloggaren ever. Jag gillar din mix mellan allt mellan himmel och jord. Smarriga recept, snygga kläder, smink och så livet… sen att du verkar vara en sån himla go och fin person gör ju inte saken sämre. Kramar från mig ❤

niiinis
niiinis
Reply to  Fia
4 years ago

Men alltså…… älskade du, hur fint skrivet. Nog det finaste man kan skriva faktiskt! Tack fina rara människa! ❤️❤️ Kramar

Jennie
Jennie
4 years ago

Min favoritpaj! Också supergott att byta ut ananasen mot hallon, jordgubbar eller blåbär.
Var superlängesen jag gjorde den, blir nog efterrätt ikväll.

niiinis
niiinis
Reply to  Jennie
4 years ago

Jaaaa! Gott! 👏🏻😋😍👌🏻

Malin
Malin
4 years ago

Ska det vara mitten i ugnen eller längst ner man gräddar ananaspajen?

niiinis
niiinis
Reply to  Malin
4 years ago

Jag hade den i mitten. 👍🏼

Fia
Fia
4 years ago

Hej! Den pajen har jag gjort i många år. Byter till rabarber när det är säsong. Gör med äpple o kanel. m.m jättegod e den iaf. 👍

Stina
Stina
4 years ago

Du är toppen alltid kul att få nya recept bra sminktips med mera .
Tack för allt du delar med dig ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Stina
4 years ago

Tack själv! ❤️❤️❤️

Petra
Petra
4 years ago

Oj, så gott det ser ut. Synd bara att klockan är ganska mycket nu så man hinner nog inte baka denna ikväll. Får bli till Valborg i stället.
Kyrkan på bilderna ser bekant ut. Simtuna? Vad avundsjuk man blir när ser er sitta barbenta och njuta av värmen. Här går skotrana och skidorna på sluttampen, så jag får nog vänta på värmen ett litet tag till. Ha en bra kväll!!

niiinis
niiinis
Reply to  Petra
4 years ago

Kyrkan heter Frösthults kyrka och ligger i Fjärdhundra utanför Enköping. Kämpa på med kylan, snart vänder det!

Kram ❤️

Petra
Petra
Reply to  niiinis
4 years ago

Blev lite snopen när man såg kyrkan på bilden. Påminner som otroligt mkt om kyrkan i Simtuna. Min mammas släkt är från Simtuna så allt var bekant på något sätt och man fick en liten flash-back av minnen från man var lite och var i dessa trakter. Jag kämpar på….
Ha en bra kväll!

Ella V
Ella V
3 years ago

Funkar bra att göra utan ägg också, om man är äggallergiker.

Malin Eberholm
Malin Eberholm
3 years ago

Nu ska det smakas 😁🙏

Kerstin Andersson
Kerstin Andersson
3 years ago

Den är jättegod 🖒 brukar byta ut ananasen mot päron då mannen i huset avskyr ananas 😉

niiinis
niiinis
Reply to  Kerstin Andersson
3 years ago

Mums så gott! 👏🏻👌🏻

marit ahlnäs
marit ahlnäs
3 years ago

Låter gott…skall pröva 🙂

Sandra
Sandra
3 years ago

Brukar byta ut ananasen mot tärnade persikohalvor här hemma då mannen min inte gillar ananas, men jag älskar både sorter 😉

niiinis
niiinis
Reply to  Sandra
3 years ago

Åh gott! 👏🏻🙏🏻🥰

Nästa inlägg

Kaos i affären

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x