Innehåller annonslänkar

Världens godaste blåbärspaj

Nu ska du få recept på min glutenfria blåbärspaj, den går givetvis att göra med ”vanligt” mjöl också, den blir minst lika god! Familjen brukar smaska i sig för glatta livet, den är supergod verkligen. Kruxet med den här pajen är att jag har i lite rårörssocker. Det ger en aningens knäckig yta på pajen och det i sin tur med smulet som liksom ”flutit” ut lite på pajen, de syrliga blåbären och så vaniljsåsen. Ämen halleluja! Kombon är tammetusan oslagbar! Har du inte rårörssocker hemma rekommenderar jag dig att köpa det, det gör verkligen underverk i viss bakning.

Sugen på fler goda recept på kakor, 125 recept på mjuka kakor (<klicka för recept)


Jag brukar inte bry mig om att ha på potatismjöl på blåbären. Det har man ju för att bären liksom inte ska ”vattna” av sig medan man gräddar pajen. Men jag gillar att det kommer upp lite till ytan. Tycker bara det ser såå gott ut.

Missa inte: 10 riktigt goda recept med blåbär (<klicka)


Godaste Blåbärspajen

Missa inte denna hallonpaj med brynt smör (<klicka)

2 ½ dl mjölmix (använder du ”vanligt” mjöl byter du ut rakt av)

1½ dl havregryn (rena om helt glutenfritt)

125 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

½ dl rårörssocker

1 tsk vaniljsocker

2-3 dl blåbär (eller vilka bär som helst, funkar även med äpple och rabarber)


Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjölet, havregrynet, smör, strösocker, vaniljsocker och rårössocker i en bunke. Se till att det är smuligt och ordentligt omrört.


2) Smörj formen. (Tips på liknande form som jag använder hittar du HÄR.) Häll i bären i botten. Du kan sockra lite lätt uppepå. Fördela sedan ut pajsmulet över blåbären.

3) Skjuts in i ugnen (i mitten av ugnen) i ca 15 minuter.


Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Jag har recept på flera, en snabb variant som kallas för råkräm (<klicka för recept). Också en som man kokar, recept HÄR. Min paj brukar bada i vaniljsås. 🤤😍

Tips: Kika på massor med fina pajformer HÄR.

Nedan fler tips på goda pajer:


Magisk hallonpaj med en otrolig ingrediens, missa inte! Recept HÄR.


Smördegssmulpaj med hallon, recept HÄR.


Magisk banankakepaj som smakar som friterad banan, recept HÄR.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du gillar receptet under inlägget.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

99
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 0064.jpg

Nästa inlägg

Frukosttips

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x