ANNONS
Integritet på Tailsweep

Banankakepaj

/

Innehåller reklam för min bakbok

Men hallååå! Hur kuuuul att ni är så många som vill hänga på min utmaning. Har fått så många peppade som vill köra. Både här, på min Instagram och på min Facebooksida vimlar det av peppade människor som vill dra igång utmaningen. Idag ska jag titta på ett par nya skor till promenaderna. Mina gamla är utslitna. Hittills i år har jag gått 350 kilometer enligt Runkeeper. Då har jag inte loggat alla promenader heller så det är betydligt mer. Förra året gick jag 708 kilometer.

På Måndag kör vi igång vänner. Promenad 30 dagar i följd. Du ska gå minst 15 minuter för att det ska räknas som en promenad. Jag har skapat en hashtag som heter #niiinisutmaning som ni kan hänga med på, tagga gärna när ni är ute på er promenad så kan vi alla kika in där och hämta ännu mer inspiration. Vi kommer på så bra hörni.

Promenerar man så mycket som vi kommer göra så måste man ju fylla på med godsaker. Här ska du få en riktig riktig goding som du kanske kan testa i helgen. Fungerar perfekt som dessert eller som en god kaka till kaffet. Det här är ungefär det godaste jag vet i världshistorien. Receptet finns i min bok: Baka på 30 minuter. Boken hittar du HÄR!

De här pajerna är fullständigt oemotståndliga som sagt. Det krullar sig på tungan alltså. Själva pajsmeten som man brer över bananerna är liksom det bästa på jorden. 😋👌🏻😋😭

Banankakepaj

4 stora portionspajer eller 1 paj för 8 portioner

100 g smör

3 bananer + 1 skivad till servering

1 1/4 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

3/4 dl ljus sirap

Malen kanel att pudra över

Vaniljglass till servering

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader (över och undervärme). Smörj 4 mindre pajformar (ca 10 cm i diameter) eller en pajform (ca 24 cm i diameter).

2) Smält smöret. Skiva bananerna och strö ut skivorna i pajformarna. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt smöret och sirapen och rör om till en seg smet. Bred ut smeten över bananerna och grädda i 15-20 minuter, eller tills pajerna fått fin färg.

3) Låt svalna lite och strö sedan bananskivorna över pajerna. Pudra över kanel och servera tillsammans med vaniljglass.

Tips: Strö lite mandelflarn eller hackad mandel över pajen före servering.

Här kan du följa mig; 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

5

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00