Vitrinsemla

Ja men visst, fick tipset på namn av en följare och jag tyckte det var briljant. In vitro betyder i glas på latin, och vitrin som i vitringlas t ex. Kan ju inte bli mer underfundigt! Vitrinsemla än är helt enkelt en semla som man festligt serverar i ett glas. Detta har alltid gjort succé här hemma, fikastunder blir en riktig höjdpunkt kan jag lova. Vitrinsemla än här som jag gjort var med vaniljkräm, men blir ju extremt god även med mandelmassa. Ja men du måste bara testa att äta en Vitrinsemla.

Jag har bakat semmelbullarna själv, du ska få receptet här nedan. Har du tid och ork så baka dem själv, det blir verkligen jättegott. Har du inte list och tid så kan man ju köpa släta semmelbullar och göra semlor ändå.

Är du allergisk mot mandel eller vill ha glutenfria semlor? Kolla HÄR! (<klicka)

Glasen jag använt är dessa (<klicka), champagneglas/dessertglas. Använder dessa ofta då jag tycker dom är så fina. Jag älskar när man kan använda dem till båda. Det är alltid lite festligt att servera t ex semlor såhär. Gott också att servera mousse (<klicka för flera goda recept), pannacotta (<klicka) och cheesecake (<klicka) såhär.


Vitrinsemla, 4 st

Börja med att baka semmelbullar, recept HÄR.

Vill du göra egen vaniljkräm kan du följa detta recept.  Vill du ha det riktigt fluffigt så följ detta (<klicka) recept för rårörd fluffig vaniljkräm. Annars finns det färdig marsansås att köpa på affären också.


1) Smula ner semmelbullar i botten på glaset. Tänk att det ska vara lätt att äta med sked.


2) Häll sedan vaniljsås/vaniljkräm över semmelsmulet. Spritsa också ut grädde på allt. Vill du använda mandelmassa så kan du ha det istället för vaniljkräm. Blanda det med en skvätt grädde så det blir lite lösare i konsistens.


3) Toppa med ett lock och massor med florsocker.

Hoppas du finner inspiration att servera din semla såhär någongång. Riktigt trevligt och himmelskt gott!

Tips på andra goda efterrätter:


After Eight Mousse

Snabb cheesecakeglass med jordgubbar

Sandwichtårta

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
MINA 40 POPULÄRASTE RECEPT PÅ SIDAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i tummen till vänster under inlägget.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
Tiktok med videos HÄR

Kram Nina

30
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Veckomatsedel v 3

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x