Innehåller Annonslänk

After Eight Mousse

Supersmarrig efterrätt

Nu ska du få tips på en efterrätt som kan vara god både till jul men också till nyår. After Eight mousse, superenkel att göra och riktigt fluffigt och härligt! Jag tänker att du kan toppa det med konserverade mandarinklyftor t ex om du vill. Jag gjorde det lite enkelt bara, och det blev också väldigt väldigt gott! After Eight mousse blir sådär supermjukt och lent, vill du ha det lite lite fastare så ställ dem i kylen någon timma innan servering.

Vill du kika på fler juliga recept så kika in mitt inlägg här: JULENS SÖTA (<klicka).

IMG_7769

IMG_7774
Glasen jag använt till denna efterrätt är Iittalas Essence seriens cocktailglas, finns till bra pris HÄR (<klicka). 

Uppepå är det ett pepparkakssmul som du snabbt svänger ihop med smält äkta smör och pepparkakor. Kombon är faktiskt så in i bängens god, mint o h pepparkakor gifter sig otroligt fint.

Inspireras även av dessa efterrätter:

IMG_7780

KOLAMOUSSE MED SAFFRANSPEPPARKAKSSMUL

AFTER EIGHT PANNACOTTA 

CHEESECAKE I GLAS 

VIT CHOKLADMOUSSE MED BLÅBÄRSSWIRL

IMG_7773 IMG_7770

After Eight Moussen dekorerar jag också med en bit After Eight. Är det så att du inte gillar after Eight så kan du göra detta med vilken chokladsort som helst. Bara ett tips att den går att variera.

Jag har en hel kategori med bara efterrätter (<klicka) – kika in där för mer inspiration. 

IMG_7771 IMG_7772

After Eight Mousse, 4 st

3 dl vispgrädde

50 g mjölkchoklad

6 plattor After Eight

1 1/2 tsk vaniljsocker

Topping:

10 pepparkakor

20 g smör

 

Gör såhär:

1. Häll i 1 dl av grädden i en kastrull, låt det koka upp snabbt och ta sedan av från plattan.

2. Bryt chokladen i mindre bitar och ha i den i den varma grädden, ha också i after after eight. Låt chokladen smälta i grädden. Vispa i vaniljsockret. Ställ kallt så det svalnar helt.

3. Vispa resten av grädden fluffigt, vispa det ganska så kraftigt så att det är ordentligt fast, inte fööör mycket bara för då blir det grynigt.

4. När chokladgrädde svalnat så häll i det i grädden och rör runt försiktigt med en slickepott. Vänd den, vispa inte.

5. Gör toppingen: Smält smöret, smula pepparkakorna. Jag brukar krossa pepparkakor i en påse och sen hälla i smöret och massera påsen.

6. Häll/klicka upp i glas, toppa med pepparkakssmul. Pudra med lite florsocker.

Hoppas du hittar massor med inspiration här hos mig. Tack för du delar och uppskattar det jag gör, det gör mig verkligen glad! ❤️

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

JULENS SÖTA BAKVERK
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
KATEGORI SAFFRAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
Tiktok med videosHÄR

Kram Nina

251
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gunbritt
Gunbritt
4 months ago

Alltid härliga recept som jag uppskattar o sparar till speciella tillfällen 💖💖💖

niiinis
niiinis
Reply to  Gunbritt
4 months ago

❤️❤️❤️

Camilla Scott
Camilla Scott
4 months ago

Hej!
Vilken härlig efterrätt, den ska jag bjuda på julafton.🥰
Blir moussen så pass tjock att man kan spritsa den i glasen? Och går den att förbereda lite innan?

Tack för alla dina inspirerande recept!😍

Ing-Britt Lidhök
Ing-Britt Lidhök
3 months ago

After eight mousse var jättegott!❤️❤️❤️

Anki
Anki
3 months ago

Denna dessert var riktigt god och lättlagad. Tack för alla trevliga recept, de är uppskattade 😊

Nästa inlägg

Lucka 9

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x