ANNONS

Lucka 9

Lucka 9

New,Year,Banner,With,Christmas,Gift,Boxes,And,Golden,Decorations

Igår hade jag fullt skägg, hann inte in mer till dig. Men nu så är jag up and running denna Lördag. Den ska till stora delar tillbringas i köket, ska baka och göra julgodis. Igår bestämde jag och mamma att vi ska ha en sån baka/göra julgodis dag tillsammans också så jag kommer nog fylla depåerna till jul big time! Hörni, lucka 9, det är väl bara att vi öppnar den va?

Hörni, tack för ni är så många som uppskattar min julkalender. Ni är många som skrivit till mig på FB att den är mångas höjdpunkt för dagen. Blir så glad! Det är ni som gör detta så mycket roligare ska ni veta. Om du gillar får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned till höger under inlägget. 🖤

Här har du ALLA LUCKOR (<klicka) i julkalender.

 

Lucka 9:s ätbara:

IMG_7693 IMG_7692 IMG_7691

ERNST GLÖGGSNACKS

500 g pepparkaksdeg (blir väldigt många, så vill du inte ha så många så halvera degen)

Ca 1 dl prästost (eller någon annan smakrik ost – Västerbottensost blir nog toppen också)

Rostade Cashewnötter till topping (du kan också ta andra nötter du föredrar)

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader, jag tog varmluft. Se till att pepparkaksdegen är riktigt kall, antingen fryst eller småtinad.

2. Skär sedan tunna tunna bitar av den, placera dessa på bakplåtpappersklädd bakplåt. Riv osten och ha på lite på varje bit.

3. Hacka rostade cashewnötter, strö sedan på på varje. In i ugnen i ca 5-6 minuter. Osten ska smälta sådär härligt. Sen är det bara stoppa i ansiktet o h njuta allt du orkar. Perfekt till glöggen!

Lucka 9:s julpynt:

IMG_7728 IMG_7727 IMG_7725 IMG_7726

Det här är utanför oss. Hur enkelt som helst är detta lilla julpynt. En stor glaslykta med blockljus i. En vas med lite granris och en krans så har du en ingång hemma som ser sådär härligt julig ut. Det behövs inte mycket för att få lite julkänsla. I lyktan brinner ljuset varje kväll, nåväl… nästan varje kväll. De gånger vi haft gäster så utbrister alltid alla ”Åååååh så mysigt” när dom kommer in. 🌟🌟🌟

Lucka 9:s upplevelse:

IMG_7695 IMG_7705

IMG_7700 IMG_7706
IMG_7704IMG_7703

Att ”baka” kanelbullar utomhus är kanske något av det godaste man kan göra. Ta med ett stormkök. Blanda bara samman 100 g smör, 1 msk kanel,  1 dl strösocker och 2 tsk vaniljsocker i en påse. Sedan masserar du ihop allt i påsen och breder på en sån tjock härlig pizzadeg som du köpt på affären. Rulla ihop, skär i bitar, stek i massor av äkta smör och toppa med sirap och hackade cashewnötter. Maaaaaagiskt gott! Du kan givetvis steka dem i en gjutjärnspanna över öppen eld också.

Nu ska jag berätta en sorgsen historia, hoppa över om du vill ha feelgood känsla och inte läsa om saknad efter någons död.

Blev så rörd när jag letade fram dessa bilder. Dessa bilder är nämligen från min mosters 70 årsdag, det är mitt i en brinnande pandemi och vi beslöt oss för att fira henne vid en grillplats vid vattnet med tårta, ”nybakta” kanelbullar på stormköket och kokkaffe över öppen eld. Moster var överlycklig då detta var en överraskningsfest för henne. Inget hon någonsin hade förväntat sig. Min fina fina moster, saknar henne så oerhört varje dag. Det är idag exakt 1 år och sju månader sedan hon plötsligt gick bort i sömnen, den 9:e maj 2022 la hon sig på soffan och skulle lösa korsord. Allt var som vanligt. Den 10:e maj fick inte mamma tag på henne på hela dagen så hon bad deras bror åka förbi och checka läget för det var inte likt henne att inte svara på en hel dag. Jag tror att min mamma kände på sig att något var fel. Där hemma hittades hon livlös på sin soffa med korsordstidningen på bröstet. Detta var en chock som jag faktiskt inte riktigt ännu ens återhämtat mig ifrån. Eftersom hon bodde i Sthlm så har jag fortsatt leva med tanken att hon fortfarande finns och bor där, kommer kanske aldrig kunna ta in att hon bara försvann! Hon är såååå saknad, gråter nu bara jag skriver om det. Hon stod mig oerhört nära, som en extramamma.

IMG_7708 IMG_7707
Den här kärleksförklaringen till tavla fick hon av mig på sin 60 årsdag. Idag har jag den i tryggt förvar här hemma. Den hängde på hennes vägg i 11 år…. 💔❤️ Åh fy vad jag saknar henne, älskar dig moster var du än är! ❤️

Förlåt, blev bara så rörd och tagen av att se bilderna på henne igen så min lucka 9 svävade ut lite. Hon var en stor del av mitt liv min moster Aino! 🥲❤️

Lucka 9:s julpyssel:

IMG_7730 IMG_7729

Gjorde pyssel häromdagen, fick massa mossa över som jag la i en stor skål, sedan i med ett par kottar och några nypon. Blev ju liksom hur fint som helst. Enkelt & fint! Man kan också sticka i ett blockljus i mitten. Fin bordsdekoration t ex.

Lucka 9:s söta & goda:

IMG_7709

Snabba Lussebullar utan jäst (<klicka för recept) – ja dessa bara måste du testa om du snabbt vill få ihop fluffigt goda Lussebullar. Misslyckas aldrig med detta recept och så fantastiskt att man faktiskt så snabbt kan få rykande färska till fikat! 💛

Lucka 9:s produkt:

IMG_6416

Dessa fina julkuleglas (<klicka) har jag tipsat om tidigare! Hur trevliga att servera en juldrink, glögg, julmust eller varför inte en julsangria (<klicka) i? Dessa är det erbjudande på just nu.

Nu önskar jag dig en riktigt fin Lördag, imorgon är det andra advent hörni. Myyyys! 🕯️🕯️🌲🎅🏼

Hoppas du hittar massor med inspiration här hos mig. Tack för du delar och uppskattar det jag gör, det gör mig verkligen glad! ❤️

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

JULENS SÖTA BAKVERK
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
KATEGORI SAFFRAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
Tiktok med videosHÄR

Kram Nina

 

136
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Lucka 8

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x