ANNONS

Lucka 8

Lucka 8

New,Year,Banner,With,Christmas,Gift,Boxes,And,Golden,Decorations

HÄR hittar ni resten av luckorna i min julkalender.

Hänger ni med i tempot? Jag trodde att jag gjorde det tills jag liksom fattade att det är 2,5 vecka kvar till julafton. Plötsligt inser man att den här månaden går alldeles för fort. Julens mest fantastiska månad går i raketfart och vi kan inte annat än hänga med. Jag är glad att jag har min julkalender för den liksom håller mig i ”Christmas feelings” på ett sätt som jag faktiskt inte varit i förut. Den gör så jag njuter till max av högtidernas högtid. För inget slår jul, inte för mig. Varje dag får jag skriva min lilla julkalender och det gör mig ännu mer julmotiverad. Så nu öppnar vi lucka 8 och ser vad som gömmer sig där.

Lucka 8:s julpyssel:

Denna luckan innehåller både pyssel och något gott till julbordet. Så nu ska du få höra.

Du ska nämligen få tips på hemmagjord snaps. En som du kan göra alldeles själv och servera i t ex små flaskor. Ett tips är att använda dessa små 65 ml flaskor (<klicka), då blir det precis till en snaps var. Hur fint att servera vid julbordet? Man kan också linda ett rött band runt med kanske en liten grankvist fäst vid den. Då behövs inte ens några snapsglas.

Åter till snapsen. Ska säga det att jag själv dricker inte snaps, jag drack nämligen snaps en midsommarafton som ung som slutade med att min midsommarafton var över vid 15 tiden. Sedan dess har jag inte klarat av att dricka det. Haha…så kan det gå. Men du som inte förstört snapsen med en överförfriskad midsommarafton kanske vill ha en liten ”HÖJT” till sillen och potatisen på julafton.

Det jag ändå måste göra när jag gör egen snaps är ju att provsmaka så smakerna sitter så det klarar jag faktiskt av. Kan skvallra om att dessa snapsar, som jag gjorde för första gången för något år sen är supergoda. T.o.m jag som inte klarar av snaps skulle kunna ta en liten ”höjt” bara för att dessa är så goda. Du ska få tips på 2 olika snaps som du kan göra själv till julbordet.  Busenkelt och mycket godare än dom man köper säger alla som smakat. Recepten är uträknade på 75 cl brännvin men kan såklart halveras om man vill göra mindre.

IMG_7603 IMG_7605

2 EGENGJORDA JULIGA SNAPSRECEPT

1) Kanel & Saffranssnaps med kryddpeppar (förbereds 1 vecka innan)

75 cl brännvin
1 pkt saffran (jag har använt omalda saffran)
2 kanelstänger kanelstång
citronskal av 1/2 citron
några kryddpeppar
TIPS: Ha i 2 msk socker för en lite sötare snaps

Gör såhär:

Häll i saffran, kanelstängerna, skalet av citronen och kryddpeppar i en flaska med brännvin. Låt stå i rumstemperatur i en vecka. Sila av och häll upp i flaskan. Låt stå i kylskåp.

IMG_7606 IMG_7604

2) Citron & Rosmarinsnaps (förbereds 2 dagar innan)

75 cl brännvin
2 citroner
4 rosmarinkvistar 

Gör såhär: 

Skala av det yttersta lagret på citronen, jag använder en filèkniv, tycker det blir bäst med en sån. Lägg i skalen i en flaska med brännvin. Ha i rosmarinkvistarna. Förvara i rumstemperatur i ett dygn. Kyl sedan ned snapsen och servera 1-2 dagar senare.

IMG_7657

Tips: Testa alkoholfritt och gör samma som ovan. Jag har gjort goda gindrinkar och grejer med denna och kan varmt rekommendera. Sätter en form av ”alkoholsmak”.

Lucka 8:s upplevelse:

IMG_7640 IMG_7639 IMG_7641 IMG_7642

Grilla pinnbröd(<klicka), ja något av det trevligaste som jag nämnt tidigare är ju att få vara ute och äta något. Det BLIR godare, och varför kan jag inte förklara. Att t ex grilla pinnbröd utomhus virad runt en hotdog. Ja men då är man ju hemma på nå vis. Testa nångång. Jag lovar att när du står där i hallen med rödmosiga kinder och klär av dig för att hoppa i raggsockorna efter en eftermiddag ute vis grillen så kommer det kännas lite extra fint i själen.

Lucka 8:s julpyssel:

IMG_7653 IMG_7656 IMG_7654

På fönsterblecket här hemma utanför oss har jag ställt 2 stora ljushållare i glas på lite grankvistar och nypon som jag plockat i trädgården. Du må tro att det är mysigt att gå förbi fönstret här på insidan när det fladdrar ljus där utanför. Så enkelt att bara lägga ut grankvistar som dekoration på julen/vintern. På helgerna lyser det alltid i dessa lyktor, jag tycker det är såååå mysigt faktiskt! 

Lucka 8:s söta & goda:

 IMG_7658
After Eight pannacotta 

Eftersom det är Fredag så tänkte jag det kunde vara på sin plats att tipsa om denna fenomenala goda & väldigt enkla pannacotta. Du kokar i stort upp den bara, sen behöver den 4 timmar, men sen kan jag lova dig att dina smaklökar kommer dansa jultango upp på Schweiz högsta berg. Alltså såååå gott!

Lucka 8:s ätbara:

IMG_7659

Nubberöra

Något som jag verkligen tipsar dig om att göra är Nubberöra, oj oj oj vad detta är gott på en bit kavring t ex. Eller varför inte en bit knäcke, mums! Såååå gott! Perfekt till julbordet sen också.

Nu måste jag verkligen ta tag i den här fredagen, den är fullbokad. Ha nu en fin fredag min vän så hörs vi lite senare!

Kram Nina

57
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
IMG_7373

Nästa inlägg

Syltsnittar och Vetekatten

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x