Snabb cheesecakeglass med jordgubbar

Halloj!

Startar dagen idag med en supergott recept på en efterrätt som du bara måste terra i sommar, den här gör du på några minuter men den smakar som något välgenomtänkt och genomarbetat till efterrätt, som proffsen gör den typ. ☺️ Den här går tungan att krylla sig. Glasscheesecake döpte jag den till för det var det närmaste jag kunde komma, den är så naggande god hörrudu så jag tror att alla som äter den kommer vilja slicka av skålen. Glasscheesecake är en snabb-efterrätt som du gör lite finare glas och serverar sedan med kanske en kopp kaffe.

Vi här hemma slukade dessa i ett nafs och det var nästan så man ville ha lite till när man var klar. Det är exakt så det ska kännas. Som sagt du måste testa dessa glasscheesecakes, det kommer bli succé som jag brukar säga.

Tallrikar från Rörstrand Mon Amie hittar du HÄR (kampanj just nu)// Cocktailglasen hittar du HÄR (kampanj just nu) // Små skedar hittar du HÄR // Linneservetter hittar du HÄR

Snabb cheesecakeglass med jordgubbar, 2 st

100 g färskost (typ Philadelphia)

1 dl vispgrädde

2 msk sötad kondenserad mjölk

1 1/2 tsk vaniljsocker

7 digestivekex

50 g smör

Jordgubbar

Gör såhär:

1) Vispa samman färskost, vispgrädde, kondenserad mjölk och vaniljsocker tills du har en härlig fluffig konsistens. Ställ kall så länge.

2) Lägg i degistivekexen i en påse och ta tex en kavel och hacka sönder det till ett smul. Smält smöret och häll i det i påsen och blanda runt det. Jag tar bara och skakar om och sen tar jag den i händerna och liksom masserar runt det.

3) Börja sedan att ta ca hälften av smulet och ha i på botten på glaset. Ta sedan hälften av fluffet och klicka på det på smulet. Ta 2 jordgubbar och hacka dem i små bitar, lägg på dem på båda glasen. Ta sedan resten av smulet och fördela ut det på jordgubbarna, ta sedan resten av fluffet och klicka på det. Toppa med jordgubbar, dofta över lite florsocker.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

1003
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gertrud Nilsson
Gertrud Nilsson
7 months ago

Du har dom bästa recepten.

niiinis
niiinis
Reply to  Gertrud Nilsson
7 months ago

Vad snällt skrivet! Tack så mycket! 😍😍😍

Farzana
Farzana
1 month ago

Kan man göra dessa en plåt eller så?

Nästa inlägg

Räkbakelser med skagen

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x