Räkbakelser med skagen

Det måste firas!
Åh, hörni! Nu är det sommarlov, så otroligt skönt för minstingen i familjen och också för oss föräldrar. Att slippa känna stressiga tidiga morgnar är mer än välkommet. Det är skillnad på en tonåring som ska upp och vi vuxna, allra helst jag som är så morgonpigg. Detta blev vi ju bara tvungna att fira idag. Jag svängde i ordning ljuvliga räkbakelser som jag bara måste tipsa om! Dom är gaaaalet goda alltså. En räkbakelse ska ha allt. Brödigt, krämigt, skaldjurigt och alldeles underbart. Ostbågssmulet var verkligen som pricken över i:et för hur goda dessa räkbakelser blev. Du MÅSTE testa säger jag i vanlig ordning.

Dessa är alldeles lagom att äta en av, sen är man mätt. En räkbakelse är lite som smörgåstårtebit.

Champagneglasen älskar jag, dom finns HÄR, galet bra pris på dom, svimmade nästan, aldrig sett dom så billiga. Tallrikarna är också favoriter, Rörstrands klassiker som bara gör en så glad, dom hittar du HÄR.

Här har du också världens bästa champagneförslutare. Inget slår denna. Man pumpar tillbaka vacuum i flaskan och sen finns det också datum på den så man kan hålla koll på när flaskan är ifrån. Finns HÄR, också superbillig nu, mycket dyrare när jag köpte den. Jag har 5 stycken nu. ☺️


RÄKBAKELSE MED SKAGEN, 2 st

6 skivor formbröd

Fyllning:

1 dl creme fraiche

200 g färskost (typ Philadelphia)

1/2 finhackad rödlök (spara lite till dekoration)

1/2 liten burk stenbitsrom (andra halvan spar du)

1/2 kruka hackad färsk dill

1 1/2 dl färska räkor (hacka dem lite mindre)

Salt & peppar

Topping:

4 dl ostbågar

1 1/2 dl vispgrädde

1/2 liten burk stenbitsrom

Dekoration:

Några räkor

Hackad Rödlök

Hackad färsk dill

Gör såhär:


1) Ta formbröden och pressa ur rundlar med ett glas. 6 stycken rundlar då det går åt 3 till varje.

2) Fyllning: Blanda allt till fyllningen i en bunke.

3) Ta fram rundlarna och lägg på fyllning på varje rundel, även den översta. Spackla sedan varje bakelse med fyllningen. Ställ dem kallt medan du förbereder ostbågssmulet.

4) Lägg ostbågarna i en plastpåse och hacka lite på den med en kavel, det ska bli smått smul.

5) Ta fram bakelserna ur kylen och fördela ut smulet på varje bakelse.

6) Topping: Vispa grädden och ha i stenbitsrom. Blanda runt ordentligt. Ha i det i en spritspåse och sprita över bakelsen. Du kan också bara klicka på det utan att använda spritspåse.

7) Dekorera: På med några räkor, hackad dill och hackad rödlök.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

412
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
10 months ago

Tack för tips om glas!! Inköpta o invigna minsann!!

Ha en fortsatt underbar helg
Kram

Charina
Charina
2 months ago

Jättegott ser det ut att vara, testas till mellot ikväll

Nästa inlägg

Tack för alla tips om blommor till altanen

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x