Tack för alla tips om blommor till altanen

Go’ kväll!

Lovade ju att visa dig våra blommor på altanen. Är alldeles kär, jag brukar ju bara köra grönt men kan säga att altanlivet ju fick en helt annan mening med färgglada blommor. Känns nästan som jag undrar vad jag hållit på med? Haha…

Ja hörni! Hur ljuvlig färg på hortensiorna? Känns nästan magiska på nå vis. Jag ställde ju frågan på min Instagram. ”Vilka blommor är ett måste för er på uteplatsen?” Sedan utgick jag från tipsen jag fick där. Kolla så fint det blev.  Jag planterade också om varendaste en. Det har jag lärt mig av min svärmor som har de grönaste fingrar jag vet. Jag som bara kommit hem med dom och satt dom i sin plastkruka i en annan kruka och tänkt, klart. 😅 Men nu gick jag all in, ny planteringsjord och ny kruka för de små liven.

Självklart lite örter också. Dessa använder jag massor i matlagningen under hela sommaren. Jag har gräslök, dill, persilja, rosmarin, mynta (ja jag vet att den kommer bre ut sig över hela och det är bara bra – har det i sallader, drinkar och som dekoration i bakverk så det går åt, upplever inte heller att den stör de andra örterna så de får samsas i den här stora zinkkrukan) och sist men inte minst basilika. Jag tror att jag ska ha en helt egen kruka med basilika och med mynta också för basilika använder jag också massor.

Det blev bägarranka och lavendel också. Lavendel är en ny kärlek för mig, för att inte tala om bägarranka. Sett dom 100 ggr och alltid undrat vad dom heter?

Den här är som en dröm! Syrenhortensia tror jag den hette. Älskar färgen på blommorna, dom är fläckiga på nå vis så de skiftar i rosa/aprikos och creme vit. Så fina! 😍

Vid dörren står det lite dahlior och pelargoner. Det känns som jag nu ska lära mig lite att ta hand om dessa sköra små liv. För mig är alla blommor sköra med tanke på att jag är usel på att ta hand om dem. Jag dränker dom eller så torkar jag ut dom. Finns liksom inget mellanting. Men nu i år kanske det händer att jag lyckas! Jag hoppas i alla fall det.

Satte ihop en liten sittgrupp på gräsmattan. Gamla stolar från Ikea som jag bara inte vill göra mig av med. Alltid tyckt så mycket om dom.

Ja, nu är det bara popcorngräset kvar och måla ett gäng utemöbler, sen är altanen all set för sommaren. Tack för alla era tips, nu kommer jag ha fullt sjå och ta hand om allt. ☺️

Kram Nina

93
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ingela
Ingela
11 months ago

Jättefint! 🌸🌸🌸Älskar hortensior, men om man glömmer vattna ett par dar dör dom tyvärr… kram, du är bäst! Hoppas ryggen blir bra snart! ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Ingela
11 months ago

Japp!vi håller stenkoll på vattningen nu. Tack fina! ❤️

Nästa inlägg

Fläskytterfilé i sockerkaksform med magiskt god sås

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x